Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Θα γίνει προκήρυξη, λέει ο δήμαρχος - Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα… 

Ο εορτασμός φέτος της 28ης Οκτωβρίου 1940 σκιάστηκε από ελαφριά «συννεφιά», που προκάλεσε η ένταση των οικονομικών μέτρων και η γενικότερη οικονομική κρίση που φούντωσαν την αγανάκτηση του λαού. 

Το πρώτο σίριαλ για το έργο της σπηλαίωσης στον εξωτερικό λιμενοβραχίονα «έφαγε» περί τους 8 μήνες. Συνακόλουθα, το δεύτερο σίριαλ της απόφασης του Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου πάνω στις ενστάσεις χρειάστηκε 40 ημέρες «δουλειάς». Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν. 

Στις 19.10.11 η Κάλυμνος συμμετείχε στην πανελλαδική απεργία με υψηλό ποσοστό συμμετοχής των εργαζόμενων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και των εμπόρων, επιχειρηματιών και άλλων κοινωνικών στρωμάτων.

Την Τετάρτη 12-10-2011 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης μας με πρόσκλησή του κάλεσε τους κατηχητές και κατηχήτριες της Ιερας Μητροπόλεως σε σύσκεψη, προκειμένου να οργανωθη η νέα κατηχητική χρονιά.

Ακραία καιρικά φαινόμενα ξημερώματα της Κυριακής, 9.10.11, προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στο κλειστό γυμναστήριο-γήπεδο μπάσκετ του Δημοτικού Σταδίου.

Στην ετυμηγορία της κ. εισαγγελέα Κω να πάει στο Αρχείο η υπόθεση «σκάνδαλο ΧΥΤΑ»,  ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο ΑΙΓΑΙΟ TV, δήλωσε: Η εισαγγελέας Κω μηνύεται από το δήμαρχο της Καλύμνου για κουκούλωμα του σκανδάλου.

Ο τέως δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος μας έστειλε το παρακάτω e-mail, το οποίο και δημοσιεύομε παραθέτοντας και τα πρώτα δικά μας σχόλια (περισσότερα στην έντυπη ΑΡΓΩ, 1.10.11): 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Κάλυμνος, 26-09-2011

ΑΠ: 0015

 

Προς: Κάθε Καλύμνιο και κάθε Καλυμνιά

 

Ανοικτή Επιστολή του τ. Δημάρχου , Γιώργου Ρούσσου

 

Καλυμνιές και Καλύμνιοι,

με  αισθήματα δικαίωσης , υπερηφάνειας και ικανοποίησης σας ενημερώνουμε ότι: ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση από την Ελληνική Δικαιοσύνη των καταγγελιών του κ. Διακομιχάλη Δ και του κ. Τάτση Ι. εναντίον εμού προσωπικά, εναντίων τριών υπαλλήλων – στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και εναντίον της εργολήπτριας εταιρείας «3Κ – ΤΕΧΝΙΚΗ» των αδελφών Κρούσκου , για το περιβόητο «ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΥΤΑ» και το «που πήγαν 500.000 ευρώ», και η υπόθεση ετέθη στο ΑΡΧΕΙΟ!!!!!

Το δήθεν «μεγαλύτερο σκάνδαλο της Καλύμνου από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα» κατέρρευσε!!!!!

Υπενθυμίζουμε στον κάθε Καλύμνιο και την κάθε Καλυμνιά την προσβολή της τιμής και της υπόληψης μας, την ηθική ταλαιπωρία των οικογενειών μας, τις δύσκολες στιγμές μας , που προκλήθηκαν από αυτήν την άδικη , υστερόβουλη και συκοφαντική καταγγελία.

Υπενθυμίζουμε σε κάθε Καλύμνιο και κάθε Καλυμνιά, τον σημαντικό ρόλο αυτής της καταγγελίας στην διαμόρφωση του αποτελέσματος των πρόσφατων δημοτικών εκλογών αλλά συγχρόνως συνεχίζουμε να σεβόμαστε αυτό το αποτέλεσμα αφοσιωμένοι στον αγώνα μας για την ανάπτυξη της Καλύμνου στον ρόλο της Αντιπολίτευσης που μας έταξε ο Καλυμνιακός Λαός.

Με σεβασμό στα προβλήματα επιβίωσης του κάθε συμπολίτη μας καλούμε τον Δήμαρχο της Καλύμνου , να σεβαστεί με την σειρά του αυτήν την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και να εγκαταλείψει πλέον κάθε προσπάθεια συκοφάντησης και δήθεν βομβών , μαχαιριών που θα φτάσουν στο κόκκαλο κ.λ.π. και να αφιερωθεί αποκλειστικά και μόνο με τον κρίσιμο για την Κάλυμνο ρόλο του ως Δημάρχου και με τα σοβαρά προβλήματα της Καλύμνου και των Καλυμνίων. Επίσης τον καλούμε να φροντίσει για την αποκατάσταση του κλίματος εμπιστοσύνης στα τρία στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας που άδικα βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα αυτής της «πολιτικής» του μεθόδευσης.

Στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας, είναι καταστροφική οποιαδήποτε εμμονή στην τακτική παρόμοιων συκοφαντικών καταγγελιών.  Κάθε στιγμή που περνά , κάθε ενέργεια του καθενός μας και ιδίως του Δημάρχου ενός τόπου, είναι πολύτιμη για ανθρώπινες ζωές , για την Κάλυμνο για την Πατρίδα μας.  

Τέλος οφείλω δημόσια να τονίσω ότι στον τιτάνιο αυτόν αγώνα της δικαίωσης μας, είχαμε την τύχη να εκπροσωπηθούμε από τον φίλο και άξιο δικηγόρο μας κ. Καρδούλια Δ. με την καθοδήγηση , εκπροσώπηση και τεκμηρίωση του οποίου μπορέσαμε να δείξουμε το ανυπόστατο και συκοφαντικό των καταγγελιών και να κερδίσουμε αυτή την μάχη της αλήθειας και της αξιοπρέπειας. Για μια ακόμη φορά τον ευχαριστώ και τον ευγνωμονώ. 

Γιώργος Α Ρούσσος

Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλύμνου

τ. Δήμαρχος Καλυμνίων                                               

 

Σχόλια από την ΑΡΓΩ

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης προεκλογικά «είδε» σκάνδαλο στο έργο του ΧΥΤΑ. Κατάγγειλε τον εργολάβο κ. Ν. Κρούσκο και την εταιρία του 3Κ ότι σε έργο 1 εκ. ευρώ εισέπραξαν €500.000 για εργασίες που δεν έκαναν. Ως συνεργό και πολιτικά υπεύθυνο της κομπίνας κατάγγειλε τον τότε  κ. Γ. Ρούσσο. Το «τεφαρίκι» του αυτό το διαλαλούσε στις πλατείες και στις γειτονιές θριαμβευτικά. Πήγε και στον εισαγγελέα την υπόθεση βάζοντας συνεργάτες του να συνυπογράψουν την καταγγελία.

Με αυτό το «χημικό» όπλο κέρδισε τις δημοτικές εκλογές. Όμως «του κύκλου τα γυρίσματα π’ ανεβοκατεβαίνου / και του καιρού π’ ώρες ψηλά κι ώρες στα βάρη πηαίνου» (Ερωτόκριτος) έφεραν τους επάνω κάτω και οι κατήγοροι ξέπεσαν σε κατηγορουμένους. Η εισαγγελέας Κω, μετά από καταθέσεις που κράτησαν μια ολόκληρη εβδομάδα και οι μάρτυρες απαντούσαν επί 6ωρο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία είναι για τα «μπάζα» (δικαστικά: «Αρχείο»). Απομένει βέβαια η επικύρωση από τον εισαγγελέα Εφετών Ρόδου, αλλά η υπόθεση θεωρείται λήξασα. Οι κατηγορούμενοι του κ. Διακομιχάλη αθωώθηκαν: Ν. Κρούσκος και Γ. Ρούσσος αλλά και, πλαγίως, όσοι επιβεβαίωναν εκτελέσεις έργων και υπέγραφαν αμοιβές του εργολάβου.

Όμως δεν τελείωσε η υπόθεση. Ακολουθεί η πιο σκληρή φάση του πολέμου: οι αγωγές εναντίον του κ. Διακομιχάλη και των συνεργατών του για συκοφαντική δυσφήμηση. Και τώρα η κατηγορία αυτή ενισχύεται καθοριστικά μετά από αυτή τη δικαστική απόφαση που αφόπλισε τον  κ. Διακομιχάλη. Τι θα κάνει λοιπόν τώρα ο κ. Διακομιχάλης; Θα αποδεχτεί την ήττα του και θα ζητήσει δημοσίως συγνώμη ή θα καταγγέλλει και πάλι κανένα «παραδικαστικό κύκλωμα» - κάτι τέτοιες ανεύθυνες και αστόχαστες κουβέντες που τον οδηγούνε και πάλι σε άλλη μία δίκη;

Ο κ. Διακομιχάλης ζέστανε καλά το «καζάνι» της κόλασης, για να ρίξει μέσα τους αντιπάλους τους, αλλά τελικά έπεσε οι ίδιος μέσα. Είναι νόμος της ζωής: Όποιος ανοίγει λάκκο για τον άλλο «Εμπεσείται εις βόθρον, ον ειργάσατο».

Αλλά με το δήμαρχο στο «καζάνι της κόλασης» να καίγεται και να μένει τα βράδια ξάγρυπνος στο κρεβάτι, πού θα πάει η Κάλυμνος; Προφανώς, κατά διαόλου.

 

Ο υφυπουργός Τουρισμού & Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιαδης επισκέφθηκε την Κάλυμνο στις 23ης/9/11, με πρόγραμμα εργασίας δύο ημερών, προκειμένου να δώσει μια ώθηση εκκίνησης στα οργανωτικά του τουρισμού.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version