Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το Μ. Ευεργέτη Νικ. Βουβάλη από το 1ο Δημ. Σχολείο Πόθιας Κύριο

Το Βουβάλειο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόθιας, το γνωστό ως «Παρθεναγωγείο», για τα 100 χρόνια από τη λειτουργία του, διοργανώνει επετειακή εκδήλωση, την Κυριακή 13.5.2011, με μνημόσυνο στο μητροπολιτικό ναό και ομιλία στην αίθουσα τελετών του σχολείου.

 

Η τιμητική αυτή εκδήλωση είναι πρωτοβουλία του συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Την πρόσκληση υπογράφουν ο δ/ντής του σχολείου κύριος Παναγιώτης Γιαμαίος και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων κύριος Ιωάννης Τσαγκάρης.

Το μνημόσυνο στον ι. ναό του Σωτήρος Χριστού θα είναι αρχιερατικό και θα τελεστεί μετά τη Θ. Λειτουργία, περί τις 9:30΄. Το απόγευμα η εκδήλωση στο σχολείο θα γίνει στις 7:30΄και το θέμα της ομιλίας του κ. Γιαμαίου είναι: «ΒΟΥΒΑΛΕΙΟΝ ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟΝ» Καλύμνου. Εκατό χρόνια λειτουργίας και προσφοράς. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΒΑΛΗΣ, Ο Μέγας Πατριώτης και Ευεργέτης του νησιού μας.

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει ένα κέρασμα από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

 

Από το δήμαρχο δελτίο τύπου

Στις 11.5.12 το γραφείο τύπου του δημάρχου εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο:

(α) ανακοινώνει ότι «Ο Δήμος μας, ως εκπρόσωπος της Καλύμνου, νιώθοντας βαριά αυτή την υποχρέωση για τον Μέγα Ευεργέτη της Καλύμνου Νικόλαο Βουβάλη και την σύζυγό του Αικατερίνη, με την 47/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θεσμοθετεί ετήσιο Μνημόσυνο για τους δύο αυτούς Μεγάλους ευεργέτες (Νικόλαο και Αικατερίνη Βουβάλη) στις αρχές Νοεμβρίου εκάστου έτους, ως ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους στην Κοινωνία του νησιού μας», και

(β) ότι «συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής  στους μεγάλους αυτούς ευεργέτες τη προσεχή Κυριακή 13 Μαΐου 2012 που διοργανώνει το Βουβάλειο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου και καλεί όλους τους συμπατριώτες μας να παραστούν το πρωί της Κυριακής στο Μνημόσυνό τους στο Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού».

 

Σχόλιο από την ΑΡΓΩ

Το πρόβλημα με την Κάλυμνο είναι ότι λέει πολλά για το Μεγάλο Ευεργέτη της, αλλά ποτέ κανένας φορέας τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμος, Επαρχείο, Νομαρχία, Περιφέρεια) ή πνευματικό σωματείο ή και από τους απογόνους του αειμνήστου, πραγματικά, Μεγάλου Ευεργέτη  δεν πρωτοστάτησε για τη συγγραφή μιας ιστορικής μονογραφίας, που θα βασίζεται σε ιστορικά ντοκουμέντα και δεν θα είναι απλή «αγιογραφία» που θα υπηρετεί κοινωνικές συμβάσεις και μικροσκοπιμότητες.

Τα ετήσια μνημόσυνα είναι έκφραση τιμής και ευγνωμοσύνης, επιβάλλονται, αλλά και η ανάδειξη της πραγματικά μεγάλης φυσιογνωμίας του αειμνήστου Νικολάου Βουβάλη είναι υποχρέωση του νησιού που αγάπησε και τίμησε έμπρακτα όσο κανένας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Έκθεση εικόνων

View the embedded image gallery online at:
http://www.argokalymnos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=912:%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-1%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD-%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD%EF%BF%BD&Itemid=337#sigProGalleria43e02b2cba

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Πολύ σωστά θέτετε το θέμα κύριε Τρικοίλη, μπράβο σας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version