Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μετά τη Νέα Δημοκρατία θα έχουμε και Ν.Ε.Α. Σοσιαλίστρια;

Διαβάσαμε ένα ρεπορτάζ στο διαδίκτυο για τις ζυμώσεις επί ζυμώσεων στο ΠαΣοΚ και μας προέκυψε η ανάγκη για κάποιες σημειώσεις… 

 

Το ρεπορτάζ

Το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο επίκεντρο του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Το θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και το αίτημα πολλών στελεχών του κινήματος για επίσπευση των διαδικασιών εκτιμάται πως θα κυριαρχήσει στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την Πέμπτη. Πληροφορίες αναφέρουν όμως ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιμείνει στην εκλογή αρχηγού στις 18 Μαρτίου.

Κατά την ίδια συνεδρίαση ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος -που έχει ταχθεί στο πλευρό του Ευάγγελου Βενιζέλου και είναι ένα από τα στελέχη που ζητούν αλλαγή χρονοδιαγραμμάτων- αναμένεται να παρουσιάσει κείμενο θέσεων με τίτλο «Νέα Ελληνική Ανόρθωση» στο οποίο καταγράφει τις προτάσεις του για το μέλλον του κόμματος.

Σύμφωνα με το Έθνος, στη συγγραφή του κειμένου συμμετείχαν εκτός από τον Ανδ. Λοβέρδο, στενοί συνεργάτες του και βουλευτές, όπως οι κ. Αηδόνης, Βαρδίκος, Τσιρώνης, Τιμοσίδης και οι κ. Τζάκρη, Μαλλιώρη και Γιαννακοπούλου.

Όσον αφορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη στάση που τηρεί, πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διαμηνύσει στους στενούς συνεργάτες του και στους βουλευτές ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μπει άμεσα σε φάση προετοιμασίας για τις βουλευτικές εκλογές.

Πάντως, όπως αναφέρουν Τα Νέα, εάν το αίτημα για επιτάχυνση της διαδικασίας ανάδειξης προέδρου γίνει αποδεκτό, τότε ενδεχομένως το Εθνικό Συμβούλιο να συνέλθει εκτάκτως το Σαββατοκύριακο για να καθορίσει τη σειρά και τον χρόνο των διαδικασιών.

Στελέχη του κινήματος υποστηρίζουν πως οι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν ακόμη και στις 3 ή 4 Μαρτίου. Την Τρίτη, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Εξαρχος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ότι «αν η εκλογή της νέας ηγεσίας την οποία είχαμε προσδιορίσει μέσα στον Μάρτιο, μπορεί να έρθει μία ή δύο εβδομάδες πιο μπροστά, αυτό δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημα».

Πηγές που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο εκτιμούν, επίσης, ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πιθανότατα θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Όμως αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα πράξει η πλευρά που εκφράζεται από τον Χάρη Καστανίδη και τη Λούκα Κατσέλη. (Πηγή in.gr 15.2.12)

Σημειώσεις

Ι.    Ο Βενιζέλος προτείνει τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση (Ν.Ε.Α.). Μπορεί να ‘ναι για το καλό μας. Πρέπει όμως να μας εξηγήσει τις τρεις λέξεις που διάλεξε: 1) Νέα: Ποια ήταν η παλιά ανόρθωση, που την χάσαμε, και τώρα πάμε για τη Νέα; Μήπως εννοεί την ανόρθωση του 1821;  2) Ελληνική: Θα είναι σίγουρα Ελληνική η ανόρθωση ή μήπως Γερμανική;  3) Ανόρθωση: Και ποιος έκανε πτώμα την Ελλάδα και αγγαρεύεται σήμερα ο Μπένι να την ανορθώσει; Αυτή η Ανόρθωση θα είναι σοσιαλίστρια; Θα βγαίνει και σε Κίνημα;

ΙΙ.   Οι Βενιζέλος-Λοβέρδος και Καστανίδης-Κατσέλη μήπως πιστεύουν ότι το πρόβλημα είναι η μεταξύ τους συνεννόηση και ότι ο λαός βλέπει με αγωνία προς το οροπέδιο του ΠαΣοΚ, περιμένοντας με ανοιχτό το στόμα να ακούσει την εξ ύψους προφητεία; Η κάθε παρέα ετοιμάζεται να πάρει τα κεφάλαια της από την Α.Ε. Πα.Σο.Κ, για να φτιάξει τη δική της Εταιριούλα πολύ Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ). Καλά, δεν βλέπουν τα υψωμένα χέρια του κόσμου τι μήνυμα τους στέλλουν; Πιστεύουν ότι μόλις φάνε το Γιώργο αυτοί θα σωθούνε; Αυτό είναι το νέο όραμα των πασοκτζήδων του σήμερα;

ΙΙΙ.  Ευτυχώς και η Κάλυμνος αντέχει. Θα τη βολέψει. Από τώρα έχει δέσει το γάιδαρο της…  Σε κάθε ΕΠΕ κολλάει και μόνο με σάλιο. Θα τη βολέψει και πάλι. Ανέβηκε η ΕΠΕ Λοβερδο-Βενιζέλος; «Γειά σου, σύντροφε Βαγγέλη».  Πουλάει η Ε.Π.Ε Καστανο-Κατσέλη; «Έλα, Λούκα… φίλα μου το Γεράσιμο». Αλλά και η Α.Ε. της ΝΔ να ανέβει, η Κάλυμνος θα τη βολέψει…

Πάντοτε, όπως σκέφτονται ψηλά, έτσι σκέφτονται και χαμηλά. Αλλά, ψηλά-χαμηλά, θα τη βολέψουμε. 

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr
Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση