Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Είναι άδειο από υπαλλήλους ή λειτουργεί κανονικά; Κύριο

Ποια είναι η κατάσταση στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, το πρώην Επαρχείο; Είναι άδειο από υπαλλήλους, όπως έλεγαν… οι φήμες;

 

Οι φήμες… ήταν κυρίως πολιτικές και έφεραν το κτήριο του πρώην Επαρχείου και σήμερα της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Καλύμνου να είναι χωρίς μεγάλο αριθμό υπαλλήλων, μετά την κατάργηση της Νομαρχίας και του Επαρχείου.  

Αυτή η εντύπωση καλλιέργησε στο Δήμο την προσδοκία ότι αν όχι όλο το κτήριο τουλάχιστον ένα μέρος του θα μπορούσε ή θα έπρεπε να δοθεί στο Δήμο. Τα επιχειρήματα για ένα τέτοιο διακανονισμό συστέγασης Δήμου-Περιφέρειας ξεκινούσε από τη βάση ότι με τον Καλλικράτη ο Δήμος παίρνει υπηρεσίες του Επαρχείου με τους υπαλλήλους και τα κτήρια που τις στεγάζουν. Επομένως, «μερίδιο» στο μέγαρο θα έπρεπε να έχει και ο Δήμος.

Για ενίσχυση αυτής της πρότασης ο Δήμος προέβαλε το επιπλέον επιχείρημα ότι ο δήμαρχος ξεκινά τον Καλλικράτη χωρίς ο ίδιος να έχει στέγη, λόγω της επικείμενης εκκένωσης του Δημαρχείου για εκτεταμένη επισκευή.  

Με αυτά τα δεδομένα των υπηρεσιακών αλλαγών και, συνάμα, των στεγαστικών αναγκών Δημαρχείου, ο κ. Διακομιχάλης ζήτησε προσωρινή στέγη στο εν λόγω μέγαρο της περιφέρειας. Βρήκε όμως κλειστές πόρτες. Η άρνηση  από το Επαρχείο ήταν κάθετη και οριστική.

Στη συνέχεια, για την ενημέρωση της κοινής γνώμης, η Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου (1.2.11):

 

Από την Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ ότι από την 1 Ιανουαρίου 2011, στο κτήριο όπου στεγαζόταν οι υπηρεσίες του πρώην Επαρχείου, στεγάζονται οι παρακάτω υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
1) Τμήμα Εσωτερικής Λειτουργίας:
Προϊστάμενος Στρατάκης Νικόλαος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού
2) Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας:
Προϊστάμενος Καρύπης Χρήστος του κλάδου ΠΕ Γεωπόνων
3) Τμήμα Τεχνικών Έργων:
Προϊστάμενος Κουλλιάς Σπύρος του κλάδου ΤΕ Μηχανικών
4) Τμήμα Μεταφορών - Επικοινωνιών:
Προϊστάμενος Ροδίτης Παύλος του κλάδου ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών
5) Τμήμα Αλιείας:
Προϊστάμενος Ταυλάριος Ιερεμίας του κλάδου ΠΕ Ιχθυολόγων
6) Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας
7) Γραφείο Δημόσιας Υγείας
Επίσης στο Χωριό στο κτήριο που παλαιότερα στεγαζόταν ο Αστυνομικός Σταθμός συνεχίζει να στεγάζεται το Τμήμα Εμπορίου.

Η Γενικότερη Εποπτεία και ο έλεγχος όλων των Υπηρεσιών έχει ανατεθεί στον Προϊστάμενο της Τμήματος Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Στρατάκη Νικόλαο.

 

Η ΑΡΓΩ, συμπληρωματικά προς το ανωτέρω δ.τ., ζήτησε πληροφόρηση από τον πολιτικό προϊστάμενο της Π.Ε. Καλύμνου κ. Κ. Σταυλά. Τον ρώτησε για τη δομή και των αριθμό των υπαλλήλων που έχει σήμερα το κτήριο αυτό της Περιφέρειας. Ο κ. Σταυλάς απάντησε με τα εξής στοιχεία: Στο κτήριο της Π.Ε. Καλύμνου στεγάζονται αυτή τη στιγμή 7 Τμήματα/Γραφεία, ο αριθμός των υπαλλήλων είναι 26, ενώ το οργανόγραμμα προβλέπει 38-40 και οι επείγουσες ανάγκες της ΠΕ Καλύμνου είναι 2 Επόπτες Υγείας.

Το κτήριο λοιπόν της Περιφέρειας, πρώην Επαρχείο, δεν είναι καθόλου άδειο. Κάθε άλλο. Λειτουργεί κανονικά και έχει στην ευθύνη του όλα τα νησιά, πλην Λέρου, που ανήκαν στο Επαρχείο.

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version