Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κουβέλης: Χυδαίος & αντιλαϊκός ο ρεαλισμός Βενιζέλου (3 video) Κύριο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜ.ΑΡ.) κ. Φώτης Κουβέλης, στα πλαίσια της προεκλογικής του περιοδείας στα Δωδεκάνησα, επέλεξε ως πρώτο του σταθμό την Κάλυμνο.Στο νησί έφθασε σήμερα, 29.3.12, αεροπορικώς, το μεσημέρι. Κατά την περίπου 7ωρη παραμονή του είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τοπικούς φορείς, με τον κ. δήμαρχο και το δημ. σ/λιο.

 

Το απόγευμα παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου (φωτο, Φ. Κυβέλης, Ι. Διαμαντής). Στη σύντομη εισαγωγική ομιλία του, καταρχήν, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ψηφοδελτίου του στη Δωδεκάνησο και είναι οι εξής: Διαμαντής Ιω.- έμπορος, Καλαπαδάκης Ιω.- μηχανικός, Καρατζόλα Ελ.-πανεπιστημιακός, Μαρίνου Ιω. – παιδαγωγός, Σαρ. Μπακρισιώρης – δ/ντής ξενοδοχείων.

Στη συνέχεια ο κ. Κουβέλης περιέγραψε σε αδρές γραμμές τις διαστάσεις της φοβερής οικονομικής και πολιτικής κρίσης που περνάει η χώρα μας. Δεν παρέλειψε δε να τονίσει με έμφαση ότι τον Ιούνιο επέρχεται νέα οικονομική επίθεση κατά των μισθωτών και συνταξιούχων.

Εντυπωσίασε με τις  σαφείς απαντήσεις του και τις ρεαλιστικές λύσεις που προτείνει πάνω στα μεγάλα προβλήματα που επισώρευσε η οικονομική κρίση, αποτέλεσμα κυρίως  της πολιτικής  που άσκησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, ΠαΣοΚ. και Ν.Δ. Με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Κουβέλης είχε την ευκαιρία να κάνει σαφείς τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος του και το ολοκληρωμένο σύστημα πολιτικής που προτείνει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που χειμάζουν το έθνος και την κοινωνία μας. Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε είναι η διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα, η πρόταση του για τη ριζοσπαστική λύση των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, η εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, η εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.α.

Στο «διά ταύτα», πέρα από την περιγραφή της κατάστασης, εξήγησε με ποιους τρόπους θα συμβάλει η ΔΗΜ.ΑΡ. και κάτω από ποιες προϋποθέσεις στην αναχαίτιση της λαίλαπας που καθηλώνει την κοινωνία μας.

Επέμεινε αναλυτικότερα στην επισήμανση ότι ο παρεμβατικός ρόλος της ΔΗΜ.ΑΡ. για την επιβολή μιας εντελώς διαφορετικής πολιτικής από αυτήν που ασκείται σήμερα από τη συγκυβέρνηση Πα.Σο.Κ. και Ν.Δ., θα εξαρτηθεί από την αντίστοιχη εκλογική και κοινοβουλευτική δύναμη που θα αποκτήσει μέσα από τις εκλογές – οι οποίες εκτιμά ότι θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου. Συγκεκριμένα, μια ισχυρή ΔΗΜ.ΑΡ. θα έχει ισχυρή παρεμβατική δύναμη στη διαμόρφωση της προγραμματικής πολιτικής, η οποία θα καταστεί αναγκαία όταν δεν θα προκύψει αυτοδυναμία (που θεωρείται βέβαιο) για τα δύο κόμματα του δικομματισμού: ΝΔ και Πα.Σο.Κ. Αντίθετα, μια ισχνή ΔΗΜ.ΑΡ. δεν θα μπορέσει να δώσει αποτελεσματικές μάχες για μια αλλαγή στην πολιτική πλεύση.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή των τοποθετήσεων του κ. Κουβέλη ήταν η αποστροφή του λόγου του με την οποία απάντησε, από την Κάλυμνο, στον αρχηγό του Πα.Σο.Κ. κ. Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος σε σημερινή (23.3.12) δήλωση του χαρακτήρισε τον κ. Κουβέλη ως μη ρεαλιστή. Ο αρχηγός της ΔΗΜ.ΑΡ. απάντησε με ένταση και εμφανώς ενοχλημένος: «Ο χυδαίος και αντιλαϊκός ρεαλισμός του κ. Βενιζέλου δεν μας αφορά».

Ο κ. Κουβέλης, περί τις 7μμ, αναχώρησε από την Κάλυμνο συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές του νομού, για τη συνέχιση της περιοδείας του στο νομό με σταθμούς την Κω και τη Ρόδο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version