Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η επέτειος της Ενσωμάτωσης φέτος όχι στις 7 αλλά στις 8 Μαρτίου Κύριο

Μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Μαχαιρίδη, ως ημέρα εορτασμού της Ενσωμάτωσης ορίζεται φέτος  η 8η Μαρτίου 2011, ημέρα Τρίτη, καθώς η επέτειος συμπίπτει με την Καθαρά Δευτέρα.

 

Η απόφαση μετάθεσης του εορτασμού υπογράφεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Δημήτρη Στεφάνου, σε απάντηση της παρακάτω επιστολής του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, που απεστάλη στις 12 Ιανουαρίου 2011.  Η επιστολή του κ. Μαχαιρίδη έχει ως ακολούθως:

 

«Κύριε Γενικέ,

Όπως κάθε χρόνο, στις 7 Μαρτίου, στα Δωδεκάνησα εορτάζεται η ιστορική επέτειος της Ενσωμάτωσης των νησιών μας στον εθνικό κορμό.

Η 7η Μαρτίου του 1948 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για τη Ρόδο για τα Δωδεκάνησα. Είναι η μέρα που τα νησιά μας, τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της εθνικής ολοκλήρωσης, από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, γίνονται πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Ελλάδας.

Ως εκ τούτου, η μέρα αυτή έχει καθιερωθεί ως επίσημη αργία και ο εορτασμός της επετείου είναι ιδιαίτερα λαμπρός.

Επειδή φέτος, η 63η επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου συμπίπτει χρονικά με την Καθαρά Δευτέρα – με ό, τι αυτό συνεπάγεται, κρίνουμε σκόπιμο να μετατεθεί η αργία και ο επίσημος εορτασμός για την επομένη, Τρίτη  8 Μαρτίου 2011.

Ελπίζουμε στην αποδοχή του αιτήματός μας και είμαστε σε αναμονή των οδηγιών σας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης Μαχαιρίδης»

Πολυμέσα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Αστυνομικό δελτίο με ναρκωτικά και κλοπές »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version