Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το μνημόσυνο για τα Ίμια πήρε και φέτος «χρώμα» παραταξιακό Κύριο

Η Κάλυμνος, την Κυριακή 6.2.11, με μνημόσυνο στον ι. ν. Αγ. Νικολάου, τίμησε τους αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν στα παγωμένα νερά των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου του 1996.

Στη Θ. Λειτουργία και την επιμνημόσυνη ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος συμπαραστατούμενος από ακολουθία ιερέων.

 

Παρούσα ήταν η ηγεσία της δημ. Αρχής, η οποία διοργανώνει το μνημόσυνο κάθε χρόνο, με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη, τον πρωταγωνιστή των ημερών εκείνων, το δήμαρχο που έστησε την ελληνική σημαία στα Ίμια. Παρόντες, επίσης, ήταν ο επικεφαλής της  ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζής, δημ. και νομαρχ. σύμβουλοι, οι ένστολοι του νησιού, σημαιοφόροι σχολείων και μικρός αριθμός πολιτών.

Στο τέλος της ακολουθίας του μνημοσύνου, ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δ.Ε. κ. Γ. Θανάτσης εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο  (σε γραφή Επιταφίου, κατά το πρότυπο του Επιτάφιου του Περικλή). Στη συνέχεια η πομπή κατέβηκε στην πλατεία του Λιμεναρχείου, όπου ο Δήμος (επί εποχής δημάρχου κ. Γ. Ρούσσου) έχει στήσει το μνημείο των Ιμίων: σε ειδικά διαμορφωμένο και διακοσμημένο κυκλικό χώρο έχουν στηθεί οι τρεις προτομές των πεσόντων: Παναγιώτη Βλαχάκου - υποπλοιάρχου, Χριστοδούλου Καραθανάση – υποπλοιάρχου, Εκτορα Γιαλοψού – σημαιοφόρου, και δύο ανδριάντες Καλυμνίων (ηλικιωμένος και παιδί) που υποκλίνονται προς τους νεκρούς αποτίουν φόρο τιμής –έργο του Καλύμνιου γλύπτη κ. Σακ. Κουτούζη. Στο χώρο αυτό εψάλη Τρισάγιο, ευλογήθηκαν τα κόλλυβα και στη συνέχεια προσφέρθηκε καφές στην αίθουσα τελετών του ναού. 

Οι τρεις αξιωματικοί του Π.Ν. χάθηκαν εντελώς άδικα, κατά την ελληνοτουρκική κρίση του 1996, η οποία έφερε τη χώρα μας στα πρόθυρα του πολέμου με την Τουρκία, με αφορμή την «αναμέτρηση» στο στήσιμο των σημαιών στις βραχονησίδες Ιμια, από την Ελλάδα (ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης) και Τουρκία («δημοσιογράφοι»). Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, κατά τη διάρκεια νυκτερινής πτήσης στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, με αποστολή να ελέγχουν αποτρεπτικά την αναμενόμενη τουρκική απόβαση στις βραχονησίδες, καταρρίφθηκε από άγνωστες μέχρι σήμερα αιτίες, ενώ από τότε οι αναζητήσεις για τους υπεύθυνους χάνονται μέσα σε «γκρίζες» αντεγκλήσεις πολιτικού χαρακτήρα.

Στην Κάλυμνο ο Δήμος κάθε χρόνο τελεί μνημόσυνο στη μνήμη των νεκρών της ιμιακής κρίσης, αλλά κάθε χρόνο το κλίμα είναι βαρύ και οι συζητήσεις παίρνουν «χρώμα» καθαρά παραταξιακό. Και φέτος οι παρουσίες και οι απουσίες πολιτικών προσώπων αλλά και πολιτών επιβεβαίωναν το «χρώμα» του μνημοσύνου. Ισως να είναι και αυτός ο λόγος που φέτος δεν κατέβηκαν στην Κάλυμνο εκπρόσωποι από τις οικογένειες των νεκρών.   

Πολυμέσα

10 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Γεώργιος Α. Ρούσσος δημοσιεύθηκε από Γεώργιος Α. Ρούσσος

  Πρός τρίτους αναγνώστες(εκτός του κ. Παριανού:
  Συγνώμη , δεν παρελθοντολογώ εγώ .Παρακαλώ οποιοσδήποτε τυχών παρόμοιος σχολιασμός περί παρελθοντολογίας να απευθυνθεί στον κ. Παριανό. Εγώ απλώς μετά την δημόσια παράθεση των ερωτημάτων του είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω.

  Προς κ. Παριανό:
  κ. Παριανέ , να λοιπόν που φτάσαμε στον σκληρό πυρήνα της αγωνίας σας.
  Παρσατήρηση 1: Σας θυμίζω ότι το θέμα επί του οποίου υποτίθετε οτι όλοι μας σχολιάζουμε και συζητάμε είναι ο εορτασμός της επετείου των Ιμίων.
  Παρατήρηση 2: Επιπλέον βάζετε συγχρόνως πολλά ερωτήματα , πολύ γαργαλιστικά μάλιστα , που το καθένα από αυτά θα προκαλέσει ίσως μεγάλη συζήτηση.
  Δεν έχω καμιά αντίρηση να σας απαντήσω . Όμως πιστός στον ορθολογισμό μου και με σεβασμό στο μέσο που μας φιλοξενεί σας προτείνω να διαλέξετε ένα από αυτά τα ερωτήματα και με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τρικοίλη στο πλαίσιο του BLOG του , να τεθεί το ερώτημα , να μου πείτε εσείς στην συνέχεια τι πιστεύετε μέχρι τώρα ότι ισχύει για το συγκεκριμένο ερώτημα και στην συνέχεια να απαντήσω.Μετά να συνεχιστεί η συζήτηση. Όταν θα κρίνουμε ότι τελείωσε η συζήτηση για το ερώτημα αυτό τότε με την ίδια διαδικασία να πάμε στο επόμενο κ.ο.κ. μέχρι να σας απαντήσω όλα σας τα ερωτήματα. Η ανωτέρω δημόσια συζήτηση πιστεύω ότι θα είναι εκτός από ενδιαφέρουσα και πολλαπλώς χρήσιμη για την τοπική μας Ιστορία . Εν τω μεταξύ το χρήσιμο τώρα είναι τι κάνει για το κάθε θέμα χωριστά η σημερινή δημοτική αρχή και τι κριτική κάνει ο καθένας μας σε αυτήν. Προς όποιον επισημάνει ότι παραλθοντολογούμε προλαβαίνω και λέω. Δεν το επιδίωξα εξώ , αλλά ο απλός συμπολίτης μας κ. Παριανός το ζήτησε . Θα ήταν δε χρήσιμο κ. Παριανέ να παίρνατε μια πρωτοβουλία να βρεθούμε δια ζώσης ή να επικοινωνήσουμε με e-mail για να σας γνωρίσω κιόλας . To δικό μου e-mail είναι το [email protected].
  Περιμένω λοιπόν τουλάχιστον το επόμενο βήμα δηλαδή να προτείνετε εδώ ένα μόνο από τα 5 ερωτήματα που θέσατε παραπάνω ώστε να ξεκινήσει η δημόσια συζήτηση του από το blog του κ. Τρικοίλη αν βέβαια εκείνος συμφωνεί.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ δημοσιεύθηκε από ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΣΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΚΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΙΚΕ.
  ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΡΩ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑ ΣΠΑΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΗΣΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ "ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ Η ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΥΒΟΥΝ" ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
  ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΤΕ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΓΑ ΛΑΣΠΗ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
  ΣΕ ΤΡΙΤΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΚΑΤΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΑΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
  1. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΡΗΜΑΝΣΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΣΑΣ?
  2.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΤΕ ΑΜΜΕΣΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΚ ΜΕΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΝΑΥΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ?
  3.ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ?
  4.ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΣΑΣ?
  5.ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΥΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ?
  ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΧΟΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 • Σύνδεσμος σχολίου ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ δημοσιεύθηκε από ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΚΟΙΛΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ/ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΡΟΥΣΣΣΟ ΕΚΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ.
  ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ ΘΑ ΛΙΦΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 • Σύνδεσμος σχολίου Γεώργιος Α Ρούσσος δημοσιεύθηκε από Γεώργιος Α Ρούσσος

  Κατ' αρχήν κ. Παριανέ χαίρομαι για αυτήν την συζήτηση και σέβομαι την ευαισθησία σας και το παράπονό σας.
  Ακούω και αφουγκράζομαι όσο μπορώ και όσο είναι δυνατόν.
  Υπερασπίζομαι όμως με πάθος απόλυτο ότι δεν είμαι με κανένα τρόπο στο ίδιο τσουβάλι με όλο αυτό που περιγραφετε ως πραγματικότητα των πολιτικών και της πολιτικής.
  Με τίποτα δεν μπορώ να δεχτώ ότι και εγώ υπόκειμαι έστω κατ' ελάχιστο ως πολιτικό πρόσωπο στην κατηγορία που περιγράφετε με το ακόλουθο απλοσπασμα: "των ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ" ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ."

  Έδωσα το σημαντικότερο μέρος της ζωής μου ακριβώς για να μην συμβαίνουν όλα αυτά. Δεν νομίζω να έφερα επι αυτού κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα αλλά με πλήρη περηφάνια λέω ότι ακριβώς σε αυτά νιώθω ότι μπόρεσα να βγω ως χαρακτήρας αλώβητος από αυτόν τον αγώνα στον ίδιο βαθμό που βγήκα λαβωμένος στην υγεία μου.
  Συνεπώς είμαι πολύ ευαίσθητος και αρνητικός στην γενική κριτική των πολιτικών συλλήβδην.
  Βοηθείστε λοιπόν και εσείς οι ψηφοφόροι-πολίτες να παίρνουν κουράγιο για να συνεχίσουν να προσφέρουν όσοι ακριβώς εμπναίονται από όλα αυτά που περιγράφουν τις αξίες σας και την πικρία σας αλλά και όσοι νέοι θα ήθελαν να πάρουν την σκυτάλη. Το ίσα και όμοια κάποιους σαν και εμένα όχι μόνο τους πληγώνει αλλά τους στερεί την όποια δύναμη και κουράγιο χρειάζονται. Ας μιλάμε πλέον στον δημόσιο διάλογο με συγκεκριμένες κριτικές και συγκατάβαση ώστε να γινόμαστε καλλύτεροι καιχρησιμότεροι.
  Και πάλι με χαρά για αυτή μας την δημόσια συζήτηση και σεβασμό σε αυτό που νιώθετε ως συμπολίτης.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ δημοσιεύθηκε από ΠΑΡΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

  ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΚΘΕΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ,
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟ
  ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΟΛΛΑΩ ΤΑΜΠΕΛΛΕΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΑΣ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΑΓΓΑ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ "ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ" ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΕ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
  ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΙΕ ΡΟΥΣΣΟ ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΙΤΕ
  ΤΟ ΠΑΛΜΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΣΟΙ ΚΑΙ ΠΑΘΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΩΝ.

  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Νομίζω ότι μια προσπάθεια συγκεκριμενοποίησης αξίζει ώστε η δημόσια συζήτηση μεσω ενός blog να μην καταλήγει σε γενικούς αφορισμούς. Προσωπικά όπως βλέπετε προσπαθώ να τιμήσω αυτή την φοβερή δυνατότητα για την δημοκρατία που μας δίνεται από το INTERNET.Και προφανώς ως πολιτικό πρόσωπο εκτίθεμαι σε πολλαπλούς κινδύνους με αυτή την πρακτική μου. Συνεπώς επειδή πιστεύω ότι den είμαι "μικρός" πολιτικός και έχω δώσει μέχρι στιγμής στην πατρίδα μου το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων και της ίδιας της ζωής μου και συγχρόνως είμαι φανατικός πολέμιος της κατεστημένης αντίληψης "όλοι τι ίδιο είναι" , είμαι εδώ και συζητώ. Ας συζητήσουμε λοιπόν χωρίς απαξίωση και γενικέυσεις. Ποιό λοιπόν είναι το θέμα? Σε τι , εγώ και η παράταξη μου θα μπορούσε να κατηγορηθεί σχετικά και ποιός κατέχει την βεβαιότητα της ορθότητας των απόψεων του για ένα τόσο φρέσκο ιστορικό γεγονός? Ένα είναι σίγουρο νομίζω. ότι και οι τρεις αδισκοτώθηκαν ηρωικά για την Πατρίδα και οφείλουμε όλοι τουλάχιστον στο μνημόσυνό τους ταπεινά να στεκόμαστε με περισσυλογή , συγνώμη και εθνική αποφασιστικότητα.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΙΑΝΟΣ δημοσιεύθηκε από ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΡΙΑΝΟΣ

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΟ ΕΞΗΣ, Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΝΟΩ Η ΤΟΠΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ,ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΤΩΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΕΝΟΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙ?
  ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ (ΚΑΛΥΜΝΟΣ) ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΑΝΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟΣΟ "ΜΙΚΡΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Σακελλάρη , από όσα αναφέρεις παραπάνω το καταστάλαγμα που δίνει νόημα στην άποψή σου ότι "και εφέτος" εδ'όθη παραταξικό χρώμα θεμελιώνεται στις ακόλουθες παραδοχές-διαπιστώσεις:
  1.όταν ήταν Δήμαρχος ο Ρούσσος υπήρχε ικανοποιητική προσέλευση ανθρώπων της παράταξης του και μη ικανοποιητική προσέλευση ανθρώπων της παράταξης Διακομιχάλη ενώ τώρα έγινε ανάποδα.
  2."Επιπλέον, το πάλαι ποτέ λιτό μνημόσυνο προσέλεβε διαστάσεις μεγάλης εθνικής επετείου, κάτι σαν το 1940, με σημαίες, λάβαρα και επιμνημόσυνη ομιλία."

  Αποδέχομαι την αλήθεια και των δύο σημειώσεων παρατηρήσεων σου και συνεχίζω την επιχειρηματολογία μου με βάση αυτές τις διαπιστώσεις σου.
  1. Το να παρίσταται η τότε δημοτική αρχή (όταν ήμουν Δήμαρχος) με ικανοποιητικό πλήθος στελεχών της ήταν ελάχιστη υποχρέωση και άρα δεν θεμελιώνει κάποιο στοιχείο παραταξιακότητας. Το να μην παρίστατο με επαρκές πλήθος εκπροσώπησης η τότε αντιπολίτευση του κ. Διακομιχάλη , θα μπορούσε ίσως να θεωρηθεί κατ' αρχήν ως δείγμα παραταξιακότητας. Η εμπειρική άποψη μου όπως έζησα αυτή την περίοδο είναι ότι δεν επρόκειτο για κάτι τέτοιο από την μεριά του αλλά επρόκειτο για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν υπήρχε και πολύ όρεξη σε αρκετά στελέχη και θεωρούσαν ότι ήταν αρκετή η τυπική εκπροσώπηση τους από τον επικεφαλής τους. Συνεπώς η δική μου βιωματική μαρτυρία λέει ότι δεν επρόκειτο για παραταξιακή συμπεριφορά και γιαυτό άλλωστε δεν αναδείξαμε και ποτέ κάτι τέτοιο στο πλαίσιο της τότε πολιτικής αντιπαράθεσης μας.
  Τώρα όσον αφορά την φετινή εκδήλωση για τους ίδιους λόγους συν τους επιπλέον λόγους που ανάφερες (ο κ. Διακομιχάλης ήταν ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης των Ιμίων κ.λ.π. και το γεγονός ότι πρόκειται για την πρωτη παρόμοια εκδήλωση της σημερινής δημοτικής αρχής) είναι λογική και φυσιολογικά αναμενόμενη η πληρέστερη δυνατή εκπρόσωπηση της σημερινής Δημοτικής Αρχής και συνεπώς θεωρώ ότι ούτε και η σημερινή Δημοτική Αρχή στο σημείο αυτό έδειξε κάποια παραταξιακότητα. Είναι αξιοσημείωτο βέβαια το ότι εφέτος δεν παρέστη κανένα μέλος της δικής μας παράταξης και αυτό πράγματι είναι σημαντικό για να αναρωτηθεί κανείς. Προς το παρόν ενημερώνω ότι δεν υπήρξε καμιά διάθεση παραταξιακότητας από την μεριά μας.Περίμενα και περιμένω να υπάρξει ενδιαφέρον στο γιατλί καθώς και υποθέσεις κατά την γνώμη μοιυ προφανείς. Είμαι στην διάθεση των ΜΜΕ για περεταίρω εξηγήσεις.

  2.Το δεύτερο αυτό σημείο που επισήμανες (
  Επιπλέον, το πάλαι ποτέ λιτό μνημόσυνο προσέλεβε διαστάσεις μεγάλης εθνικής επετείου, κάτι σαν το 1940, με σημαίες, λάβαρα και επιμνημόσυνη ομιλία.) είναι πράγματι μια νέα και όχι απλώς παραταξιακή αλλά συγχρόνως βαθιά προσωπική , υπερβολική και εξωθσμική , μη κρατική συμπεριφορά της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Άρα υπάρχει εφέτος παραταξιακόητα και υποκειμένικότητα έως μη σωστή και μη θεσμική λειτουργία από την μεριά της και δυστυχώς και από άλλα θεσμικά όργανα.
  Συμπέρασμα: Επί Δημαρχίας Ρούσσου κατά την γνώμη μου και την βιωματική εμπειρία μου δεν υπήρξε καμιά παραταξιακότητα από κανένα.
  Επί Δημαρχίας Διακομιχάλη και στην πρωτη εκδήλωση για το θέμα των Ιμίων υπάρχει μια σαφής και τουλάχιστον παραταξιακή συμπεριφορά της σημερινής Δημοτικής Αρχής και μια σημαντική(?) πολιτική συμπεριφορά της Μείζονος Μειοψηφίας με επικεφαλής τον Γεώργιο Ρούσσο με το γεγονός της παντελούς απουσίας της και αυτό αν ενδιαφέρει μπορεί να το εξηγήσουμε.
  Δεν έχουμε λοιπόν "και" εφέτος χρώμα παραταξιακό αλλά έχουμε εφέτος χρώμα παραταξιακό.
  Τα παραπάνω με ακέραιη την εκτίμηση μου στην διεισδυτική σου ματιά που ίσως με αυτό το "και" ήθελε να "δει" το "τι" και που επιμένω ότι ήταν κατά την άποψή μου προφανές γιατί άλλωστε πολλοί ενοχλήθηκαν από αυτό το "τι" αλλά κανείς δεν θέλει να το πει δημοσίως και δεν ξέρω αν θα πρέπει να είναι πάλι ο Ρούσσος που πρέπει να το κάμει αυτό. Πάντως να είσαι καλά. Χαίρομαι αυτή την ευπρεπή και έγκυρη δυνατότητα δημόσιου διαλόγου που μας δίνεις και όπως βλέπεις την τιμώ όσο μπορώ.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Γιώργο είμαι στο Χριστό πριν το... 1996, τουλάχιστον..., και μέχρι πέρσι όλα τα μνημόσνυα τελούνταν στο Χριστό. Φέτος έγινε η αλλαγή στον Αγ. Νικόλαο, αλλά ήμουν εκεί.
  Είναι ηλίου φανεινότερο (που έλεγε και ο αείμνστος Ηλίας Ηλιού της ΕΔΑ)ότι η επέτειος των Ιμίων, όλα τα προηγούμενα χρόνια, και κάθε χρόνο, έπαιρνε το "χρώμα" της ανάλογα με την παράταξη που ήταν στα πράγματα, καθότι το γεγονός αυτό αξιολογείται διαφορετικά από τις δύο παρατάξεις, τη δική σου και του κ. Διακομιχάλη, αλλά και από μεγάλη μερίδα των οπαδών σας.
  Οταν ήσουνα εσύ δήμαρχος, έγινε η πρώτη αλλαγή, δηλαδή η παρουσία της παράτξής σας ήταν σχεδόν ικανοποιητική, αλλά από την "άλλη όχθη" ερχόταν στο μνημόσυνο ο κ. Διακομιχάλης με κάποιο συνοδό ή, το πολύ, δου-τρεις συνοδούς. Και βέβαια τότε εσύ δεν έδινες "χρώμα" παραταξιακό στην επέτειο, κρατούσες τον εθνικό χαρακτήρα της ημέρας, αλλά το χρώμα υπήρχε. Τώρα που ο κ. Διακομιχάλης είναι δήμαρχος, απουσίασαν οι δικοί σου και παρούσα ήταν όλη η "οικογένεια" της "άλλης όχθης". Επιπλέον, το πάλαι ποτέ λιτό μνημόσυνο προσέλεβε διαστάσεις μεγάλης εθνικής επετείου, κάτι σαν το 1940, με σημαίες, λάβαρα και επιμνημόσυνη ομιλία. Προφανώς, επειδή ο διοργανωτής ήταν ο πρωταγωνιστής των ημερών εκείνων του 1996, ο δήμαρχος τότε και σήμερα κ. Διακομιχάλης. Φέτος είδα πρόσωπα που δεν έρχονταν στα μνημόσυνα της προηγούμενης οκταετίας, επί Δημαρχίας σου, αλλά δεν είδα και πρόσωπα που τιμούσαν την ημέρα επί των ημερών σου.
  Εγώ είδα τεράστια διαφορά στα "χρώματα". Δυστυχώς... την είδα.
  Γιώργο, προσέχω τις λέξεις μου. Αυτό το "και φέτος" που έγραψα, είναι μια κριτική με δύο λέξεις. Απέφυγα την επεξήγηση, αλλά τη δίνω αφού μου τη ζήτησες. Αν έγραφα μόνο τη λέξη "φέτος", θα σε αδικούσα. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Αγαπητέ κ. Τρικοίλη , δεν καταλαβαίνω αυτό που έγραψες ότι δηλ. "και εφέτος" πήρε χρώμα παραταξιακό? Δηλαδή τα προηγούμενα 8 χρόνια υπήρχε χρώμα παραταξιακό άπό την δική μας διοίκηση του Δήμου στην εκδήλωση αυτή? Δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι που να δείχνει έστω και κατ' ελάχιστο ότι στα 8 χρόνια που είχαμε την ευθύνη του Δήμου δώσαμε , έστω μια φορά , παραταξιακό χρώμα στην εκδήλωση αυτή.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version