Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο αντιδ/ρχος Π. Ζωίδης σε επιτυχημένη δραστική επιχείρηση Κύριο

Ο αντιδ/ρχος κύριος Παντ. Ζωίδης, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πρασίνου και της Καθαριότητας, μες στην εβδομάδα που πέρασε, οργάνωσε και υλοποίησε με επιτυχία μια δραστική επιχείρηση προστασίας οδηγών και οχημάτων από τις πτώσεις δένδρων και κλώνων, της δημοτικής δενδροστοιχίας κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου. 

 

Οι παγίδες ετοιμόρροπων κλώνων ή και δέντρων, στα τμήματα της κεντρικής λεωφόρου Βασιλικά-Ταξιάρχης και Πηγάδια-Γαϊδουρόραχος, αποκόπηκαν και δεν υπάρχει πια κανένας κίνδυνος ούτε για τους οδηγούς δικύκλων-τρικύκλων ούτε και για τους οδηγούς αυτοκινήτων ή μεγάλων οχημάτων. Να σημειωθεί ότι οι οδηγοί μεγάλων οχημάτων είχαν συχνά ατυχήματα και από δυνατούς μεν αλλά πολύ χαμηλωμένους κλώνους ή από γερμένους κορμούς, στους οποίους προσέκρουαν. Χαρακτηριστική είναι η φράση οδηγού γερανοφόρου οχήματος: Όταν οδηγώ, δεν βλέπω το δρόμο αλλά πάνω, για να αποφύγω το χτύπημα σε κλώνο.

Για την επιχείρηση αυτή, επειδή η Υπηρεσία Πρασίνου ούτε προσωπικό διαθέτει ούτε και μέσα, ο κύριος Ζωίδης με πρακτικότητα και ταχύτατες διαδικασίες βρήκε λύση ανέξοδη για το Δήμο και αποτελεσματική: συνεργάστηκε με ιδιώτες που έχουν τα απαιτούμενα μηχανήματα και εργαλεία, πάνω στη βάση της άτυπης αυτοχρηματοδότησης του έργου. Έτσι, έβγαλε την Κάλυμνο (οδηγούς και οχήματα) από το κόκκινο. Γιατί πράγματι είχε φτάσει στο κόκκινο, όπως απέδειξαν τα τελευταία ατυχήματα.

Τις εργασίες των ιδιωτών επέβλεπαν δύο υπάλληλοι του Δήμου, ο κύριος Γ. Μαραγκός, από τις διοικητικές υπηρεσίες, και η κυρία Μ. Κουτούζη-γεωπόνος, από την υπηρεσία πρασίνου, δημοτικοί αστυνόμοι, για την ασφαλή διέλευση οχημάτων, και ο ίδιος ο κύριος αντιδήμαρχος, ο οποίος έτρεχε συνεχώς από συνεργείο σε συνεργείο για να επιβλέπει τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος αποκοπής κλώνων ή δένδρων, ανάλογα με την περίπτωση.

Η αποκομιδή των κορμών και των χοντρών κλάδων γινότανε αμέσως μετά την αποκοπή, καθώς ήταν έτοιμα φορτηγά και τρίκυκλα των ιδιωτών, και ακολουθούσε άλλο συνεργείο, και εκείνο με ιδιοκτήτες φορτηγού και μπουλντόζας, οι οποίοι, μαζί με τους δυο υπαλλήλους του Φυτωρίου Παντελή και Φιλήμονα, μάζευαν τα κλαδιά και σκούπιζαν τους δρόμους.

Πρώτη φορά τέτοιος συντονισμός και ταχύτητα. Σπάνια η δημ. Αρχή κάνει τόσο αισθητή την παρουσία της σε περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα του νησιού, και τυχαίνει… σε τέτοιες περιπτώσεις να προΐσταται ο αντιδ/ρχος κύριος Παντ. Ζωίδης.

Τελευταία τροποποίηση στις

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

  ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΑΝΤΕΛΗ.ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΛΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΗ ΤΙς ΛΑΚΟΥΒΕΣ -ΠΑΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ? ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΤΑΞΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΣ ΤΡΑΠΑΤΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΙς ΛΑΚΟΥΒΕς.ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ? ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΕΡΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΤΕ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΝΑ ΧΩΡΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΚΚΟΥΒΕς ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔ. ΟΛΥΜΠΙΤΗ? ΣΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ? ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΠΛΟΔΡΟΜΙΣΗ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΥΡΑΚΗ ΠΡΟς 3ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΠΡΟΣ ΑΓΙΟ ΘΕΟΛΟΓΟ? ΣΤΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑ ΜΕ ΜΙΑΣ. ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑς ΑΠΟ ΤΟΥς ΟΔΗΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΗ Η ΚΙΝΗΣΗ.ΕΓΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΚΑΝΩ ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ. ΔΥΣΤΗΧΩΣ. ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΙΛΑΜΕ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ .ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΩ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ. ΓΙΑΝΝΗΣ NIK. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ-- ΤΑΞΙ ALADDIN.

 • Σύνδεσμος σχολίου Βλάσης Κάππος δημοσιεύθηκε από Βλάσης Κάππος

  Η αγάπη του καλυμνιακού λαού για τα δέντρα περιορίζεται σε αυτά που υπάρχουν δεξιά και αριστερά τον δρόμων. Είναι όμορφα και προσφέρουν σκιά, αλλά είναι και παγίδες θανάτου για πολλούς καλυμνιους μοτοσυκλτετιστές. Κάθε δέντρο έχει και την ιστορία του....Εγώ λοίπω 20 χρόνια από τη Κάλημνο και παρόλα αυτά γνώριζα 4 άτυχους συμπατριώτες μου, που πέθαναν μετα από μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας/μοτοποδηλάτου με δέντρο σε αυτό το χρονικό διάστημα.
  Για μία θανατηφόρα κρανιοεγκεφαλική κάκωση αρκεί μια ταχύτητα 30-40 km/h και η έλειψη κράνους. Είναι απολύτως απαραίτητο αστυνομία και δημοτική αρχή σε μια συνδυασμένη προσπάθεια, να μειώσουν τον κίνδυνο στους δρόμους του νησιού μας.

  1) Καμπάνια / εκθεση/ εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού
  2) Αυστηρόι έλεγχοι κράνους και αλκοόλ στους οδηγούς
  (λογικά πρόστιμα , που δεν ζβυνονται...)
  3) αφαίρεση δέντρων και στηλών της ΔΕΗ από συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σταύρος Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σταύρος Ρωμανός

  Η αγάπη του καλυμνιακού λαού (και των αρχόντων του βεβαίως-βεβαίως) για το πράσινο είναι υποδειγματική:
  μόνο κουτσουρεύουν δέντρα - ποτέ δεν φυτεύουν.
  Μας ενόχλησε ένα κλωνάρι; Κοφτο σύριζα ρε αδερφέ να ξενοιάσουμε!
  Οι άνθρωποι φυτεύανε και οι τριβόλοι ξηλώνανε! Μπράβο παιδιά και εις άλλα!

 • Σύνδεσμος σχολίου Παπαμιχαηλ Νικολαος δημοσιεύθηκε από Παπαμιχαηλ Νικολαος

  Συγχαρητηρια στον κ Ζωιδη και να μαθουμε πως χρειαζεται αναληψη προτοβουλιων απο τους δημοτικους αρχοντες χωρις γραφειοκρατια.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version