Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σκανδαλίδης - Μαχαιρίδης για τον πρωτογενή τομέα στη Ρόδο Κύριο

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκο Ζωίδη.

 

Ως κατεπείγον και πρώτης προτεραιότητας ζήτημα τέθηκε το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσω του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο όμως του οποίου, το Νότιο Αιγαίο προβλέπεται να ενταχθεί με την Κρήτη.

Κάτι που χαρακτηρίζεται ως άδικο για τα νησιά μας, καθώς βάσει της μοριοδότησης που θα ισχύει, ουσιαστικά δίδεται το προβάδισμα στην Κρήτη λόγω του μεγάλου μεγέθους των μονάδων που λειτουργούν εκεί.

Ο κ. Μαχαιρίδης ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει σαφής διαφοροποίηση για τον νησιωτικό χώρο, ώστε να επωφεληθούν των επιδοτήσεων, επί ίσοις όροις, και οι ενδιαφερόμενοι στο Νότιο Αιγαίο. 

Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη έχει συνταχθεί τεκμηριωμένη πρόταση από τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά από συνεργασία που είχαν τα στελέχη της με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παμπάκα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Σκανδαλίδη, έγινε συζήτηση για τη λειτουργία του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) στη Ρόδο, τα φράγματα της Κρητηνίας και του Σχοινά στην Κάρπαθο, όπως επίσης και για τον Βοτανικό Κήπο στη Ρόδο.

Σημειώνεται, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα είναι παρών στην επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 3 Μαρτίου, όπου αναμένεται να δεσμευτεί για προώθηση λύσεων σε ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.  (δ.τ. 10.2.11)

 

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version