Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έγιναν συγκάτοικοι στην τρέλα οι παρατάξεις του δημ. σ/λίου Κύριο

Προσπαθήσαμε να κατανοήσουμε πώς διαμορφώθηκε η παρανοϊκή απόφαση του δημ. σ/λίου, και μάλιστα ομόφωνη, αλλά είναι αδύνατο να το συλλάβει ανθρώπου νους. 

 

Ι.  ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:  Εισαγωγικά, πρέπει να επισημάνουμε ότι ο δήμαρχος, στην ιστορική συνεδρίαση που έλαβε χώραν στην αίθουσα του ιστορικού Πνευματικού Κέντρου Καλύμνου(!) στις 10 Φεβρουαρίου, έχει συντάξει κανονικά τις αντιπολιτεύσεις στη λογική για  συνεδριάσεις του δημ. συμ/λίου χωρίς ανοικτές κάμερες. Φοβούνταν την ενημέρωση του λαού; Πού πήγε η Διαφάνεια; Και, τέλος πάντων, ποιοι είναι αυτοί που έχουν εξουσιοδοτηθεί από μόνοι τους να αποφασίζουν μυστικά, ώστε να μη μαθαίνει ο κόσμος τι είπανε και ποια απόφαση πήρανε; Αλλά ας αφήσουμε τα περί διαφάνειας. 

ΙΙ.  ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ: Τι πρότεινε ο δήμαρχος;  Να είναι ο Δήμος εγγυητής για τους ιδιώτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ. Οι επιχειρηματίες (αλλά και οι ιδιώτες, κάτω από προϋποθέσεις) θα το πληρώσουν το χρέος τους στη ΔΕΗ, σε 12-15 μηνιαίες δόσεις, με εγγυητή το Δήμο. Αυτό το διακανονισμό πέτυχε ο δήμαρχος στα κεντρικά της ΔΕΗ. Η πρόταση αυτή αποτελεί μνημείο πολιτικής ανευθυνότητας, κραυγαλέα άγνοια νόμων και διαδικασιών, απόπειρα εξαπάτησης του λαού, προσβολή της νοημοσύνης του λαού. Γιατί;

Α) Η αρχική πρόταση του δημάρχου ήταν η ΔΕΗ να ξοφλά τις οφειλές των ιδιωτών από τα λεφτά των δημοτικών τελών που εισπράττει μέσα από τους λογαριασμούς της. Ο πρώτος που φρενάρισε την ιδέα αυτή ήταν  ο αντιδ/ρχος επί των οικονομικών κύριος Ηλίας Τσέρος. Β) Ο δήμαρχος δεν σκέφτηκε ότι αυτή την παρανομία δε θα τη δεχόταν η ΔΕΗ; Γ) Κι αν ακόμη η ΔΕΗ έλεγε Ναι στην παρανομία…, ο επίτροπος του Ελληνικού Δημοσίου θα δεχόταν ως νόμιμη αυτή την πράξη του Δήμου και του δημάρχου; Ασφαλώς, όχι.  Δ) Είναι γεγονός ότι, κι αν ακόμη η ΔΕΗ και ο Επίτροπος προσχωρούσαν στην πρόταση του δημάρχου Καλυμνίων, ο Δήμος δε διαθέτει μηχανισμό που θα μπορούσε (1) να αξιολογήσει αντικειμενικά την οικονομική κατάσταση του κάθε… επαγγελματία που χρωστάει στη ΔΕΗ, ώστε αυτός ο υπηρεσιακός μηχανισμός (2) κάθε δύο μήνες  να συντάσσει την κατάσταση ενδεών επιχειρηματιών, (3) θα την περνάει ο δήμαρχος από το δημ. σ/λιο και μετά (4) να την στέλλει στη ΔΕΗ.  Ε)  Αλλά, κι αν όλα τα παραπάνω πήγαιναν ομαλά…, ο δήμαρχος δεν είχε το δικαίωμα με λεφτά του καλυμνιακού λαού και με τα δικά του κριτήρια να πληρώνει το ρεύμα ιδιωτών. ΣΤ) Στον οικονομικό απολογισμό του έτους δε θα είχε κωδικό να εντάξει τις χιλιάδες-χιλιάδων διασπάθισης του δημοτικού χρήματος; Τόσα κι άλλα τόσα προβλήματα νομιμότητας –και στοιχειώδους λογικής - είχε η πρόταση του δημάρχου. Ευτυχώς που τον φρενάρισαν…

Και ακολούθησε η δεύτερη «φάση». Για να μη χάσει ο δήμαρχος το κύρος του και την αξία της πρωτοβουλίας του, τροποποίησε την πρόταση του: Ο Δήμος να είναι εγγυητής του χρέους των επαγγελματιών προς τη ΔΕΗ, αλλά όταν αυτοί δεν θα πληρώνουν τη δόση τους, ο Δήμος θα παύει να είναι εγγυητής».

Το πρώτο ολίσθημά του ο δήμαρχος το «διόρθωσε» με βουτιά σε άδεια πισίνα. Δεν ξανακούστηκε τέτοιος εγγυητής, που αναλαμβάνει αυτό το βάρος, αλλά παύει να είναι εγγυητής, μόλις ο προστατευόμενος του δεν πληρώσει!

Πολιτική εξυπνάδα…; Ύστατη προσπάθεια εξαπάτησης των λαού; Τι συνέβη;  Κάποιοι πρέπει να μιλήσουν. Καθώς έκλεισε τις κάμερες ο δήμαρχος, κρατάει μυστικό  το κατόρθωμά του, αλλά και οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων δε μιλάνε φοβούμενοι μην τους καταγγείλει ο δήμαρχος σαν μαρτυριάρηδες. 

Αλλά το κακό έχει ακόμη μεγαλύτερη διάσταση: Την πρόταση αυτή ψήφισαν ομόφωνα όλες οι παρατάξεις!  Τα κατάφερε ο δήμαρχος και πήρε μαζί του όλο το δημ. σ/λιο. Και όμως, σε όλες τις παρατάξεις οι δ.σ. είναι άνθρωποι συνετοί, έξυπνοι ώστε να μη γίνονται θύματα παραπλάνησης και εξαπάτησης. Και όμως όλοι μαζί… δέχτηκαν να γίνουν συγκάτοικοι στην τρέλα. Τι έπαθαν; Πώς παρασύρθηκαν τόσο εύκολα;

Μια εξήγηση βλέπουμε: Πήγαν να αποφύγουν την ενδεχόμενη καταγγελία του δημάρχου ότι του αντιστάθηκαν στα μέτρα σωτηρίας που πήγε να πάρει υπέρ των επιχειρηματιών της Καλύμνου, υπέρ της τοπικής οικονομίας.  

Όμως η ουσία είναι ότι άνθρωποι με μυαλό και αξιοπρέπεια δέχτηκαν να γίνουν παιχνίδι στα χέρια του δημάρχου, ο οποίος χαμένος μες στο πέλαγος των άμετρων προεκλογικών υποσχέσεων και «δεσμεύσεων» του, ψάχνει να βρει κάθε φορά παρέα σε κάθε του ναυάγιο. Δυστυχώς, κανένας δεν ύψωσε το πολιτικό του ανάστημα, δεν όρθωσε την προσωπικότητά του, δεν αντιστάθηκε  στην ταπείνωση.

Η πρόταση ήταν προφανέστατα τυχοδιωκτική και καθαρός εμπαιγμός του λαού. Όσοι χρωστάνε στη ΔΕΗ, σύντομα θα καταλάβουν τη βαρύτητα της εγγύησης του δημάρχου αλλά και όλου του δημ. σ/λίου. Όλοι είναι υποχρεωμένοι να εξηγήσουν στο λαό τι συνέβη.   

Τελευταία τροποποίηση στις

5 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Οι χαμένες ευκαιρίες και η καταδικασμένη προοπτική είναι και ήταν η ιστορία της Καλύμνου τα τελευταία 3-4 χρόνια τουλάχιστον που εγώ παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό κύριε Ρούσσο.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου δημοσιεύθηκε από Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου

  Δεν μίλησε κανένας για τον πρώην δήμαρχο.
  Η Κάλυμνος είναι που αναλώνεται σε αστειότητες, χάνει ευκαιρίες και προοπτική γιατί δεν γίνεται σοβαρό έργο.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Ποιός είναι πάλι αυτός ο ´ γνωστός άγνωστος ´ που στήνει όλες αυτές τις σκευωρίες εναντίον του πρώην δημάρχου και της παράταξής του? Έλα Χριστέ μου και Παναγιά μου. Κακόμοιρη Κάλυμνος..

 • Σύνδεσμος σχολίου Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου δημοσιεύθηκε από Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου

  Ακόμα μια φαρσοκομωδία στο ίδιο μήκος κύματος με αυτό που μας έχει συνηθίσει τελευταία ο "γνωστός-άγνωστος".
  Το παιχνιδάκι απλό:
  Θα εξαγγείλει ο δήμαρχος φοβερή πολιτική πρόταση, αυτή θα στερείται λογικής ή νομιμότητας με αποτέλεσμα κάποιοι να το σταματήσουν και έτσι απλά, ο δήμαρχος είναι αυτός που παλεύει για τον πολίτη και όλοι οι άλλοι είναι οι κακοί που δεν αφήνουν αυτή τη δημοτική ομάδα να ανοίξει φτερά και να μας απογειώσει!!!
  Δυστυχώς πολλοί πολίδες δεν αντιλαμβάνονται αυτόν τον εμπαιγμό και γι'αυτό κρίνω ορθή την απόφαση της αντιπολίτευσης να μην το καταψηφίσουν. Δεν θα προχωρήσει, θα πέσουν οι μάσκες και ποιός ξέρει, ίσως επιτέλους αποφασίσουν να αλλάξουν τακτική και να δούμε κάτι που δεν θα είναι φαρσοκομωδία.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Πω! Πω! Πω! Ελληνοφρένεια.... καλά το κατάλαβα εγώ πως ο κύριος Τρικοίλης με κάτι το σοβαρό ήταν απασχολημένος και έκανε καιρό να ενημερώση την εφημερίδα του, παρ ´ όλα τα κοσμογονικά που συμβαίνουν τελευταία στην Ελλάδα. Τα μυαλά μας και μια λύρα και του ΔΝΤ ο κόπανος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version