Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για να αντιμετωπίσουμε τη νέα Γερμανική Κατοχή, μποϊκοτάζ Κύριο

Όποιος αμφιβάλλει ότι σήμερα η χώρα μας ζει κάτω από μια νέα Γερμανική Κατοχή, πλανάται και εθελοτυφλεί. Είτε πολιτικός είναι είτε απλός πολίτης.

 

Από τη δεκαετία του ’60 είχε γίνει ξεκάθαρο ότι στο εξής η κατοχή που θα επιβάλλει μια ισχυρή χώρα σε μιαν αδύνατη θα είναι η οικονομική κατοχή. Τη δεκαετία του 70’ η κουβέντα γινότανε για τον πολιτιστικό ιμπεριαλισμό που διαβρώνει τη σκέψη των πολιτών και τους «ωριμάζει», ώστε να δεχτούν την ξένη κυριαρχία. Κάτι που είχαν δουλέψει ήδη πιο πριν οι ΗΠΑ επιβάλλοντας παντού, αβίαστα, το λεγόμενο «αμερικάνικο τρόπο ζωής.

Ο οικονομικός ιμπεριαλισμός: Βγήκαν σε κατακτητικούς πολέμους πρακτικά: με την τεχνολογία τους, που διευκολύνει την καθημερινότητα του ανθρώπου (ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, αμάξια με δάνεια κ.λπ.) και υποτάσσει τον πολίτη μέσα από μια διαδικασία μακρόχρονη. Αλλά, οι ισχυρές χώρες, για να δένουν το γάιδαρο τους, έβγαλαν στην πιάτσα μεγάλες εταιρίες τους (τύπου SIEMENS κ.α.), με τις οποίες εξαγόραζαν πολιτικούς και πρωθυπουργούς και μετέτρεπαν το πολιτικο προσωπικό μιας χώρας σε ενεργούμενα τους. 

Η «υπερήφανη Ελλάδα» σήμερα «ωρίμασε»…. Ξύπνησε ένα πρωί και της είπαν ότι τα γερμανικά τανκς  μπήκαν στην Αθήνα, είναι έξω από τη Βουλή, και η Βουλή προσποιείται ότι σκέφτεται, βουλεύεται, διαβουλεύεται, ρίχνει μερικές άριες και μετα υπογράφει «με το χαμόγελο στα χείλη» , για να «πάει η Ελλάδα μας μπροστά. Και ο λαός; Βρίζει τους πολιτικούς, λες και ήταν απών τόσα χρόνια. Η χώρα μας όμως έχει «ωριμάσει» σε βαθμό αποσύνθεσης.

Στη Γερμανική Κατοχή των όπλων (1941-44) οι Έλληνες πήραν τα όπλα στα χέρια τους, σήμερα στη Γερμανική Κατοχή της οικονομικής καθυπόταξης της χώρας μας, θα μένουμε με δεμένα τα χέρια και θα παρακαλούμε τους Γερμανούς να μας σεβαστούν; Οι άνθρωποι αυτοί ετοιμάζουν μια νέα πανευρωπαϊκή επιβολή και ξεκίνησαν από την Ελλάδα, ίσως και για λόγους ιστορικής εκδίκησης. Σίγουρα δεν ξεχνάνε τους Έλληνες της Εθνικής Αντίστασης…  

Οι Καλύμνιοι να μην ξεχνάμε ότι κατά τη Γερμανική κατοχή, που κράτησε όλο κι όλο δύο χρόνια (1943-45) ο πληθυσμός του νησιού μας έμεινε μόλις 3.500 κατοίκους. Με τους Ιταλούς άντεξαν οι Καλύμνιοι, με τους Γερμανούς εγκατέλειψαν το νησί. Έφυγαν άλλοι για Παλαιστίνη κι άλλοι όπου τους πέταγε η μοίρα τους. Πολλοί από αυτούς που έμειναν στα χωράφια τους και στα σπίτια τους, πέθαναν από την πείνα.

Σήμερα, πανικόβλητοι και πάλι οι Καλύμνιοι, βρίσκουν σαν «Γη της Επαγγελίας» την Αυστραλία. Νέοι που είναι το αναπτυξιακό μέλλον του νησιού και της χώρας μας, παίρνουν το πτυχίο τους και εξαφανίζονται στο εξωτερικό. Κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και μεταναστεύουν με την παλάμη ανοικτή ικετευτικά.

Η Πατρίδα που αφήνεται στα χέρια των πολιτικών είναι καταδικασμένη να βρεθεί ολόκληρη ξεπουλημένη σε γερμανικές και άλλες εταιρίες. Να την λοιδορούν και οι τελευταίοι απόβλητοι του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Να μας λένε «υπογράψτε για να φάτε», «λιανίστε μισθούς και συντάξεις», «βάλτε άλλους υπουργούς», "όχι τώρα εκλογές» και εμείς πιστεύουμε ακόμη ότι είμαστε κυρίαρχος λαός και κυρίαρχο κράτος;

Τι να κάνουμε σήμερα οι Έλληνες;Να αλλάξουμε συμπεριφορά και στάση. Συνεχίζουμε να αγοράζουμε γερμανικά προϊόντα και θέλουμε να λεγόμαστε Έλληνες με πατριωτικό φρόνημα; Συνεχίζουμε να προτιμάμε ξένα και όχι ελληνικά προϊόντα  στην καθημερινή μας κατανάλωση και απαιτούμε από τους μοιραίους κι άβουλους πολιτικούς μας να αντισταθούν αυτοί στη ξένη κατοχή; Θα στηρίζουμε την ανάπτυξη των κατακτητών μας , με τις αγορές δικών τους καταναλωτικών προϊόντων, ώστε να τους κάνουμε ακόμη πιο δυνατούς;   

Πολύ εύκολη σήμερα μια αθόρυβη Εθνική Αντίσταση. Αρκεί να δείξουμε ελληνικό φιλότιμο και υπευθυνότητα. Να κόψουμε «με μαχαίρι», μια και κι έξω, τις αγορές γερμανικών, ολλανδικών και άλλων ξένων προϊόντων. Μόνο έτσι θα μάθουν να φέρονται στη χώρα μας. Το κάθε μεγάλο μαγαζί (Γερμανία κ.α.) υπάρχει, όσο υπάρχουν αγοραστές, πελάτες. Η δύναμη του πελάτη, του απλού καταναλωτή που κάθε μέρα πάει στο σούπερ μάρκετ, είναι κατά πολύ πιο αποτελεσματική από τη δύναμη του θρασύ και εκβιαστή ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα τη Γερμανική Κατοχή. Με πανεθνικό μποϊκοτάζ. Όλοι οι Έλληνες, όπου Γης, να μην αγοράζουν γερμανικά προϊόντα, έστω για έξι μήνες. Να το δούνε στην τσέπη τους… Μέρκελ, Σόιμπλε και γερμανικές εταιρίες.

***

Η ΑΡΓΩ πήρε σε e-mail την παρακάτω μπροσούρα και τη δημοσιεύει. Συμφωνεί με το περιεχόμενο αλλά και με τον τίτλο…  

 

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ

Στηρίξτε τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, γιατί έτσι θα στηρίξετε   τις θέσεις εργασίας  σας και θα δημιουργήσετε θέσεις εργασίας για συμπατριώτες σας!!!  Μην σας θαμπώσουν τα 30 λεπτά φτηνότερης τιμής στο ξένο προϊόν. Θα το πληρώσουμε όλοι πολλαπλάσια!

Παραδείγματα που μπορούν να σώσουν την οικονομία,  δηλ. "το κεφάλι μας"!          

 1.      Αντί  για  ΤΥΡΙ  τύπου gouda, milner κλπ ψωνίστε  Λογάδι Ηπείρου, Λεβέτι ή  Μακεδονικό Τυρί, κασέρια, κεφαλοτύρια Κρήτης, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ  κλπ.  Αντί  για  ΣΚΛΗΡΟ ΤΥΡΙ  Δανίας,  αγοράστε ελληνικά κεφαλοτύρια (παράδειγμα  Γκλίτσα, Όλυμπος, Νάξου, Μυτιλήνης κλπ  .

2.      Αντί για  ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ  Nestle και KRAT (πλέον δυστυχώς και η Lacta)  αγοράστε ΜΟΝΟ σοκολάτες ΙΟΝ που είναι και οι καλύτερες  (και έως και σήμερα, μονο ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ, άλλωστε πρέπει να  σωθεί η επιχείρηση που επιμένει να είναι ελληνική). Ο Παυλίδης, δεν γλύτωσε και πουλήθηκε σε ξένους 

3.      Αντί  για  Coca  Cola  Pepsi  Cola  αγοράστε  ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ  ΛΟΥΞ,  ΕΨΑ, ΣΟΥΡΩΤΗ, ΔΟΥΜΠΙΑ Παλίρροια, Βαπ Κουγιός

4.      Αντί για  ΓΑΛΑ  εισαγωγής Βερόπουλου και Lidl  αγοράστε γάλα ελληνικό ΟΛΥΜΠΟΣ, Αγρόκτημα Βραχιάς, ΕΒΟΛ, ΚΟΡΦΗ, ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ, ΚΡΙ ΚΡΙ,  ΑΓΝΟ,  κλπ κλπ  μονο ελληνικα 

5.      Αντί για ντομάτα Pummaro (Unilever), πάρτε ΚΥΚΝΟΣ

6.      Αντί  για  ΠΑΓΩΤΑ  Nestle, Algida,  προτιμήστε τώρα με τις ζέστες τα  πραγματικά ελληνικά  : ΚΡΙ ΚΡΙ ,  ΕΒΓΑ

7.      Αντί  για  ΜΠΥΡΑ  Heineken, Amstel κλπ κλπ,  αγοράστε  ΦΙΞKraft, Βεργίνα, Μαγκνους

8.      Αντί  για  ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ  Barilla, Misco  που παράγονται από πολυεθνική,  αγοράστε μακαρόνια    ΜΕΛΙΣΣΑ, Primo Gusto (της Μέλισσα), ABEZ, Stella  

9.      Αντί για .. προσούτο,   αγοράστε μόνο ελληνικά  ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ.

10. Αντί για καφέ Λουμίδη (Nestle), Bravo (Sara Lee), ψάξτε για Ελληνικούς καφέδες μικρών παραγωγών όπως ΔΡΙΤΣΑΣ κλπ

11. Αντί για  ΠΟΤΑ  Ουίσκυ κ.τ.λ.,  αγοράστε τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά και προτιμήστε μόνο ελληνικά κρασιά!!!!.

12. Αντί για  ΤΣΙΓΑΡΑ  Marlboro, Camel,  Kent, Winston κ.τ.λ. των αγαπημένων αμερικάνων,  αγοράστε  ΚΑΡΕΛΙΑ, ΣΕΚΑΠ HELLAS special, ΞΑΝΘΗ. Η ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ !!!!

13. Αντί για ξένο παπούτσι, πάρτε Boxer ή άλλες μικρές Ελληνικές μάρκες

14. Αντί για  ΤΑΞΙΔΙΑ  εκτός Ελλάδας,  προτιμήστε φέτος την Ελλάδα  και μόνο!! Και παζαρέψτε τις τιμές !!! 

ΕΠΙΣΗΣ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ :  
ΤΑ 
ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Μασούτης και Γαλαξίας (μάλιστα απ οτι λέγεται, δεν απέλυσε κανέναν υπάλληλο, λόγω κρίσης, αλλα και  απορρόφησε και τους υπαλλήλους γνωστής αλυσίδας ΑΤΛΑΝΤΙΚ που  αγόρασε). Τα «φτηνά» LIDL είναι Γερμανικά (και 6 στις 10 ανακλήσεις προϊόντων του ΕΦΕΤ, αφορούν αυτά).
Στηρίξτε  ΤΑ 
ΜΙΚΡΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ, τα μαγαζιά  της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ (που κάνουν και παζάρι), μακριά απο ξένα ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ !!!!! 

Δείτε τις επιπτώσεις:

Όταν αγοράζετε προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών:

1.    Αποδυναμώνετε και εξαφανίζετε τις ελληνικές παραγωγές... Μην πείτε δεν με νοιάζει, διότι εμάς αφορά το θέμα

2.     Αποδυναμώνοντας Ελληνικές Παραγωγές,  Βοηθάτε στην επιδείνωση της ανεργίας και την εξάρτηση από ξένα κεφάλαια. Βλέπετε που φτάσαμε

3.      Όταν αγοράζετε εισαγόμενα προϊόντα, ουσιαστικά  δίνετε  40-70%  των χρημάτων σας σε εργοστάσια άλλων χωρών που εκτός του οτι απασχολούν αποκλειστικά αλλοδαπούς, ενισχύετε τις οικονομίες των χωρών αυτών.

 

 

Αντίθετα ενισχύοντας Ελληνικές  Παραγωγές ειδικά σε  τόσο δύσκολους καιρούς, όπως σήμερα :

§         Δεν κλείνουν ελληνικές βιομηχανίες, βιοτεχνίες και αγροτικές / κτηνοτροφικές μονάδες

§         Συνεχίζουν να έχουν δουλειά Έλληνες εργαζόμενοι

§         Δεν βγαίνουν λεφτά από τη χώρα

§         Θα εισπράττονται περισσότεροι φόροι για το κράτος

§         Δεν θα πτωχεύσουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία

Και εν τέλει, δεν δίνουμε απλόχερα τα λεφτά μας σε αυτούς που μας κουνάνε σήμερα το δάχτυλο πως δεν δουλεύουμε. Γιατί τότε, πραγματικά δεν θα έχουμε δουλειές για να δουλεύουμε.
Δεν κάνουμε οικονομία αγοράζοντας τάχα πιο φτηνά ξένα προϊόντα η από ξένα σούπερ μάρκετ,  το πόσο που  υποτίθεται οτι κερδίζουμε  από την υποτιθέμενη  διάφορα  της τιμής, το χρυσοπληρώνουμε καταστρέφοντας τη δική μας οικονομία ! Δεν φαίνεται βραχυπρόθεσμα, αλλά σε λίγο καιρό, οι ξένες εταιρείες θα ελέγχουν τα πάντα και θα καθορίζουν τις τιμές χωρίς  κανέναν ανταγωνισμό !

   Αγαπητοί Συμπατριώτες ΜΠΟΡΟΥΜΕ και μην ακούτε τα εγκάθετα..."παπαγαλάκια" και τους  καλοθελητές  !!! 

           Ψάξτε και αγοράστε τα Ελληνικά προϊόντα, τα οποία θα ξεχωρίζετε - όχι από το όνομα μονό, όχι από αν έχουν λεζάντα πολυεθνικής

αλλά και από τον αριθμό στο BAR CODE...

      TA EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕ BAR CODE

 520 ….

π.χ. 5  ||  201287 || 470868 || >

που αντιστοιχεί στο αλουμινόχαρτο της

Sanitas A.E. που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής

Άρα δώστε προτεραιότητα:

1. Ελληνικό προϊόν από έλληνα επιχειρηματία

(520 bar code, Ελληνική έδρα, όχι σήμα πολυεθνικής)

 Αν δεν υπάρχει

2. Ελληνικής παραγωγής από ξένο / πολυεθνική

(520 bar code, φίρμα πολυεθνικής)

Αν δεν υπάρχει

3. Ξένο προϊόν

 Είναι εύκολο, μετά από 2-3 φορές διαλέγετε αυτόματα!

ΣΤΕΙΛΕΤΕ το ΠΑΝΤΟΥ

 Συμφέρει ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

Και ενημερώστε γονείς και γιαγιάδες ποια προϊόντα και μαγαζιά να προτιμούν, που δεν μπαίνουν στο δίκτυο.

Αφού δεν έχουμε πατριωτική πολιτική ή πατριωτική επιχειρηματικότητα, ας έχουμε πατριωτική ζήτηση!

Γιατί ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής κατευθύνει την αγορά και επιλέγει που θα δώσει τα λεφτά του.

 

Και όμως, παράγει!

Αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ στη θέση ξένων προϊόντων που αγόρασε πέρυσι, τότε θα προστεθεί στην προβληματική ελληνική οικονομία το αστρονομικό ποσό των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ολόκληρο το περιβόητο ΕΣΠΑ που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα, είναι 18 δισεκατομμύρια για τέσσερα χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει η είσοδος 12 δις ευρώ τον χρόνο στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα; Τι σημαίνει σε επενδύσεις, σε νέες θέσεις εργασίας;

Σε πολύπλοκα προβλήματα λοιπόν, χρειάζονται απλές λύσεις.

Στροφή στο ελληνικό τρόφιμο, στο ελληνικό ποτό, στροφή στον Έλληνα παραγωγό.
Και σιγά-σιγά, στροφή στο ελληνικό ρούχο και το ελληνικό παπούτσι.

Μην ψαρώνετε από τα πολυδιαφημισμένα ξένα προϊόντα, μη θεωρείτε μόδα την κατανάλωση τους.
Οι πολυεθνικές του τροφίμου, του ποτού, του ρούχου, της συσκευής, μας έκαναν να τρώμε πλαστικά σαν Αμερικάνοι, να ντυνόμαστε σαν Βρεττανοί ή Ιταλοί, να πίνουμε σαν Γάλλοι, να γίνουμε γκατζετάκηδες σαν Γιαπωνέζοι.
Η ματιά μας πρέπει να είναι ανοικτή στον κόσμο, αλλά όχι ως το σημείο να περιφρονήσουμε τους εαυτούς μας και να υιοθετήσουμε συμπεριφορές συλλογικής καταστροφής μας.
Ως εδώ.
Αξίζουμε πολύ περισσότερα και ως παραγωγοί και ως καταναλωτές και ως αυτεξούσιοι πολίτες.

Υ.Γ. Τ. και μην ξεχνάτε το απόλυτο μποϊκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα. Αν μας ακολουθήσει η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία, θα χάσουν τη μεγάλη αγορά του Νότου από την αλαζονεία και τον άκρατο σωβινισμό τους. Θα ξεχάσουν το σχέδιο οικονομικής κατάληψης της Ευρώπης και θα αλλάξουν τροπάριο.

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Gerhard from Germany

5 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Soren Larsen δημοσιεύθηκε από Soren Larsen

  I agree that it is best for Greek economy to buy Greek products. And I know that the conditions for EU-loans to Greece are very nasty. But it is not fair to blame others than the Greek politicians over the last 10 years for the present financial situation.

 • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

  Συμφωνώ και επικροτώ, με μία μικρή διαφωνία. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, εάν μια ελληνική εταιρία ανήκει πλέον σε πολυεθνική (Coca Cola, Misko, Lacta). Εάν παράγει στην Ελλάδα, πρέπει να υποστηριχθεί εξίσου. Και οι έλληνες στο εξωτερικό πρέπει να υποστηρίξουν τα ελληνικά προιόντα (όταν τα βρίσκουν.....).
  Όσον αφορά το μποικοτάζ κατά της Γερμανίας, πόσο θα αντέξουμε χωρίσ γερμανικά προιόντα? Τι θα κάνουμε, εάν οι γερμανοί μας μποικτάρουν και αυτοί και δεν έρχονται για διακοπές στην Ελλάδα? Αυτή τη στιγμή εμείς χρειαζόμαστε τη Γερμανία....

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Όποιος στέλνει μήνυμα, πρέπει να βάζει πλήρες το ονοματεπώνυμο του στην κάρτα που συμπληρώνει αλλά και το τηλέφωνο του, ώστε να κανουμε επαλήθευση της ταυτότητας του υπογράφοντος. Μπορεί στο σχόλιο να βάζει το μικρό του ονομα, αλλά να καταθέτει στην καρτά (που την βλέπει μόνο ο διαχειριστής του προγράμματος) όλα του τα στοιχεία. Στον κόσμο, ας μη δίνει το όνομά του, στην εφημερίδα όμως πρέπει να λέει ποιος/ά ειναι.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σάκης δημοσιεύθηκε από Σάκης

  Κύριε Σακκελάρη έχει μία βάση το άρθρο σας αλλά και πάλι οι Έλληνες επιχειρηματίες παίρνουν τα χρήματα τους και τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Βέβαια μπορεί να απασχολούν Έλληνες εργαζόμενους αλλά και πάλι δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Η αυτο-οργάνωση είναι ίσως μία λύση. Ειδικά για ένα νησί σαν το δικό σας που έχει τα δικά του τοπικά χαρακτηριστικά, μπορεί να πάει κόντρα στα μονοπώλια, να αναπτύξει δική της αυτάρκη εσωτερική αγορά, και εκμεταλλευόμενη τα έσοδα από τον τουρισμό , να γνωρίσει περίοδο οικονομικής ευημερίας και να γίνει το παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΩΡΓΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΙΩΡΓΟΣ

  Πέρα από το μποϊκοτάζ που με βρίσκει συμφωνώ 100% καλό είναι να αναδεικνύατε σε κάθε έκδοση σας το χρέος των ναζί προς την πατρίδα μας , καθώς και την υποχρέωση που μας επιβάλει η νεοναζί κυρία να αγοράζουμε πολεμικό υλικό από αυτούς.
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑΝ...Σ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version