Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Πολλοί φάγανε από το ταμείο του ΠαΣοΚ, αλλά τώρα την κάνουν» Κύριο

Ρωτήσαμε στέλεχος του τοπικού ΠαΣοΚ για τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών και η πρώτη του φράση ήταν: «Πολλοί που φάγανε από το ταμείο του ΠαΣοΚ τώρα την κάνουν…».

 

 

 

Τι εννοεί ο ποιητής με τον πολιτικό όρο «φάγανε»; Υποθέτω, συμφωνεί με το ιστορικό ρηθέν υπό Παγκάλου «μαζί τα φάγαμε». Διότι η κλίμακα του «μυστικού δείπνου» (γνωστό και το σύνθημα «όταν τρώμε δε μιλάμε») ξεκινά, επί ΠαΣοΚ και επί ΝΔ, από το τα στελέχη κορυφής, κατεβαίνει στους κρατικοδίαιτους πεφυτευμένους σε κυνωφελείς (όχι κοινωφελείς…) οργανισμούς, με θέσεις βαρβάτων μισθών, με αξιώματα και άλλες αξιοκρατικές επιλογές.  Από ‘κει το γλέντι διαχέεται στους τοπάρχες, για να φτάσει μέχρι και τον κυρίαρχο λαό, καθότι, κατά το Σύνταγμα μας, όλες οι εξουσίες (φυσικά και της μάσας) πηγάζουν από το λαό και ασκούνται χάρη του λαού αλλά και μαζί με το λαό: «Τρυφήσατε πάντες, μηδείς εξέλθη πεινών». Αυτά περί του «μυστικού δείπνου» ενδόξων δεκαετιών.

Τώρα όμως έρχεται ο «νηστικός δείπνος» και το παιχνίδι παίζεται αλλέως πως.  Αν και οι επερχόμενες εκλογές, όπως είπε  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στις 3.4.12, μιλώντας σε στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, είναι «οι κρισιμότερες από το 1974», οι πρώην «κουταλιανοί» την κάνουν κανονικά. Ο νέος αρχηγός του Κινήματος κάλεσε τα πασοκικά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δήμων και περιφέρειας) σε πανστρατιά, αλλά… «φωνή βοώντος εν τη πασοκική ερήμω».

Στην Κάλυμνο τα τοπικά μας στελέχια, επειδή συλλαμβάνουν υπερήχους επερχόμενου σεισμού και κατάρρευσης του ΠαΣοΚ, πρότειναν άλλους στο πόδι τους.  Ε, να μην χάσουν και το πολιτικό τους κύρος με κανένα εκλογικό πατατράκ. Αυτή τη φορά σώζουν την πατρίδα δι’ αντιπροσώπων.  Γι’ αυτό και από τη δημ. Αρχή, που είναι και αυτοκόλλητη του νέου αρχηγού του ΠαΣοΚ, μέχρι στιγμής ουδείς προθυμοποιείται να επωμιστεί το σταυρό του υποψήφιου βουλευτή. Έγιναν πολλές ζυμώσεις, αλλά δεν απέδωσαν. Το προζύμι δεν «ανέβηκε».

Έτσι, η Νομαρχιακή Επιτροπή (σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που μας έδωσε το στέλεχος της Τ.Ο. του ΠαΣοΚ) έστειλε στα κεντρικά του ΠαΣοΚ τα εξής ονόματα:

Σταυλάς Κωνσταντίνος, περιφ/κός σύμ/λος, συντ. εκπ/κός

Σιφουνιού Χρυσούλα, πρώην έπαρχος, υποδιοικητής νοσοκομείου Καλύμνου

Τσικούρης Μανόλης, δ/ντής καρδιολογικής κλινικής νοσοκομείου Καλύμνου

Σεργίου Θεόδωρος, γραμματέας Τ.Ο. ΠαΣοΚ, κοινωνικός λειτουργός Δήμου.

Από αυτούς οι δύο πρώτοι λέγεται ότι αρνήθηκαν, ο τρίτος είναι πολύ προβληματισμένος, το σκέφτεται (γιατί του έγινε η πρόταση από το Γραφείο του κ. Βενιζέλου (ποιος ο προξενητής; Έλα ντε…!), και ο τέταρτος άγεται προς σφαγήν εκούσιον.   

*

Η κομματική διαδικασία

29.3.12   Με απόφαση του Προέδρου και του Πολιτικού Συμβουλίου συγκροτήθηκε  Εθνική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα (ΕΕΕΑ) με ευθύνη το σχεδιασμό και το συντονισμό της προεκλογικής εκστρατείας μας.

Στο πλαίσιο της ΕΕΕΑ, δημιουργήθηκε Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων που θα κρίνει και θα εισηγηθεί τις υποψηφιότητες στο Εθνικό Συμβούλιο.

Η ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει ως εξής:

Άρθρο 1.    Κατάθεση υποψηφιοτήτων

1.      Τα Μέλη και οι Φίλοι του Κινήματος, αλλά και άλλοι πολίτες, που θέλουν να είναι υποψήφιοι, καταθέτουν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, την υποψηφιότητά τους μέσω Διαδικτύου (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) στη Γραμματεία της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων, με κοινοποίηση στην Γραμματεία της οικείας Νομαρχιακής  Επιτροπής.

2. Με τον ίδιο τρόπο (μέσω Διαδικτύου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) τα Μέλη και οι Φίλοι υποβάλλουν προτάσεις για υποψηφιότητες τρίτων, με σχετική υποστηρικτική επιχειρηματολογία.

3. Οι  προθεσμίες υποβολής υποψηφιοτήτων, πρέπει να γίνουν γνωστές σ' όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Πρέπει γι' αυτό, εκτός της κεντρικής προβολής της διαδικασίας, να δημοσιοποιηθούν άμεσα με όλους τους πρόσφορους τρόπους στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και στις ιστοσελίδες των Οργανώσεων του Κινήματος.

 Άρθρο 2.    Προτάσεις Νομαρχιακών Επιτροπών

1.      Οι Νομαρχιακές Επιτροπές συνέρχονται, την Κυριακή  1 Απριλίου, σε ειδική συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής που προέρχονται από το Νομό.

Στη συζήτηση λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις όλων των μελών της ΝΕ, καθώς και όσες προτάσεις τους έχουν αποσταλεί ή έχουν συμπεριληφθεί στο δημόσιο διάλογο (γνωστοποιημένες προτάσεις και αυτοπροτάσεις).

2.      Η ΝΕ αποστέλλει στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων  έως την Κυριακή  1 Απριλίου,  στις 24:00, την πρότασή της στην οποία ενσωματώνει όλα τα ονόματα που προτάθηκαν και συζητήθηκαν αλφαβητικά, με βιογραφικό και επιχειρηματολογία, χωρίς ψηφοφορία για κατάταξη ή σειρά.

      Στη διαδικασία δεν περιλαμβάνονται, σύμφωνα με το καταστατικό, οι βουλευτές.

Άρθρο 3.    Κριτήρια Ανάδειξης

Κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 16 του Καταστατικού και το άρθρο 5 παρ. 3 και 6 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας,  στο πλαίσιο των αρχών, των αξιών και των στόχων του Κινήματος, αξιολογούνται  τα παρακάτω κριτήρια:

-         το ήθος, η εγνωσμένη ικανότητα, η κοινωνική αποδοχή και καταξίωση

-         η επιλογή νέων προσώπων με κύρος, που σηματοδοτούν με την παρουσία τους την ανανέωση και την προοπτική

-         η προγραμματική τοποθέτηση των υποψηφίων με καινοτόμες, προοδευτικές προτάσεις και η δυνατότητά τους να υπηρετήσουν το νέο όραμα και σχέδιο του ΠΑΣΟΚ.

-         η δυνατότητα των υποψηφίων να εμπνέουν ευρύτερες συναινέσεις και δημοκρατικές συνεργασίες με πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, με κινήσεις και φορείς, για την συγκρότηση πολυσυλλεκτικών, αντιπροσωπευτικών συνδυασμών

-         η προσφορά σε θεσμούς και μαζικούς χώρους που ενισχύουν τη διεισδυτικότητά τους, καθώς η επάρκεια, η ειδική ικανότητα και η γνώση για την ανάληψη μιας θέσης ευθύνης

-         η εκφρασμένη λαϊκή ετυμηγορία κατά το παρελθόν.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version