Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δελτίο τύπου με «μασημένα λόγια» για πολύ σοβαρό ζήτημα Κύριο

Η δημοτική παράταξη της αξ. αντ/τευσης του κυρίου Γ. Ρούσσου εξέδωσε δελτίο τύπου (9.3.12), στο οποίο μιλάει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας που φαίνεται ότι ανέκυψε σε τοπική τηλεόραση, αλλά η γλώσσα του κειμένου είναι «κουμπωμένη» περίεργα.

 

Το δελτίο τύπου είναι το ακόλουθο:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

                                                                                                Κάλυμνος,09.03.2012

Αρ. Πρωτο. 31

 

ΠΡΟΣ:

ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ TV 12

ΕΝΤΑΥΘΑ

 

Ενημερωθήκαμε από τον εκπρόσωπο τύπου της παράταξης μας κ. Μαμουζέλλο Μιχαήλ ότι δεν τον δεχτήκατε στον σταθμό παρά το γεγονός ότι υπήρχε προγραμματισμένη τηλεοπτική εμφάνιση του στις 08 Μαρτίου.

Από τους υπαλλήλους του σταθμού ενημερώθηκε ότι υπάρχει εντολή του ιδιοκτήτη για αποκλεισμό του από το σταθμό.

Θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους αυτής της απαράδεκτης και πέραν από κάθε δεοντολογία συμπεριφοράς.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης

Μιχαήλ Μπούκης

Κοινοποιείται

Λοιπά ΜΜΕ

 

Παρατηρήσεις από την ΑΡΓΩ

Ι.  Το δ.τ. αναφέρεται στα εξής γεγονότα:

Α) Έδιωξαν τον εκπρόσωπο τύπου της παράταξης Ρούσσου οι υπάλληλοι του τηλεοπτικού σταθμού. Οι εκφράσεις «ενημερωθήκαμε» (άρα ζητάμε επιβεβαίωση), «παρα την προγραμματισμένη τηλεοπτική εμφάνιση», «θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους», «πέραν από κάθε δεοντολογία»  είναι εκφράσεις που το πάνε κάπου… αλλού. Η επιστολή παραείναι αντίδραση-«σούπα» για να τη δεχτούμε ως έχει και να πούμε ότι εδώ τέλειωσε. 

Β)  Έδωσε εντολή ο ιδιοκτήτης (δεν τον γνωρίζω προσωπικά, ούτε εξ όψεως), από την Αμερική, να αποκλειστεί ο εκπρόσωπος της αξ. αντ/τευσης κ. Μιχ. Μαμουζέλλος, αυθωρεί και παραχρήμα. Μεγάλη θολούρα: 1) Έστειλε πράγματι ο ιδιοκτήτης του καναλιού, από την Αμερική, τέτοια γραπτή εντολή στο κανάλι του με fax ή με e-mail; Τι πάει να πει «υπάρχει εντολή»; Πού υπάρχει; Φέρει την υπογραφή του ιδιοκτήτη και δεν την παρουσίασαν; 2) Αν ναι, γιατί δεν επέδωσαν οι υπάλληλοι του σταθμού στον κ. Μαμουζέλλο αυτή την επιστολή-εντολή και να του πούνε «κύριε Μαμουζέλλο, υπάρχει αυτή η εντολή, πάρτε την, λυπούμαστε»; 3)  Αν δεν υπάρχει τέτοιο κείμενο από Αμερική και στα προφορικά είπε ο ιδιοκτήτης κάτι σχετικό(;), ποιοι συνέταξαν στην Κάλυμνο το κρυφό… αυτό κείμενο και τίνος την υπογραφή φέρει;  4) Αν ο ιδιοκτήτης έδωσε πράγματι εντολή, έστω και απλώς προφορική, για αποκλεισμό του κ. Μαμουζέλλου από το κανάλι, με ποιο σκεπτικό αποφάσισε έτσι; Το «επειδή έτσι γουστάρει» (αν τυχόν σκεφτεί κάποιος αναγνώστης μας) στα τηλεοπτικά κανάλια δεν ισχύει. Ελέγχονται αυστηρά από το νόμο (ΕΣΡ). 5) Πριν αποφασίσει ο ιδιοκτήτης δεν είχε ενημέρωση από πρόσωπα της Καλύμνου; Ποιοι ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη και τι του είπαν, για να φτάσει στο σημείο να αποφασίσει (επαναλαμβάνουμε αν υπάρχει τέτοια απόφαση, γιατί πολύ αμφιβάλλουμε) να διώξει από το κανάλι του τον εκπρόσωπο τύπου της αξ. αντ/τευσης στο Δήμο. Τον ενημέρωσαν υπάλληλοι του καναλιού ή πολιτικά πρόσωπα που ενοχλούνται από την τηλεοπτική παρουσία ή παρέμβαση (σπάνια του επιτρέπουν τηλεφωνική παρέμβαση) του κ. Μαμουζέλου; 

ΙΙ.  Τι συμβαίνει;  1) Η επιστολή της παράταξης Ρούσσου είναι περίεργα χλιαρή. Επιφυλάσσεται για κάτι διαφορετικό, αφού πρώτα πάρει απάντηση από το κανάλι;  2)  Ο TV 12 δεν απάντησε στην επιστολή του κ. Μπούκη.  3) Ο κ.  Μπούκης δεν έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο κ. στο κανάλι TV 12, αλλά ούτε και στο ΑΙΓΑΙΟ TV. Για ελάσσονα ζητήματα έχει βγει κατ’ επανάληψη. Είναι θέμα τακτικής και όχι σιωπής;  4) Στο ΑΙΓΑΙΟ TV αναγνώστηκε η επιστολή, αλλά  δεν έγινε το παραμικρό σχόλιο από το δημοσιογράφο. Ήταν σε συνεννόηση με την παράταξη Ρούσσου να περάσει το θέμα στο «ντούκου»;      

ΙΙΙ. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα:  Όπως και να έχει το πράγμα, όποια τακτική και να ακολουθήσει η παράταξη Ρούσσου, μία είναι η φοβερή πραγματικότητα: Στην Κάλυμνο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δημοκρατικής λειτουργίας των ΜΜΕ. Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν οικονομικο-πολιτικές ή άλλου τύπου διαπλοκές. Ούτε και πιστεύουμε τα όσα «λέγονται και άδονται».  

Τα όσα όμως έχουν λεχθεί δημοσίως και, προπάντων, έχουνε γίνει στην υποβαθμισμένη από κάθε άποψη Κάλυμνο αποτελούν όνειδος για το δήθεν δημοκρατικό ΠαΣοΚ, που προσποιείται ότι δεν ακούει, δεν βλέπει, δεν καταλαβαίνει, αλλά θέλει να ξανακυβερνήσει τη χώρα.  

Πέρα όμως από κόμματα και κυβερνήσεις, για μας το μεγάλο ερώτημα είναι: Η κοινωνία της ανοχής και της σιωπής που βλέπουμε να μας περιβάλλει, είναι πράγματι τόσο ευνουχισμένη και διαβρωμένη πολιτικά όσο δείχνει;

Μετά από αυτό το δελτίο τύπου και τις πρωτογενείς πληροφορίες που μας δίδει αυτό (δεν ξέρουμε αν, μετά από συμβιβασμό, γίνουνε πιο στρογγυλές και μεταλλαγμένες οι πληροφορίες αυτές), για μας το σοβαρό πρόβλημα είναι πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει ένας πολίτης, πόσο ελεύθερα μπορεί να μιλάει χωρίς να φοβάται ότι τον περιμένουν στη γωνία.                      

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Ατυχής η απόφαση του τηλεοπτικού σταθμού.
    Τα ΜΜΕ, όποια παράταξη και αν υποστηρίζουν(κακώς βέβαια),ας καταλάβουν ότι υπάρχουν πολλοί θυμωμένοι πολίτες. Αν μη τι άλλο θα έπρεπε στους καιρούς που ζούμε να αποφορτίζουν την κατάσταση με την συμπεριφορά τους.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version