Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τι συνέβη με Πολεοδομία και Πρόνοια; Κύριο

Πολλή συζήτηση έγινε στην Κάλυμνο για την Πολεοδομία και την Πρόνοια, που, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο Καλλικράτης, οι υπηρεσίες αυτές της Νομαρχίας-Επαρχείου, έπρεπε να είχαν μεταβιβαστεί «πακέτο» στο Δήμο, με όλους τους υπαλλήλους.

 

Η μεταβίβαση πέρασε μέσα από διεργασίες και συμβιβασμούς μεταξύ Περιφέρειας-Δήμου, καθώς και τοπικά «παίχτηκαν» διάφορα. Η καθυστέρηση όμως στην αποκατάσταση της Πολεοδομίας του Δήμου τροφοδότησε σενάρια. Η ΑΡΓΩ, έχοντας την πρώτη πληροφόρηση από την πλευρά του Δήμου, ζήτησε ενημέρωση και από τον πολιτικό προϊστάμενο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (πρώην Επαρχίας Καλύμνου), τον κ. Κ. Σταυλά.

Η Πολεοδομία που κληρονόμησε ο Δήμος από το Επαρχείο Καλύμνου ήταν αποδυναμωμένη κατά δύο μόνιμους υπαλλήλους και δύο συμβασιούχους, με να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της οικοδομής. Η ακινησία κράτησε περίπου ένα μήνα και οι διαμαρτυρίες ολοένα και φούντωναν. Τελικά ο δήμαρχος έδωσε τη λύση με τοποθετήσεις δημοτικών υπαλλήλων στην Πολεοδομία και το «όχημα» κινήθηκε. Στις απορίες και ερωτήσεις του κόσμου για τι αυτή η μερική ενσωμάτωση της Πολεοδομίας στο Δήμο με «απώλεια» δύο υπαλλήλων, ο κ. Διακομιχάλης απάντησε, με τηλεφωνική του παρέμβαση σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι, λέγοντας ότι εκείνος ήταν που δε θέλησε να έρθουν στο Δήμο οι δύο υπάλληλοι, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ο Δήμος με δύο επιπλέον μισθούς, τη στιγμή που ο αριθμός των δημοτικών υπαλλήλων είναι πολύ μεγάλος και έχει το περιθώριο να κάνει μετακινήσεις υπαλλήλων.  

Η Πρόνοια είναι μια άλλη περίπλοκη υπόθεση. Η μεταβίβαση της υπηρεσίας στο Δήμο έγινε μερικώς και με τριβές - αν όχι με συγκρούσεις. Τα επιφαινόμενα είναι «αθώα», αλλά η ουσία της υπόθεσης έχει, βασικά, οικονομική βάση. Σύμφωνα με αυτά που δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό η αντιδήμαρχος κα. Σε. Ψαρομπά, υπεύθυνη σε θέματα Πρόνοιας - και πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Καλύμνου -, ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας αυτής του Επαρχείου, λόγω των πολλών επιδομάτων, κυμαίνεται στα 7 εκ. ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι περί τα 8 εκ. ευρώ.

Επομένως, υποθέτουμε εμείς, όλες οι «διαφορές» του τύπου τι θα μεταβιβαστεί στο Δήμο και τι θα μείνει στην Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου (πρώην Επαρχείου) είχε «οικονομική υποδομή» και «υπηρεσιακή υπερδομή» (κατά τους γνωστούς όρους). Άλλα λέγονται και άλλα κρύβονται κάτω από τα λόγια και τις δήθεν γραφειοκρατικές ρυθμίσεις. «Όπου γαρ ο θησαυρός, εκεί και η ψυχή ημών».

Ο κ. Σταυλάς, στο ακόλουθο βίντεο, έδωσε τη δική του απάντηση στην ΑΡΓΩ για τα δύο αυτά θέματα:

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version