Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παράρτημα ΟΚΑΝΑ, ευφορία στην παράταξη της πλειοψηφίας (video) Κύριο

Το μεσημέρι της 12ης Φεβρ. 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Πνευματικό Κέντρο, κεκλεισμένων των θυρών αλλά με τη συμμετοχή πλήθους παραγόντων. Θέμα, η αντιμετώπιση των ναρκωτικών και η ίδρυση ΟΚΑΝΑ.

 

Στην «κλειστή» συγκέντρωση συμμετείχαν: η κ. Μαλιώρη εκ μέρους του ΟΚΑΝΑ, ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος, ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, οι βουλευτές κ. Κρεμαστηνός και Κασσάρας, ο ψυχίατρος κ. Γερούκαλης, ο φαρμακοποιός κ. Γλυνάτσης, ο διοικητής του συντάγματος, ο υποδιοικητής του Αστυν. Τμήματος, οι δημ. σ/λοι της παράταξης Διακομιχάλη κ. Γαβαλάς, Ψαρομπά, Τσέρος, Κοπανέζος, οι περιφ. σ/λοι κ. Σταυλάς, Καλαθιανάκης, οι γιατροί κ. Ζαΐρης, Τσικούρης, Παρασκευόπουλος, Γαλουζής, Μονοκάνδυλος, ο προϊστ. Του Γραφείου Δ.Ε. κ. Θανάτσης, ο σχολ. σ/λος Π.Ε. κ. Κιρκής. Η παράταξη του κ. Γ. Ρούσσου δεν πήρε μέρος στη σύσκεψη.

Το απόγευμα, στις 5μμ, έγινε ένα δημ. σ/λιο, στον ίδιο χώρο, χωρίς επαρκή οργάνωση. Οι μεν δημ. σ/λοι προσκλήθηκαν και… δεν προσκλήθηκαν, ενώ τα ΜΜΕ έλαβαν πρόσκληση (τηλεφωνική) κατά… περίπτωση. Η ΑΡΓΩ πέρασε τυχαία, είδε φως κι ανέβηκε, αυτόκλητη βέβαια…  

Η ιστορία με την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Κάλυμνο έχει βάθος, πλάτος… παρελθόν. Η ίδρυση ΟΚΑΝΑ ήταν προεκλογική δέσμευση του κ. Δ. Διακομιχάλη, ο οποίος έχει θέσει ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας την παροχή βοήθειας στα άτομα τα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά. Ο κ. δήμαρχος βρήκε ένθερμους συμπαραστάτες και βοηθούς το μητροπολίτη κ. Παΐσιο και το βουλευτή-καθηγητή καρδιολογίας κ. Δ. Κρεμαστηνό. Πού θα οδηγήσει όμως αυτή η κινητικότητα; Η απόφαση λήφθηκε για ίδρυση παραρτήματος ΟΚΑΝΑ, στην Κάλυμνο, εξαρτημένου από την Κω. Επίσης, θα λειτουργήσει, άμεσα, ειδική ομάδα επιστημόνων (ψυχολόγων, κοινωνιολόγων κ.α.) για παροχή βοήθειας στα εξαρτημένα από τα ναρκωτικά άτομα.

  

Η άποψή μας

Η επιλογή του προβλήματος που απαιτεί λύση είναι αξιέπαινη. Συνακόλουθα, και η παροχή βοήθειας στα εξαρτημένα άτομα είναι υποχρέωση της πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Με ποιο όμως τρόπο πρέπει να γίνει; Ο χώρος των ναρκωτικών δεν είναι για τον καθένα γιατρό ή ψυχολόγο γενικώς και αορίστως. Ούτε για τον κάθε πτυχιούχο κοινωνιολογίας, γενικώς και αορίστως. Περιττό να πούμε ότι ένας στρατός συσκεπτόμενων, για να δώσουν κατευθύνσεις… υποβαθμίζει την προσπάθεια και τη μετατρέπει σε ένα πανηγύρι εντυπώσεων.  

Είναι επικίνδυνα σύνθετο το πρόβλημα των ναρκωτικών. Ακόμη και αυτή η ενημέρωση, για προληπτικούς λόγους, είναι γνωστό τοις πάσι ότι μπορεί οδηγήσει στην αύξηση των χρηστών. Στην Κάλυμνο όμως «βαφτίζεται» ειδικός ή θεσμικά… κατάλληλος να εκφέρει γνώμη ο «πάσα ένας».  Δε θα προχωρήσουμε σε άλλες διαστάσεις του θέματος, ίσως… πιο σοβαρές, με τις οποίες ασχολούνται και παλεύουν άλλες κοινωνίες, αλλά κράτη.

Αλλά για να δούμε τη σύσκεψη: Η απλή λογική λέει ότι οι κλειστές πόρτες κάποιο… μυστικό θέλουν να κρύψουν (δεν κάλεσαν ούτε ως ακροατές ανθρώπους των ΜΜΕ), για να μην πάρουνε τα μέτρα τους οι «ύποπτοι». Τώρα, πώς γίνεται μια τόσο πολυπληθής συγκέντρωση θεωρείται μυστική αυτό είναι άλλα «καπέλο». Και ποιος εκεί μέσα θα τόλμησε να μιλήσει, χωρίς να φοβάται ότι αυτά που θα πει θα τα ξέρει όλη η «πιάτσα» μέχρι να βγει έξω από την πόρτα; Μάλλον μας δουλεύουν ψιλό γαζί.  

Ανεξήγητη και η ευφορία που απλώθηκε στη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου (12.2.11). Ποια ήταν τα τόσα καλά νέα, ώστε να πετάνε στα σύννεφα από ενθουσιασμό οι δημ. σ/λοι της πλειοψηφίας - όσοι έκριναν ότι άξιζε τον κόπο να συμμετάσχουν. Από το δημ. σ/λιο απουσίαζε η παράταξη του κ. Ρούσσου πλην Σκουμπουρδή, ενώ παρών ήταν και ο κ. Γαλουζής. Οι παρουσίες και απουσίες ήταν πλήρως ερμηνεύσιμες και κατανοητές. Μόνο η ευφορία δε φάνηκε από πού ανέβλυζε!  

Ακούστηκαν, από την πτέρυγα της συμπολίτευσης, κάποιες κουβέντες που οδηγούσαν με συγκρατημένα λόγια το θέμα και λίγο έξω από τον ΟΚΑΝΑ και τα συναφή όργανα απεξάρτησης. Όμως η ηγεσία της δημ. Αρχής ήταν πλήρης αισιοδοξίας βεβαιώνοντας το αραιό ακροατήριο ότι μια καινούρια εποχή ανατέλλει για την Κάλυμνο στο κεφάλαιο της πάταξης των ναρκωτικών.  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

9 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση