Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γ. Κασσάρας με Κατσέλη-Καστανίδη, «αγριότητα» στην Κάλυμνο Κύριο

Ο Καλύμνιος βουλευτής κύριος Γιώργος Κασσάρας θεωρείται βέβαιο ότι στην αυριανή (14.3.12) πανηγυρική σύσκεψη των διαγραφέντων βουλευτών του ΠαΣοΚ, κατά την οποία οι Κατσέλη-Καστανίδης θα εξαγγείλουν την ίδρυση κόμματος, θα είναι εκεί και θα υπογράψει ως ιδρυτικό μέλος.

 

Ο ίδιος το είχε δηλώσει στο ΑΙΓΑΙΟ TV, αλλά και η εφημ. ΤΟ ΒΗΜΑ, στο παρακάτω άρθρο που αναδημοσιεύουμε, έχει δεδομένη αυτή την εξέλιξη. Τι θα υπόσχεται το νέο κόμμα; Προβλέψιμο: Θα εξαγγείλει τις αρχές του πρώτου ΠαΣοΚ, περίπου αυτές της «3ης του Σεπτέμβρη» (1974) εκσυγχρονισμένες. Γι’ αυτό και, πριν εξαγγελθεί η ονομασία του κόμματος αυτού, η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ το ονομάζει «ΠαΣοΚ Νο2».

Ποιος;

Ποιες εξελίξεις θα έχουμε στην Κάλυμνο; Ποιος θα είναι ο υποψήφιος βουλευτής του ΠαΣοΚ Νο1; Υπάρχουν ακόμη εφεδρείες πολιτικών στελεχών του «κύκλου» και του «κυκλώματος» για ένα τιμητικό «χρίσιμο» με χρίσμα υποψήφιου βουλευτή,  ή θα επιχειρηθεί ανακύκλωση, π.χ. με υποψήφιο το δήμαρχο κ. Διακομιχάλη;

Ο κ. Δ. Διακομιχάλης, παρά την πτώση του ΠαΣοΚ, λογικά θα είχε την σπάνια και μοναδική ευκαιρία να κατέβει υποψήφιος βουλευτής, γιατί το σημερινό πολιτικό κλίμα ευνοεί νέους υποψηφίους. Ελάχιστοι παλιοί θα… επιζήσουν. Μετά το οικονομικό στραπάτσο που έχει υποστεί ο λαός, βλέπει με στραβό μάτι τους παλιούς βουλευτές.

Όμως, ο κ. Διακομιχάλης:  1) Μπορεί να συσπειρώσει το τοπικό ΠαΣοΚ με τα τόσα «μέτωπα εμφυλίου πολέμου» που έχει ανοίξει; Τόσους που έχει διασύρει και έχει προσβάλει βάναυσα από τηλεοράσεως μάλιστα, πώς θα τους φέρει βόλτα; Είναι τόσο φερέγγυος ο πολιτικός του λόγος και η ανθρώπινη συμπεριφορά του;  2)  Αν κατέβει ως υποψήφιος του φίλου του Βαγγέλη Βενιζέλου, θα πολεμήσει ως αντίπαλο τη φίλη του την Αλέκα Κατσέλη και τον άντρα της το Γεράσιμο Αρσένη, τον επίσης φίλο του;  3)  Θα συγκρουστεί με το φίλο του το Γιώργο Κασσάρα; Μένουμε στα τρια αυτά σημεία.

Ο κύριος Γιώργος Ρούσσος φέρεται αναφέρθηκε ως  πιθανή υποψηφιότητα. Όμως αυτό το ενδεχόμενο το απέκλεισε ο ίδιος με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, με δήλωση του στο ΑΙΓΑΙΟ TV. Επιπρόσθετα: 1) Θα υποστεί τέτοιο παρασκηνιακό πόλεμο από την παράταξη Διακομιχάλη και τον ίδιο προσωπικά, που το αποτέλεσμα των εκλογών θα τον σοκάρει. Θα είναι στο ίδιο κόμμα, δήθεν θα παλεύουν για τον ίδιο αρχηγό, αλλά στην πράξη θα γίνει ο μαύρος χαμός. Ας μην ξεχνάμε και τον ιστορικό «άθλιο Τσοβόλα» στην Κάλυμνο.  2)  Ένας υποψήφιος δήμαρχος που έχασε τις εκλογές πριν ένα χρόνο, όπως είναι ο κύριος Ρούσσος, δεν έχει τύχη στις βουλευτικές. Δεν αποκλείεται ο κύριος Ρούσσος να φλερτάρει τη βουλή, αλλά προς το παρόν είναι υποχρεωμένος να «κάτσει στα αβγά του», για να γλιτώσει τη «μαύρη σταύρωση». Το ξέρει πολύ καλά.

ΠαΣοΚ Νο1 & ΠαΣοΚ Νο2

Και τι θα γίνει; Αυτή τη στιγμή τα κομματικά του ΠαΣοΚ τα ελέγχει ο Διακομιχάλης και η παρέα του. Αυτοί έχουν το πεπόνι αυτοί και το μαχαίρι – και τι μαχαίρι! Ας βρούνε την «πιο συμφέρουσα δυνατή λύση για το Κίνημα» (φράση κλισέ που θα την ακούσει, δεν τη γλιτώνει, ο Βενιζέλος). Αυτοί μοιράζουνε γαλόνια και αξιώματα. 

Ο ενορχηστρωμένος εμφύλιος σπαραγμός οδήγησε την πολιτική ζωή της Καλύμνιου στην εποχή της αγριότητας (πιο σκληρή περίοδος του ανθρώπινου πολιτισμού και από αυτή της Βαρβαρότητας). «Έθου σκότος και εγένετο νυξ, εν αυτή διελεύσονται πάντα τα θηρία του δρυμού. Σκύμνοι ωρυόμενοι…» και όποιον πάρει ο χάρος…

Στην Κάλυμνο, το «ΠαΣοΚ Νο1», για τουλάχιστον μια δεκαετία,  δεν πρόκειται να δει «φως στο τούνελ». Αλλά και το «ΠαΣοΚ Νο2» είναι πάρα πολύ δύσκολο να πείσει το λαό, όσο κι αν το συνδράμει ο κ. Διακομιχάλης του «ΠαΣοΚ Νο1»… «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τραίνο».

 

***

ΤΟ ΒΗΜΑ, 13.3.12   

Την Τετάρτη η εξαγγελία για το κόμμα Κατσέλη - Καστανίδη

Θα λειτουργεί κατά τα πρότυπα του γερμανικού SPD, λένε οι ιδρυτές.

Η Λούκα Κατσέλη είναι με τον Χάρη Καστανίδη οι ιδρυτές του νέου κόμματος η εξαγγελία του οποίου θα γίνει την Τετάρτη απο την Αίγλη Ζαππείου

Με τη συμμετοχή επτά διαγραμμένων από το ΠαΣοΚ βουλευτών, ανακοινώνεται την Τετάρτη το μεσημέρι από την Αίγλη του Ζαππείου το νέο κόμμα, κατά τα πρότυπα του SPD, όπως δήλωσε στο «Βήμα» η κυρία Λούκα Κατσέλη, εκ των συνιδρυτών του νέου κόμματος, μαζί με τον κ. Χ. Καστανίδη.

Στο κόμμα (που η ονομασία και το σήμα του θα δοθεί την Τετάρτη στη δημοσιότητα παράλληλα με την ιδρυτική του διακήρυξη και δεν έχει σχέση με το όνομα που έχει διαρρεύσει «Δημοκρατικός Σοσιαλισμός») μετέχουν οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Χ. Καστανίδης, Λ. Μίχος, Α. Τριανταφυλλόπουλος (Αχαΐας), Γ. Κασσάρας (Δωδεκανήσου) και οι κυρίες Λούκα Κατσέλη, Βούλα Τεκτονίδου (Α΄Θεσσαλονίκης) και Μαρία Κυριακοπούλου (Αχαΐας).

Κατά την κυρία Κατσέλη μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη του νέου κόμματος θα δοθούν στη δημοσιότητα και περίπου 200 ονόματα απ΄ όλη την Ελλάδα που στηρίζουν το κόμμα: «Στόχος μας είναι εισέλθουμε στη Βουλή, θα κατεβάσουμε συνδυασμούς σ΄ όλη την Ελλάδα», λένε οι βουλευτές που μετέχουν στη νέα αυτή προσπάθεια, ένα είδος «ΠαΣοΚ Νο2», με πιο αριστερή πολιτική όπως μερικοί επιμένουν να το χαρακτηρίζουν.

Η λειτουργία του κόμματος θα είναι κατά τα πρότυπα του γερμανικού σοσιαλιστικού κόμματος SPD, αποκαλύπτει η κυρία Κατσέλη, δηλαδή ξεχωριστό όνομα θα είναι ο πρόεδρος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ξεχωριστό ο υποψήφιος Πρωθυπουργός, ξεχωριστό ο εκπρόσωπος του κόμματος και ο επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα. Θα διοικείται από τη Διοικούσα Επιτροπή και ετοιμάζει Συνέδριο τον Ιούνιο.

Εις εκ των μελών του κόμματος, ο κ. Λ. Μίχος, αποκάλυψε ότι η ηγεσία του κόμματος βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ για να προσχωρήσουν στον νέο σχηματισμό. Αλλωστε για να υπάρξει, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δέκα βουλευτές, αλλά, όπως είπε και ο κ. Μίχος «αυτό δεν έχει και τόση σημασία, αφού σ΄ έναν μήνα υπολογίζουμε ότι η Βουλή θα διαλυθεί και θα πάμε σε εκλογές».

 

 

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Πρόσφορο το έδαφος γιά πολιτικό λόγο και έργο. Ευνοεί κυρίως τους νέους με καθαρές και συνεπείς τοποθετήσεις, που δεν δημιουργούν συγκρούσεις στην συνείδηση των πολιτών ψηφοφόρων. Οι παλαιό πολιτικοί, κάτω από οποιαδήποτε ομπρέλα/κόμμα, είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο να πείσουν ότι είναι διατεθημένοι να υπηρετήσουν τη συνέπεια και όχι την ψηφοθηρία. Τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Καλύμνου εξυπηρετούνται από την σύμπνοια και όχι την αντιπαράθεση.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version