Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Σε συνέντευξη κάλεσε ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης τα ΜΜΕ, το μεσημέρι της 31.5.11, για να προβεί σε ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, με σημαντικότερη αυτή για την ανάθεση του έρ-γου της εξωτερικής προβλήτας. Διαδικασίες - εξπρές Ο κ. δήμαρχος ανακοίνωσε, με έκδηλη ικανοποίηση, ότι η δεύτερη «διαγωνιστική διαδικασία» που εφάρμοσε για την ανάδειξη εργολάβου στο έργο της αποκατάστασης της προβλήτας, τελείωσε στην πρώτη φάση της.

 

Ο υπεύθυνος Τύπου στο Γραφείο του Δημάρχου κ. Δρ. Ταυλάριος, στη συνέντευξη που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ (27.5.11), ανακοίνωσε ότι η επισκευή της προβλήτας θα είναι έτοιμη ώς το τέλος Ιουλίου.

 

Αφού αναφέρθηκε ο κ. Ταυλάριος στο ιστορικό του έργου, επιγραμματικά και χωρίς διευκρίνιση επί του χρονοδιαγράμματος, είπε ότι η αποκατάσταση της σπηλαίωσης που ανοίχτηκε στην βάση της εξωτερικής προβλήτας στην οποία δένουν τα μεγάλα επιβατηγά πλοία της γραμμής, θα έχει ολοκληρωθεί περίπου μέσα σε ενάμιση μήνα και το αργότερα ώς το τέλος Ιουλίου.

Το Δημοτικό Ναυτικό Μουσείο (Δ.Ν.Μ.) καθαρίστηκε εσωτερικά, έγινε μια πρώτη ανακατάταξη των εκθεμάτων και ήδη δέχεται το κοινό, προσφέροντας μάλιστα και ξενάγηση.

Εξέλιξη αρνητική για τον τουρισμό της Καλύμνου: η προβλήτα για την προσέγγιση μεγάλων πλοίων δε θα κατασκευαστεί άμεσα, όπως έλεγε ο κ. δήμαρχος. Ο διαγωνισμός ματαιώθηκε.

Επέστρεψε την Κυριακή 15/5/2011 το απόγευμα, η αποστολή του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Καλύμνου ο «Άγιος Παντελεήμων» μετά από ένα δημιουργικό, παραγωγικό και ενδιαφέρον ταξίδι στην Κύπρο.    

Το Αναρριχητικό Φεστιβάλ φέτος είχε πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων. 

Το πρωί της Τετάρτης, 12.5.11, οι τελειόφοιτοι μαθητές από τα τρία Γενικά Λύκεια της Καλύμνου μπήκαν στον αγώνα των πανελλαδικών εξετάσεων με υψηλό ηθικό και θάρρος.

Μετά την ενημερωτική εισήγηση που έκανε ο κ. δήμαρχος στην συνέντευξη της 11.5.11 για το χρέος του Δήμου, ακολούθησαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το Ν. ΚΑΛΥΜΝΟΣ, μετά την περιπέτεια που είχε με τη βλάβη (των καινούριων!) μηχανών του, επέστρεψε στην Κάλυμνο, στις 4.5.11, με καινούριες και πάλι μηχανές, πανέτοιμο για να αναλάβει και πάλι το εθνικής σημασίας έργο του.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version