Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Α. Μέρκελ: Στην Ελλάδα πλήττονται οι απλοί πολίτες Κύριο

«Οι πλούσιοι έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα πλήττονται οι απλοί πολίτες»

 

Την πιο πάνω δήλωση έκανε, την Τετάρτη (22.2.12) η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, χαιρετίζοντας την ίδια ώρα τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας. Ωστόσο, επέμεινε στην ανάγκη για υλοποίηση των δεσμεύσεων. «Θέλουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, για αυτό χρειαζόμαστε ένα κράτος το οποίο να λειτουργεί σωστά», τόνισε.

Σε ομιλία της στο Μέκλεμπουργκ, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε ότι εάν η Ελλάδα επιθυμεί επενδύσεις, πρέπει να δημιουργήσει τις απαραίτητες και αξιόπιστες προϋποθέσεις, να χτυπήσει την διαφθορά και να καλωσορίσει γερμανικές επιχειρήσεις.

Σημείωσε επίσης ότι σε μια νομισματική ένωση όλα τα μέλη πρέπει να σέβονται τις κοινές δεσμεύσεις. «Ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί, αλλιώς δεν μπορεί αυτή η Ευρώπη να μείνει ενωμένη», ανέφερε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πάντως την ετοιμότητα της κυβέρνησής της για αλληλεγγύη, ενώ αναγνώρισε πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα και τι ζητείται από τους πολίτες. «Έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για αυτό το οποίο αποφάσισε η Ελληνική Βουλή», δήλωσε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πλούσιοι ήδη έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και «πλήττονται οι απλοί άνθρωποι», αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενη στην πρόταση για εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «θέλουμε στην Ευρώπη έναν τέτοιο φόρο, ο οποίος θα αναγκάσει να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν όλη αυτή την καταστροφή».

(Πηγή: 22 Φεβ 2012 | tvxsteam tvxs.gr)

 

*

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΩ:   Η αντιπαθής στην Ελλάδα Μέρκελ μας τα έψαλε κανονικά και μας είπε τη μαύρη αλήθεια σε τρεις φράσεις. Τις τονίζουμε στο πιο πάνω όρθρο με έντονα τα γράμματα και τις σχολιάζουμε:

1) «Οι πλούσιοι Έλληνες έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και στην Ελλάδα πλήττονται οι απλοί πολίτες».

2) «Θέλουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, για αυτό χρειαζόμαστε ένα κράτος το οποίο να λειτουργεί σωστά».

3)  «… να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν όλη αυτή την καταστροφή».                      

 

 • ·         Η τρίτη φράση (να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται) είναι η πολιτική και ιδεολογική σημαία των αριστερών κομμάτων και το ψιθύρισμα των άλλων κομμάτων. Τι συμβαίνει όμως στη χώρα μας; Α) Η κάθε επαγγελματική τάξη έχει τα «κεκτημένα» της: γιατρών, δικηγόροί, μηχανικοί, υπάλληλοι ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.α., αλλά το ερώτημα είναι: κατακτήθηκαν «σωστά», που λέει και η Μέρκελ; Οι μισθοί υπαλλήλων των πολλών χιλιάδων ευρώ δεν οδηγούν στην καταστροφή. Β)  Οι βουλευτές δεν ευθύνονται για την καταστροφή; Ποιος ήταν στο τιμόνι τα τελευταία 30 χρόνια; Δεν ευθύνονται ο λαός ή οι δήθεν αιρετοί και δήθεν εκλεκτοί του λαού; Αυτοί σήμερα τι πληρώνουν; Ο λαός εξοντώθηκε οικονομικά, αυτοί αμέτοχοι. Ακούσανε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κύριο Παπούλια ότι διαθέτει την προεδρική του αποζημίωση (μισθό) υπέρ της Πατρίδας και όλοι θορυβήθηκαν. Γ)  Πού πήγαν όλοι οι «πατριώτες» Έλληνες κεφαλαιοκράτες αυτή τη δύσκολη στιγμή της πατρίδας; Πληρώνουν τίποτα αυτοί; Όπως μας τα έψαλλε η Μέρκελ (φράση 1η ), σε παγκόσμια… μετάδοση, οι Έλληνες πλούσιοι πήραν τα λεφτά τους (μαζί μ’ αυτούς και κάποια λαμόγια της ελληνικής οικονομίας) και τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό. Επένδυσαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας. Σχεδίαζαν να έρθουν μετά και να αγοράσουν κοψοχρονιά  τη φίλτατη πατρίδας τους, σαν εθνικόφρονες από παλιά. Και τα λαμόγια έκαναν κι αυτά όνειρα μαυραγορίτη. Και εμείς τι κάνουμε τώρα; Βρήκαμε ξαφνικά την απάντηση στη Μέρκελ: Ανακαλύψαμε ότι ένας/μια βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκ. ευρώ. Και όλοι ψάχνουν πώς θα θυσιάσουν, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο, το εξιλαστήριο θύμα τους. Δηλαδή η Ελλάδα πάτωσε από το 1 εκ. ευρώ; Γιατί δε ζητάνε τα ονόματα όλων αυτών που φυγάδευσαν κεφάλαια; Και γιατί δεν δεσμεύονται τα κόμματα να διαγράψουν τους δικούς τους που θα βρεθούν ένοχοι αυτής της προδοσίας.   
 • ·         Η Μέρκελ απαίτησε να φτιάξουμε σοβαρό κράτος (φράση 2η ). Έπρεπε να το απαιτήσει η Γερμανία για το κάνουμε; Δυστυχώς, ναι. Βέβαια η Μέρκελ ξεχνάει κι αυτή ότι και η Γερμανία επένδυσε (υποβρύχια μπαταρισμένα, Ζήμενς, Ολυμπιακοί αγώνες κ.λπ.) στο  ανύπαρκτο ελληνικό κράτος και στους διεφθαρμένους πολιτικούς. Αλλά ας μείνουμε στις δικές μας ευθύνες: Πόσοι όμως στην Ελλάδα θέλουμε κράτος που να λειτουργεί με σοβαρότητα; Οι πολιτικοί κορυφής (βουλευτές-υπουργοί) χρησιμοποιούν το κράτος σαν εργαλείο κομματικό, ρουσφετολογικό κ.λπ. Ένα κράτος «μπες-βγες». Παρομοίως και οι πολιτικοί χαμηλότερων επιπέδων (νομάρχες, δήμαρχοι, ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι) και τα κομματικά στελέχη της βάσης. Θέλουν και σωστό κράτος αλλά και ισχυρό το δικό τους «μπάρμπα στην Κορώνη». Έτσι «πουλάνε» και ιδεολογία και ταυτόχρονα κρατάνε ανοικτά τα κανάλια αλληλοστήριξης: ο βουλευτής ή υπουργός στηρίζει τους «ανθρώπους του» και αυτοί πάλι στηρίζουν τον «άνθρωπό τους». Και το χειρότερο: πασοκτζήδες να στηρίζουν νεοδημοκράτες πολιτικούς, εννοείται τις διευκολύνσεις μέσω του ξεχαρβαλωμένου κράτους, και νεοδημοκράτες να στηρίζουν πασοκτζήδες πάλι με αντιπαροχή. Αυτο το κράτος, μας λέει η Μέρκελ, πρέπει να το καταργήσουμε και να ιδρύσουμε νέο, που «να λειτουργεί σωστά». Αυτό λέγεται εθνική κατάντια.

Οι Έλληνες βουλευτές και υπουργοί ρητορεύουν εδώ και πολλά χρόνια και μας υπόσχονται τη δόξα της πατρίδας, αλλά την πήγανε στον πάτο, και βέβαια βοηθούμενοι… από τον κυρίαρχο λαό. Λένε πολλά, δεν κάνουν τίποτα το ουσιαστικό. Η Μέρκελ μέσα σε 50 λέξεις μας τα είπε όλα. Το απαίτησε και θα γίνει. Μας ντρόπιασε διεθνώς, αλλά μας χρειαζότανε

 

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου I.T δημοσιεύθηκε από I.T

  «Ανθρώπων οργή»
  «Η ΟΡΓΗ» βιολογικός παράγοντας της πολιτικής ιδεολογίας, της πολιτικής επιβολής, της πολιτικής ποδηγέτησης, του ιμπεριαλιστικού λαϊκισμού.
  «Οργή λαού, φόβος κυρίου»
  Η οργή του λαού είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο μέσο κάθε μορφής λαϊκής εξέγερσης. Αποτελεί τον πυρήνα, τον πυροκροτητή κάθε μορφή κοινωνικής ανάφλεξης.
  Με σύνθημα την «οργή» αναπτύχθηκαν μεγάλοι λαϊκοί ή και ακόμα εθνικοί αγώνες σε όλα τα έθνη. Η οργή, με κάποια μορφή ιδεολογικής-εθνικής επένδυσης, δίνει νόημα και ιδέα, που ριζώνει βαθιά στις ψυχές των ανθρώπων και η οποία γίνεται δύναμη , που δεν γνωρίζει το φόβο, το δέος, τα εμπόδια. Σαρώνει τα πάντα , οδηγεί στην αυτοθυσία. Βλέπε αγώνες και θυσίες Ελλήνων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Θυσία Σούλι, Μονή Σέκου, θυσία ιερολοχιτών κ.α.
  Το νόμισμα όμως αυτό έχει πολλές όψεις, ανάλογα με το χειριστή της κατάστασης. Αυτό ακριβώς αποτελεί και το ισχυρό όπλο και το έπαθλο για τους λαϊκιστές πολιτικούς, τους δικτάτορες, τους φασίστες, αλλά και κάθε επίδοξου ιμπεριαλιστή της ανθρώπινης διανόησης.
  Γνωρίζουν ,λοιπόν, πολύ καλά, οι επαγγελματίες λαϊκιστές πολιτικοί και κάθε μορφής ¨επίδοξοι ηγέτες¨, πως το μυστικό της επιβολής και ο αγώνας για την επιτυχία τους κρίνεται στην κατάκτηση και στην καθυπόταξη του «νου», της διανόησης, καθώς και τον πλήρη αιχμαλωτισμό και καθυπόταξη της ανθρώπινης σκέψης.a
  Ο αγώνα τους έχει να κάνει με την επιλογή των κατάλληλων επιχειρημάτων και διλλημάτων , που θα κλονίσουν την ανθρώπινη σκέψη , ώστε να γίνει πιο ευάλωτη και επιρρεπής στους μηχανισμούς παραπλάνησης.
  Η πλύση εγκεφάλου είναι το πρώτο στάδιο της επιτυχίας. Έτσι και το επιτύχουν αυτό, τότε τα πάντα ελέγχονται , ποδηγετούνται και καθοδηγούνται . Έχοντας μάλιστα ο άνθρωπος τη λανθασμένη εντύπωση ότι εργάζεται, ζει και δραστηριοποιείται με ¨ελευθέραν τη βούληση¨, αποβάλει ευχερέστερα τον έλεγχο της ελεύθερης βούλησης.
  Πως όμως θα μπορέσουν να επιβληθούν οι επίδοξοι λαϊκιστές πάνω στην ανθρώπινη σκέψη και βούληση; Τα πράγματα , κατ’ αυτούς είναι απλά. Πρώτα εξουθενώνουμε το ¨θύμα¨ βιολογικά δια της αυστηρής λιτότητας και πλήρης ανέχειας και έπειτα πολιορκούμε το ¨θύμα¨ με λόγους παραμυθίας και οργής απέναντι στον ¨ΑΛΛΟ ! ¨,που είναι ο καθολικά υπεύθυνος της τραγωδίας και της εξαθλίωσης.
  « ο εχθρός ο παμπόνηρος εγύμνωσέ με και ήρεμου το πνεύμα, το νου, τον βίο και τον πλούτο».
  Η ανθρώπινη ιστορία έχει να παρουσιάσει αναρίθμητα παραδείγματα πολιτικών επιβολών , όπου ο άνθρωπος στρέφεται με λύσσα απέναντι στον συνάνθρωπό του, φίλο, γείτονα και μέλος της οικογένειά του. Η οργή του δεν έχει όριο, αφανίζει τα έργα των ανθρώπων , την κοινωνικότητα, την αλληλεγγύη, οδηγείται σε εμφύλιο σπαραγμό. Διαρρηγνύεται η κοινωνική συνοχή με απρόβλεπτες συνέπειες.
  Και αναρωτιέται κανείς. Ποιοι είναι οι αίτιοι των ανθρώπινων συμφορών σε μια εθνική τραγωδία; Στο ψάρι πρώτα βρωμάει το κεφάλι και έπειτα το σώμα και η ουρά. Αλίμονο αν φτάσουμε , δια του εθισμού της σαπίλας, να ξεκινά ταυτόχρονα το σάπιο και από την ουρά. Μήπως όμως φτάσαμε σ’ αυτό το έσχατο σημείο;
  Και εν κατακλείδι , συνελόντι ειπείν, ο άνθρωπος από μόνος του φέρει την κύρια ευθύνη μιας ηθικής κατάρρευσης , μιας κοινωνικής εξαθλίωσης και εκθήλυνσης. Έχει νου , κρίση και λογική. Θα πρέπει λοιπόν και οι πράξεις του, που εν τέλει κρίνονται όλες ως πολιτικές, να οδηγούν στην ολοκλήρωση του ανθρώπου, στον έλεγχο και την κριτική του εαυτού του και του περιβάλλοντος κόσμου.
  I.T

 • Σύνδεσμος σχολίου I.T δημοσιεύθηκε από I.T

  «Φταίει το ξερό μας το κεφάλι»

  Παρά την ύφεση, ως προς τις θερμοκρασίες της πολιτικής συζήτησης, καλός θα είναι ο χειμώνας. Μπορεί αυτός ο χειμώνας να είναι καλός και παράδεισος για τους συγγραφείς, σχολιαστές , λογοτέχνες, ποιητές, μυθιστοριογράφους και πάσης φύσεως διανοούμενους και επίδοξους φιλοσοφούντες, κριτικούς κονδυλοφόρους , ο οποίοι θα έχουν πολλά ερεθίσματα και εμπνεύσεις, που με επίταση θα προβάλουν στα γραπτά τους έργα τους ή θα συνωστίζονται με λύσσα στα τηλεοπτικά κανάλια. Περί του έμπρακτου όμως πρακτέου ουδείς λόγος για δράση. Εμείς τα λέμε για τους άλλους , να τους αφυπνίσουμε…
  Ίσως όμως να είναι απαραίτητο το ¨παραμύθιον» αυτό και να αποδειχθεί «γλυκύτερον τέχνης». Είναι και αυτό αναγκαίο , κατά κάποιο τρόπο, δομικό στοιχείο της υφής του ελληνικού εγκεφάλου.
  Φταίνε οι δανειστές με την τύφλα τους και τις τοκογλυφικές ληστρικές επιθέσεις τους με εσωτερικούς ή εξωτερικούς αβανταδόρους ή μήπως και το ξερό μας το κεφάλι.
  Η κοινωνία των ανθρώπων δεν ήταν ποτέ κοινωνία αγγέλων. Το ¨Περί ισότητας¨ των ανθρώπων θα είχε πρόσφορο έδαφος μόνο εφόσον οι άνθρωποι είναι όλοι ίδιοι στη δράση, στην ικανότητα και τόσα άλλα ειδικά χαρακτηριστικά που κάνουν κάθε άνθρωπο ανεξάρτητη και μοναδική οντότητα στην κοινωνία. Επομένως κάποια διαφοροποίηση μεταξύ των ανθρώπων δεν πρέπει να αξιολογείται αρνητικά. Αντίθετα μια ισοπέδωση δεν είναι πρόοδος της ανθρώπινη προσωπικότητας.
  Το ιδεολογικό δόγμα της κοινωνικής ισοπέδωσης , ως πολιτική ιδεολογία, έχει καταρρεύσει, δεν πείθει ούτε και αυτούς που σήμερα ακόμα επιμένουν στην ψευδοφιλοσοφία αυτή.
  Δημιουργική, λοιπόν, κριτική χρειάζεται από τον άνθρωπο , αλλά και ταυτόχρονα δράση όχι βέβαια του καναπέ, της πολυθρόνας , της καφετέριας……..
  Ι.Τ

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Τα βάλαμε λυσσαλέα εναντίον της Μέρκελ και των Γερμανών, γιατί δεν δέχονται να μας σώσουν με τη μία. Τους έχουμε πείσει, όμως, ότι αξίζει να μας σώσουν μια κι έξω; Το έλλειμμα του ισοζυγίου με όλα τα παράδοξά του είναι ο καθρέπτης της απάτης που έχουμε στήσει τόσα χρόνια στις πλάτες των Ευρωπαίων. Κι όταν ακούγαμε τις ασπίδες των εχθρών τι κάναμε; Να θυμίσω εδώ το ποίημα του Καβάφη: "Περιμένοντας τους Βαρβάρους". Όταν οι εχθροί (οι αγορές) ήταν έξω απ΄την πόρτα μας, εμείς είχαμε γιορτή και φαγοπότι("Δεν μας αγγίζει η κρίση" και στον επόμενο τόνο "Λεφτά υπάρχουν"). Ακόμη και σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Εθνική "οστεοαρθρίτιδά" μας δεν μας επιτρέπει να κοιτάξουμε τη καμπούρα μας!
  Γι αυτό και οι "Βάρβαροι" είναι στην περίπτωσή μας "μια κάποια λύσις"...

 • Σύνδεσμος σχολίου Δημ. Ροδίτης δημοσιεύθηκε από Δημ. Ροδίτης

  Την Μέρκελ για πρωθυπουργό! ΤΩΡΑ! Ωραία! Βρήκα τί να ψηφίσω! Αντί αποχής από το ηλίθιο, δοτό, εκμαυλιστικό, αγοραίο, "αντιπροσωπευτικό" σύστημα, θα το ρίξω στη Μέρκελ. Την (πρώην) κομμουνίστρια, (πρώην) φυσικό, (πρώην) καθηγήτρια! Ας γελάσει λίγο και το χειλάκι μας, επειδή δεν πάμε καλά τελευταία... Τα όρια πλησιάζουν επικίνδυνα και το αθηναϊκό κράτος δεν έχει την ηθική βάση ή ουσία για να αμυνθεί έναντι της γνήσιας απελπισίας...

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version