Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop Register Login

OΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για άλλη μια φορά είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στα δομές υγείας του νησιού μας.

Το ΕΚΑΒ στην Κάλυμνο και το Βουβάλειο Νοσοκομείο μας , νοσούν παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων σε αυτά.

Ασφαλώς είναι γνωστό ότι τα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού και μέσων μεγεθύνονται όταν πρόκειται για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα μάλιστα για τα ακριτικά νησιά μας.

Δυστυχώς όμως το Υπουργείο υγείας και συνολικά η νεοφιλελεύθερη Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, περί άλλων τυρβάζουν . Όταν θεωρούν πολυτέλεια το Εθνικό Σύστημα Υγείας πώς να καλύψουν τις ανάγκες των νησιωτών;

Αντί εκμεταλλευόμενοι και την Πανδημία να είχαν ήδη προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις με τις αναγκαίες βελτιώσεις στο θεσμικό πλαίσιο και την παροχή ικανοποιητικών κινήτρων , έχουν αναγάγει σε κανονικότητα τις αποσπάσεις, τις συμβάσεις συνταξιούχων και τις μετακινήσεις, αγνοώντας ότι η γενίκευση τους δημιουργεί πολλές φορές περισσότερα προβλήματα από αυτά που επιλύει.

Αποσπάσεις κάνεις όταν συνολικά έχεις επαρκώς στελεχωμένο το ΕΣΥ και απλά καλύπτεις έκτακτα κενά.

Είναι δυνατόν το ΕΚΑΒ και στην Κάλυμνο να καλύψει τις αναγκαίες βάρδιες όταν από τους 6 μόνιμους διασώστες , ένας βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, ένας άλλος οδεύει προς συνταξιοδότηση και ένας τρίτος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας ; Ουσιαστικά δηλαδή διαθέσιμοι είναι τριε με άλλους τρεις επικουρικούς,  που οι συμβάσεις λήγουν τους προσεχείς μήνες , προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το βαρύ τους έργο.

Επιτακτική ανάγκη λοιπόν οι προσλήψεις μόνιμων διασωστών.

Μόνιμες προσλήψεις και γιατρών που το Νοσοκομείο προσπαθεί να καλύψει τα κενά τους με διαδοχικές ολιγοήμερες αποσπάσεις , όπως επίσης και με την πρόθεση του μετατεθέντος κ. Τσικούρη να καλύπτει μέρος κενών εφημεριών

Σήμερα και άλλες βασικές κλινικές έχουν μείνει ή κινδυνεύουν να μείνουν με μόνο ένα γιατρό.

Δυστυχώς αν δεν αλλάξει η κεντρική πολιτική απέναντι στο Ε.Σ.Υ. το μέλλον προμηνύεται ζοφερό.

 

 

Η  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το εικαστικό δίδυμο των Hypercomf και το designer duo “The New Raw” είναι οι δημιουργοί με τους οποίους εγκαινιάζει o οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και designers στο νησί της Τήλου.

Για τη μεταμόρφωση της Αστυπάλαιας στο πρώτο «πράσινο» και «έξυπνο» νησί της Μεσογείου αλλά και το όραμα για το μέλλον που «ανοίγεται» μπροστά, μίλησε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας, Νικόλαος Κομηνέας, στο Act For Earth και στο CNN Greece.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Δωδεκανήσου

09/5/2022

 Ο λόγος στους πολίτες

για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός μας

 

Να προσέλθουν στην ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία,καλεί η Ν.Ε. Βόρειας Δωδεκανήσου τα μέλη και τους φίλους του κόμματος αλλά και κάθε δημοκράτη/δημοκράτισσα που πιστεύει στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής στην πατρίδα μας.

 Η ανοιχτή διαδικασία διενεργείταιτην ερχόμενη Κυριακή 15 Μαΐου σε όλα τα νησιά της Βόρειας Δωδεκανήσου, παράλληλα με την διαδικασία εκλογής των τεσσάρων (4) μελών που θα εκπροσωπούν το Νότιο Αιγαίο στη νέα Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του πρόσφατου 3ου Συνεδρίου.

 Για την εκλογή Προέδρου δικαίωμα ψήφου έχουν ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ, από την ηλικία των 15 ετών και άνω, που είναι μέλη ή θα εγγραφούν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

 Για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022.

 Στα Βόρεια Δωδεκάνησα κάλπες θα στηθούν:

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ: αίθουσα Δ,Σ. - Χώρα Αστυπάλαιας.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ: γραφεία Ο.Μ. Καλύμνου - ενορία Χριστού.

ΚΩΣ 1: Πόλη Κως - αίθουσα Γραφείου Τουρισμού Δήμου Κω (Β. Γεωργίου 3)

ΚΩΣ 2: Αντιμάχεια - αίθουσα Αγ. Τριάδας

ΛΕΡΟΣ: γραφεία Ο.Μ. Λέρου - Πλάτανος Λέρου

ΝΙΣΥΡΟΣ: Δημοτική Βιβλιοθήκη Νισύρου

ΠΑΤΜΟΣ: αίθουσα ΚΕΠ - Χώρα Πάτμου

ΛΕΙΨΟΙ: αίθουσα Δ.Σ. Λειψών

 

Από το Νότιο Αιγαίο υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή είναι οι:

Βενιανάκης Χρήστος (Φολέγανδρος), Γιαννακά Αικατερίνη (Σύρος), Καβαδάκης Εμμανουήλ (Κως), Καραγιάννη Χρύσα (Ρόδος), Καραμπάτσος Ηλίας (Νάξος), Κασσάρας Γεώργιος (Κάλυμνος), Πατραμάνη Ανθή (Σαντορίνη), Σαντορινιός Νεκτάριος (Ρόδος), Στέλλας Σταύρος (Πάρος), Τζίνης Ανδρέας (Σύρος)  και Τρικοίλη Αγγελική (Κάλυμνος).

 Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία απαιτείται: Αστυνομική Ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση και η καταβολή εκλογικής συνδρομής 3 ευρώ.

 

Στις 15 Μαΐου, ψηφίζουμε όλοι!

Τους στέλνουμε πίσω τον λογαριασμό!

 

 

Argo Kalymnos

Top Desktop version