Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης εκτιμώντας ότι ήταν χρήσιμο να προβεί ο ίδιος προσωπικά σε ανακοινώσεις πάνω σε επίκαιρα θέματα, κάλεσε τα ΜΜΕ σε συνέντευξη τύπου, το μεσημέρι της 16.6.11.

Θα μπορούσε να το δει κανείς ως νέο μπλοκάρισμα στην υπόθεση ΧΥΤΑ, καθώς η άλλη οικογένεια φερόμενων ιδιοκτητών ορεινής έκτασης (όμορη της πρώτης) διεκδικεί κι αυτή απαλλοτρίωση εδώ και τώρα. Όμως αυτό το μπλοκάρισμα φαίνεται ευκολότερο.

Ο αντιδήμαρχος κ. Π. Ζωίδης, υπεύθυνος για την Καθαριότητα, έχει εξαπολύσει γενική περιβαλλοντική επίθεση με τον «κωδικό» «καθαρή Κάλυμνος».

Η αρχική εμμονή της δημ. Αρχής να μη βγάζει τα Σαββατοκύριακα συνεργεία καθαριότητας, με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, τελικά δεν απέδωσε και υποχώρησε.

Οι πολλές βροχές του χειμώνα είχαν ως συνέπεια, μαζί με την ευλογία για  τα δέντρα, να αυξήσουν πάρα πολύ τον κίνδυνο για πυρκαγιές.

Το προσκλητήριο της δημ. Αρχής προς τον Καλυμνιακό λαό για εξόρμηση καθαρισμού των παραλιών, βρήκε ανταπόκριση. 

Για συμμετοχή σε εκστρατεία καθαρισμού παραλιών

Ο Μάιος, μας έφτασε, μας πρόλαβε

Εμπρός βήμα ταχύ

Να δούμε τα λουλούδια μας σε δρόμους εξοχής  
εν δυο, εν δυο.

  

Μολόχες, δρομολούλουδα, μαράκους εποχής

που τα κρατάμε για ντεκόρ σεζόν τουριστικής

εν δυο εν δυο.

 

Ρεεε, ρεφρέν: 

Αχ, μαργαρίτα μαγιοπούλα

Αχ, μαργαρίτα μάγισσα

 

Λατρεύει την Κάλυμνο ο διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ιταλός αναρριχητής Simon Moro. Μιλάει με ενθουσιασμό για τα βουνά της Καλύμνου και το καταπληκτικό της κλίμα, αλλά και μας τα «έψαλλε» και από την καλή, σαν πραγματικός φίλος.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version