Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Λατρεύει την Κάλυμνο ο διεθνούς φήμης και αναγνώρισης Ιταλός αναρριχητής Simon Moro. Μιλάει με ενθουσιασμό για τα βουνά της Καλύμνου και το καταπληκτικό της κλίμα, αλλά και μας τα «έψαλλε» και από την καλή, σαν πραγματικός φίλος.

Το Γυμνάσιο των ΑΜΕΑ Καλύμνου, ακριβέστερα το Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), εξέδωσε ένα ενδιαφέρον 16σέλιδο φυλλάδιο με τη χλωρίδα των βουνών της Καλύμνου.

Η έκδοση είναι σχολική, φέρει τον τίτλο: Βγαίνοντας μια βόλτα… στα βουνά της Καλύμνου» και υπότιτλο: Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ μας διδάσκουν τον φυτικό πλούτο του νησιού μας. Αναφέρονται ονόματα των μαθητών που εργάστηκαν για τη συγκέντρωση και επεξεργασία του υλικού, αλλά δεν αναφέρεται το όνομα του υπεύθυνου καθηγητή ούτε του δ/ντή του σχολείου που είναι ο κ. Κλ. Φραγκόπουλος.

Σας  γνωστοποιούμε την έκδοση του νέου βιβλίου που εκδώσαμε στο σχολείο μας. Για όποιον ενδιαφέρεται αποστέλλεται με αντικαταβολή. Τηλ. 22840-53410. ΚΙΝ 6977268507.

Το γραφικό νησί των Λειψών με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος χαρακτηρίστηκε «πράσινο νησί».

Στις 31 Μαρτίου έγινε σύσκεψη στην Κω, με συμμετοχές περιφερειακού επιπέδου, για να εξεταστεί το «καυτό» για τη χώρα μας πρόβλημα του κλεισίματος των σκουπιδότοπων στα νησιά μας και σε όλη την Ελλάδα (φωτο, ο σκουπιδότοπος της Καλύμνου, στα Γιαννοχώραφα).

 

Στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου Καθηγητή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. κ. Σπύρου Ντάφη, “Τα Δάση της Ελλάδας”, προσκαλούν το κοινό, το Ίδρυμα Ευγενίδου και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011, και ώρα 19.30, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο).

Γεια σας!
Είμαστε τα παιδιά της περιβαλλοντικής Ομάδας του Δημ. Σχολείου του Άργους Καλύμνου, " Οι Μικροί Κομποστοποιητές".

Με εκτίμηση
Η περιβαλλοντική ομάδα του Δημοτικού Σχολείου του Άργους.

Το μεγάλο στοίχημα της νέας δημ. Αρχής για απόλυτο έλεγχο της καθαριότητας, μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι έχει αμφιλεγόμενη επιτυχία.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version