Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γ. Γαλουζής: Εφαρμόζεται “Σχέδιο Καλιγούλας” και όχι Καλλικράτης Κύριο

Η παράταξη της ελ. αντ/τευσης του κ. Γιάννη Γαλουζή έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της σε παραθαλάσσια καφετέρια του Καντουνιού (Del Mar), με την παρουσία πολλών μελών και φίλων της παράταξης.

 

Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης κ. Παΐσιος με τον εφημέριο του Χριστού αιδ. Παντ. Σαρούκο και στη συνέχεια ακολούθησαν οι ευχές του μητροπολίτη για δημιουργικό έργο προς όφελος της Καλύμνου, η σύντομη ομιλία του κυρίου Γαλουζή και οι χαιρετισμοί από τους δ.σ. της παράταξης Γ. Μαγκάκη και Μ. Ρήγα.

Ο κύριος Γαλουζής ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει η παράταξη του, εντός και εκτός του δημ. σ/λίου, με τη συστηματική παρακολούθηση των θεμάτων, με προτάσεις, με παρουσίαση προγραμματικών θέσεων, αλλά και με καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες της δημ. Αρχής.

Στην κριτική του ο κ. Γαλουζής για το έργο της δημ. Αρχής ήταν αυστηρός. Την κατηγόρησε για αδιαφορία και ανυπαρξία και ασυνεπή στα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά ο κ. δήμαρχος και σήμερα: 

  • ·         Η μετανάστευση έχει ερημώσει το νησί.
  • ·         Το «πωλείται» και «ενοικιάζεται» κυριαρχεί από το ένα άκρο έως το άλλο άκρο της Καλύμνου.
  • ·         Επιχειρήσεις κλείνουν η μια μετά την άλλη.
  • ·         Η ανεργία τρέχει με ταχύτητα φωτός.
  • ·         Οι δημόσιοι οργανισμοί ΙΚΑ, ΔΟΥ, Τελωνείο κ.α. συρρικνώνονται ή κλείνουν και οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν με μεταθέσεις
  • ·         Τα προβλήματα καθημερινότητας, τα έργα υποδομής, όπως και το Leader Αλιείας μένουν στάσιμα, ενώ χάθηκε και το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και περιμένουμε τι θα γίνει με το ακτοπλοϊκό.

Ο κ. Γαλουζής μίλησε, επίσης, για επαγγελματίες πολιτικούς και καιροσκόπους και έκλεισε μιλώντας για τη δική του παράταξη, η οποία, όπως υπογράμμισε, αντιπροσωπεύει το καινούριο και το άφθαρτο, δίνει βάρος όχι μόνο στο νόμιμο αλλά και στο ηθικό.

Περί του Ρωμαίου δικτάτορα Καλιγούλα…

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε μια αποστροφή του λόγου του κυρίου Γαλουζή, όταν βάζοντας στο κάδρο τον δήμαρχο είπε «αυτό που βλέπουμε σήμερα να εφαρμόζεται κάθε άλλο παρά “Σχέδιο Καλλικράτης” είναι. Θα μπορούσαμε να το  ονομάσουμε “Σχέδιο Καλιγούλας”».

Βέβαια ζήτημα είναι πόσοι  θα ζύγισαν τη βαρύτητα αυτής της κρίσης του κυρίου Γαλουζή για το δήμαρχο του νησιού. Είναι μια καθαρά πολιτική κρίση, η οποία γεννήθηκε σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μετά την ένταση των ημερών και των τηλεοπτικών επιθέσεων του δημάρχου της Καλύμνου προς τους πολιτικούς του αντιπάλους αλλά και προς δημοσιογράφους με πρωτοφανείς στα πολιτικά ήθη της Καλύμνου απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Αυτή η παρομοίωση αποτελεί έναν απεικονιστικό χαρακτηρισμό πολιτικού άρχοντα, με ιστορική αναφορά στο Ρωμαίο αυτοκράτορα Γάιο Καίσαρα Γερμανικό, τον επωνομασθέντα «Καλιγούλα», που έβλεπε παντού εχθρούς και συνωμότες, απαιτούσε λατρεία ανατολίτικου τύπου και εξόντωσε πολίτες με την κατηγορία της «ασέβειας προς τον αυτοκράτορα».

Προφανώς μια τέτοια παρομοίωση θέλει να καταγγείλει το δήμαρχο για μανία εξόντωσης των αντιπάλων του, επιδίωξη που είναι εντελώς ξένη προς την αναγκαιότητα γρήγορης προσαρμογής στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» και ζημιώνει την παραγωγή έργου για την πρόοδο του νησιού.  

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version