Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λύθηκε το πρόβλημα με τις νέες ιχθυοκαλλιέργειες Κύριο

 

Δεν θα εγκριθούν νέες μονάδες στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών των δήμων Καλύμνου, Πάτμου , Λειψών και Χάλκης.

 

Την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου που θα απαντά σε απορίες και ερωτήματα που προκλήθηκαν μετά την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών, ζητά με επιστολή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης.

Ειδικότερα, ο  κ. Νικητιάδης, γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής των Δωδεκανήσων, παρουσίασε στον κ. Σηφουνάκη τις θέσεις των Δήμων Καλύμνου, Πάτμου, Χάλκης, Λειψών, Αγαθονησίου και Λέρου , οι οποίες συγκεντρώθηκαν και κωδικοποιήθηκαν έπειτα από πρωτοβουλία του Δωδεκανήσιου Βουλευτή, και προτείνει η εγκύκλιος να διευκρινίζει τα παρακάτω θέματα:

Να διευκρινιστεί  ότι δεν θα εγκριθούν νέες μονάδες στις θαλάσσιες περιοχές των νησιών των δήμων Καλύμνου, Πάτμου , Λειψών και Χάλκης.

 

-  Πριν από την απόφαση έγκρισης χωροθέτησης νέας μονάδας ή επέκτασης υφιστάμενης μονάδας υδατοκαλλιέργειας να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου Περιφερειακού συμβουλίου και ειδικώς για τις νησιωτικές περιοχές να ζητείται η σύμφωνη γνώμη του οικείου νησιωτικού Δήμου.

 

-  Να διευκρινιστεί ότι όλες οι θαλάσσιες περιοχές της Λέρου θα υπαχθούν σε Περιοχές Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών, κατηγορίας Ε, εκτός της θαλάσσιας περιοχής του όρμου Παρθενίου Λέρου και της Νησίδας Αρχάγγελος.

 

-  Να διευκρινιστεί ότι θα παραμείνει η θαλάσσια περιοχή του όρμου Παρθενίου Λέρου ως Περιοχή Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών κατηγορίας Α.

 

-  Να διευκρινιστεί ότι η θαλάσσια περιοχή της νησίδος Αρχάγγελος θα υπαχθεί ως Περιοχή Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών  κατηγορίας Δ και θα εξαιρεθεί από τη χωροθέτηση εκεί μελλοντικώς ως Περιοχή Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών.

 

-  Να διευκρινιστεί ότι προ της θέσπισης της Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Ιχθυοκαλλιεργειών Λέρου, θα πραγματοποιηθεί επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης, προκειμένου να λάβει υπ’ όψιν τους καταγραφέντες «λειμώνες ποσειδωνίας», οι οποίοι προστατεύονται από την κοινοτική νομοθεσία.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης εκφράζει την πεποίθηση ότι ο γνωστός για την ευαισθησία του Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σηφουνάκης θα απαντήσει με σχετικές πρωτοβουλίες στα ερωτήματα που έχουν προκληθεί από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για το Χωροταξικό των υδατοκαλλιεργειών και θα προχωρήσει σε έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για το παραπάνω θέμα. (δ.τ. 22/02/2012)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version