Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Συγχαρητήρια επιστολή της κας Φ. Κουτούζη προς τον Μ. Μουσελλή

Η κα. Φανή Καπελλά-Κουτούζη έστειλε την παρακάτω επιστολή στο δημ. σ/λο κ. Μαν. Μουσελλή για το δημόσιο απολογισμό του. 

 

                                                                                                                                          Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2011

Αγαπητέ μου κ. Μουσελλή,

Σας ευχαριστώ πολύ για την κοινοποίηση της Ανοιχτής Επιστολής σας- απολογισμού- των πεπραγμένων και των παρεμβάσεών σας, ως δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, στο Δήμο Καλυμνίων.

Συμφωνώ απόλυτα με τη σκοπιμότητα και την πρακτική χρησιμότητα κάθε έννοιας που εμπεριέχει τον απολογισμό. Χωρίς αυτόν, που θα μπορούσαμε να τον ονομάσουμε και « μέτρηση »,δεν μπορεί να υπάρξει και η τόσο αναγκαία πράξη της αξιολόγησης οποιασδήποτε δραστηριότητας, κυρίως σε δημόσιο και κοινωνικό τομέα. Ένας τυχαίος τίτλος ,παλιού ,σχετικού βιβλίου είναι: « Η μέτρηση  και η αξιολόγηση στις επιστήμες της αγωγής». Αυτή τώρα η δέσμη των δραστηριοτήτων, μας εφοδιάζει με το υλικό της επανατροφοδότησης, το γνωστό και παλιό ως γνώση, feed back , που πιστεύω ότι και στην πολιτική έχει εφαρμογή ,αν όχι απόλυτη, -γιατί υπάρχουν και μη μετρήσιμα μεγέθη π.χ. το ήθος και  η ποιότητα του  πολιτικού λόγου, τουλάχιστον στην πλειονότητα των δραστηριοτήτων ενός Δήμου, εκεί που τα μεγέθη είναι μετρήσιμα.

Βέβαια υπάρχει κι εδώ η αναγκαία προϋπόθεση, ο κάθε είδους απολογισμός να είναι έντιμος και αντικειμενικός, αν επιδιώκουμε να συναγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα, (επανατροφοδότηση), κυρίως για να διορθώνουμε την πορεία μας και τους  σχεδιασμούς μας.

Τις σκέψεις αυτές τις διατυπώνω για να ενισχύσω την  άποψη  ότι αν ένας ατομικός απολογισμός είναι τόσο χρήσιμος και διαφωτιστικός, ένας ετήσιος γραπτός απολογισμός δράσεων και αποτελεσμάτων  με τα παραπάνω αλλά και επί πλέον με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά , είναι απαραίτητος πρώτα στο επίπεδο της Δημοτικής Αρχής και  κατά δεύτερο λόγο στο επίπεδο των αντιπολιτεύσεων. Πιστεύω ότι όλοι οι δημότες το έχουν ανάγκη και περισσότερο όσοι δε ζούμε μόνιμα στην Κάλυμνο και φέτος δεν το είδαμε, ακόμη τουλάχιστον.

Ελπίζω η δική σας πρωτοβουλία να βρει μιμητές, όχι όπως είπαμε  για να συντάξουν απολογισμό-έκθεση ιδεών αλλά με επιστημονική εγκυρότητα και αξιοπιστία, όπως πια το απαιτούν οι δύσκολοι αλλά και τεχνοκρατικοί καιροί μας.

                                     Με εκτίμηση

               Φανή Καπελλά-Κουτούζη 

 

Σημείωση από την ΑΡΓΩ:  Αν είχαμε τον απολογισμό του κ. Μουσελλή, θα τον δημοσιεύαμε, για να είναι ολοκληρωμένη η εικόνα του θέματος. Πάντως, και με μόνη την επιστολή της κας Κουτούζη, κατατοπίζεται ο αναγνώστης.

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2 σχόλια

  • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

    Ο απολογισμος του αξιοτατου κ.Μουσελλη μυριζει αρχηγικες φιλοδοξιες και ελπιζω, ειλικρινα, να εχω δικιο στην εκτιμηση μου γιατι ο τοπος εχει αναγκη απο τετοιους ανθρωπους.

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Ο απολογισμός που κοινοποιεί ο κύριος Μουσελλής σαν πολιτικό πρόσωπο είναι χρήσιμος και είναι μία θετική πράξη. Ελπίζω στον επόμενο απολογισμό του, όχι μόνον σαν πολιτικός αλλά και σαν λογιστής τεχνοκράτης που είναι, να τολμήση να μπεί στην ουσία των πεπραγμένων και των μη πεπραγμένων του Δήμου με γνώμονα το συμφέρον των Δημοτών, ακόμα και αν αυτό προκαλέσει ρήξη στους κόλπους της παράταξης του. Η Κάλυμνος, όπως και η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους με γνώσεις αλλά και με πολιτικό θάρρος, όχι για να επιβάλλουν τις απόψεις τους μόνο, αλλά και να αμφισβητούν τα κακώς κείμενα που στον τόπο μας δυστυχώς περισσεύουν.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version