Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Να πει επιτέλους ο Δήμος τι θέλει από τους επαγγελματίες Κύριο

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, ουζερί κ.λπ. της νέας παραλιακής από το Δημαρχείο ίσαμε την ιχθυόσκαλα, ακόμη και προσωπικό των τουριστικών σκαφών που δένουν στη νέα αυτή προκυμαία, ένα πράγμα απαιτούν από το δήμαρχο: Να πει επιτέλους τι θέλει. Ζητάνε πολλά;

 

Η τουριστική περίοδος  έχει αρχίσει και οι επαγγελματίες ετοιμάζονται πυρετωδώς. Όμως ο Δήμος μέχρι στιγμής το μόνο που τους λέει είναι ότι απαγορεύονται τα κιόσκια στα τραπεζοκαθίσματα του πεζόδρομου προς τη θάλασσα, να χρησιμοποιήσουν ομπρέλες.

Αλλά οι ομπρέλες στην γωνιά αυτή του λιμανιού γίνονται κουρέλια με δυνατά μελτέμια του καλοκαιριού. Επειδή όμως είναι διαταγή του Δήμου, τοποθετούν τις ομπρέλες δεμένες με σύρματα πάνω σε σταθερές σιδεροκατασκευές. Αποτέλεσμα, οι ομπρέλες να μην καθόλου καλύτερες από τα κιόσκια. Γι’ αυτό παρακαλούνε το Δήμο να τους δώσει τη δική του αρχιτεκτονική και αισθητική πρόταση, ώστε να ξέρουν πώς θα κινηθούν.

Κάτι τέτοιο όμως η δημ. Αρχή, 15 μήνες στην εξουσία, ακόμη δεν παρουσίασε. Πέρσι είχε το λογικοφανές (όχι λογικό…) επιχείρημα ότι είχε λίγους μήνες στην εξουσία (αν και προεκλογικά δήλωνε πανέτοιμη και είχε πολύ καλή συνεργασία μαζί τους». Μετά απο ένα χρόνο εμφανίζεται και πάλι χωρίς πρόταση και έχει φέρει εκτός ορίων χθεσινούς φίλους της.   

Αλλά, όπως μας είπε εστιάτορας της παραλιακής, το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ομπρέλες. Είναι και οι σκουπιδοκατασκευές, με υλικά που έπρεπε να είχαν πεταχτεί στη χωματερή: Κάγκελα και φράκτες που βλέπει κανείς σε πρόχειρες  κτηνοτροφικές μονάδες. Τέτοια υλικά στηθήκανε στη βιτρίνα του λιμανιού.

Αλλά, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης πρέπει να τονίσουμε ότι οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τέτοια υλικά, αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε τέτοιες λύσεις, γιατί δεν έχουν τα οικονομικά για κάτι ωραιότερο και καλαίσθητο. Προέχει γι’ αυτούς η προστασία των πελατών τους και πολύ καλά κάνουν. Τοποθετούν αυτή την κακογουστιά στις ράμπες από πέτρες, γιατί  αν ένας ζαλισμένος ή ένα παιδί να πέσει εκεί, κινδυνεύει σοβαρά. Και λένε οι άνθρωποι με αγανάκτηση: Ένα σωλήνα να έβαζε ο Δήμος θα έδειχνε κάποιο ενδιαφέρον.  

Ο Δήμος με το να απαγορεύει και να μένει απλώς στην απαγόρευση, δεν βοηθάει καθόλου, δε δίνει λύση. Έχει υποχρέωση (1) να παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις και (2) να προβεί σε μια στοιχειώδη παρέμβαση με τις απολύτως αναγκαίες κατασκευές. Επίσης, να μαζεύει και το σκουπιδαριό που χώνεται ανάμεσα στα βράχια, εξαιτίας τη ασυνειδησίας μερικών.

Αντί να έχει αντεγκλήσεις με τους επαγγελματίες, να τους βοηθήσει, όπως «δεσμεύτηκε» προεκλογικά κατ’ επανάληψη.

  

Τελευταία τροποποίηση στις

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης. δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης.

  Ο Δήμος χρειάζεται έσοδα, ο χώρος ανήκει στο Δήμο, ο Δήμος οφείλει να αξιοποιήσει τον χώρο γιά να του αποδίδει έσοδα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν με διαφάνεια και όχι για ψηφοθηρικούς λόγους. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει γιά όλα τα υπάρχοντα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου. Ένας συνδιασμός paid parking / seating space, θα διευκόλυνε τον Δήμο και τους επιχειρηματίες, με τον Δήμο να αναλάβει την διαμόρφωση του χώρου για την απαιτούμενη στοιχειώδη καλαισθησία. Ο Δήμος θα μπορούσε να διαθέτει χώρο με τον μήνα ανάλογα με τις ανάγκες, πολύ η λίγο.
  Η καλαισθησία θα πρέπει να είναι το ζητούμενο.

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Θα συμφωνήσω με την αναγκαιότητα άμεσης εκπόνησης μελέτης προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί η επιθυμητή άποψη για τη διαμόρφωση των στεγάστρων(ή όπως αλλιώς θα χαρακτηρισθούν). Να συνδυαστεί, όμως, αυτή με απαραίτητες εργασίες στη ζώνη αυτή της παραλιακής οι οποίες θα δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες. Η προηγούμενη δημοτική αρχή κατέληξε σε μια όλουσδιόλου εκτρωματική κατασκευαστική λύση για το τμήμα αυτό της παραλιακής ζώνης. Λύση που δημιουργεί πλείστα ερωτήματα αισθητικής(αποθέωση του μπετόν), ασφάλειας και λειτουργικότητας.Ευτυχώς, κάποια απ΄αυτά μπορούν να απαντηθούν, φτάνει να υπάρχει βούληση.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σταύρος Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σταύρος Ρωμανός

  Αν είναι δυνατόν στο όνομα της κρίσης να γεμίσουμε την πλατεία με παράγκες και κάθε είδους αυθαίρετες κατασκευές. Δεν φτάνει στους επιχειρηματίες ότι χρησιμοποιούν επιπλέον δημόσιο χώρο; Σιγά δε μην πληρώνουν ενοίκιο. Εδώ για τις κύριες αυλές τους που είναι δημόσιες πληρώνουν από μηδέν έως κάτι ψίχουλα και τις έχουν κλείσει και αυτές. Γνωστά είναι όλα αυτά. Αλλά όχι, αμέτι μουχαμέτι να γεμίσουμε πάλι με νέες παράγκες την πλατεία. Όσο για τα σκουπίδια που έχουν και το θράσος να τα επιδεικνύουν δια τηλεοράσεως, γιατί δεν τα μαζεύουν οι ίδιοι αφου εκμεταλεύονται δωρεάν τον χώρο; Ακατανόητες καταστάσεις θράσους... Only in Kalymnos!!!

 • Σύνδεσμος σχολίου Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου δημοσιεύθηκε από Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου

  Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα και θέλει σοβαρή πολιτική αντιμετώπιση.
  Αντίστοιχες προσόψεις λιμανιών σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, διαθέτουν καλαίσθητο, ομογενές σύνολο σαν ιδιαίτερο σήμα κατατεθέν της περιοχής. Σίγουρα και οι καταστηματάρχες αυτό ακριβώς θέλουν, θα είναι ανάσα πνοής γι'αυτούς και το νησί.
  Όσον αφορά το τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα, προτεραιότητα είναι η καλαισθησία των κατασκευών. Γι'αυτό γνώμη μου είναι να γίνει κατάθεση προτάσεων-μελετών αποκλειστικά από αρχιτέκτονες μηχανικούς του νησιού και η επιλογή κάποιας πρότασης να γίνει από το δημοτικό συμβούλιο. Βέλτιστο ακόμα θα ήταν να βρεθεί κάποιο πρόγραμμα επιδότησης από ΕΣΠΑ ή κάτι ανάλογο, ούτως ώστε να διευκολυνθούν οι επιχειρηματίες να συμβαδίσουν με τις προδιαγραφές που θα ορίζει η μελέτη.
  Μακάρι να γίνει σωστά, θα είναι πολύ ευχάριστο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version