Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ποιος λέει την αλήθεια και ποιος πουλάει παραμύθια στο λαό; Κύριο

Όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου κέρδισαν θέσεις εργασίας στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας (625 ευρώ για 5 μήνες) και μόνον η Κάλυμνος βρέθηκε απέξω, με ευθύνη κυρίως του Δήμου. Με αυτό τον τρόπο η ΑΡΓΩ απαντά στο δήμαρχο αυτού του νησιού που μη έχοντας επιχειρήματα έβριζε τον Σακ. Τρικοίλη.

 

Για την ενημέρωση των αναγνωστών μας αλλά και των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, δημοσιεύουμε δύο πίνακες-ντοκουμέντα. Τους παρουσίασε στο ΑΙΓΑΙΟ TV, στις 26.1.12, ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γιάννης Γαλουζής και αποστόμωσε το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη, καταγγέλλοντας με αγανάκτηση τα ψέματα που είπε την προηγούμενη ημέρα, με τηλεφωνική του παρέμβαση στο ίδιο κανάλι. Συγκεκριμένα, στις 25.1.12,  και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής παρουσίας του δημοσιογράφου (φιλολόγου-συγγραφέα) Σακελλάρη Τρικοίλη, ο οποίος εξηγούσε για ποιους λόγους ο Δήμος έχασε το πρόγραμμα, ο δήμαρχος με τρεις (!) τηλεφωνικές του παρεμβάσεις (α) επέμενε ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν τελείωσε, δε μοιράστηκαν οριστικά οι θέσεις, (β) ότι εγκαίρως είχαν κινητοποιηθεί, αλλά και (γ) ότι τώρα ο Δήμος διεκδικεί περί τις 40-50(!!!)  θέσεις εργασίας (η αρχική διεκδίκηση ήταν  150 θέσεις…).

Ο δημοσιογράφος επέμενε στην προβολή της πραγματικής αλήθειας, ενώ ο δήμαρχος συνεχώς ανέβαζε τους τόνους. Έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει το δημοσιογράφο «αγράμματο». Αποφύγαμε να απαντήσουμε στον έξαλλο εκείνη τη στιγμή δήμαρχο, αφού μόνος του είχε κάνει τα πλήρη αποκαλυπτήριά του, και  σήμερα δημοσιεύουμε τους πίνακες-ντοκουμέντα, όχι για να τον αποστομώσουμε, αλλά για να ενημερώσουμε το λαό της Καλύμνου με εγκυρότητα. 

Ο ένας πίνακας (σε φωτο) περιέχει όλες τις περιφέρειες της χώρας και, αντίστοιχα, και τις θέσεις εργασίας που πήρε η καθεμιά, οριστικά: ο τίτλος της στήλης γράφει «ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ». Στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έδωσε 870 θέσεις, που μοιράστηκαν 470 για τη Δωδεκάνησο και 400 για τις Κυκλάδες.

Ο άλλος πίνακας περιέχει τους Δήμους της Δωδεκανήσου και, αντίστοιχα, τις θέσεις που πήρε ο κάθε Δήμος. Όλοι οι δήμοι είναι μέσα πλην της Καλύμνου: Ρόδος 178 θέσεις, Κως 100, Λέρος 25, Λειψοί 15, Κάσος 10, Κάρπαθος 20, Χάλκη 5, Αγαθονήσι 5 κ.λπ. Εκεί τελείωσε το μοιράσι, τελεία και παύλα.

Ο αναγνώστης μπορεί να κρίνει ποιος λέει την αλήθεια και ποιος πουλάει παραμύθια στο λαό.

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Είναι θλιβερό κύριε Τρικοίλη οι πολιτικοί, αλλά και οι δημοσιογράφοι, να αδυνατούν να ανατείνουν την ψυχολογία του κόσμου σε μιά τόσο δύσκολη εποχή. Να τον παροτρύνουν και να τον εμπνεύσουν. Γινόμαστε όσο βαθαίνει η κρίση τόσο περισσότερο, υπηρέτες της εξάρτησης και της μετριότητας. Τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας δεν είναι παρά μία ακόμα ´δόση ´ με ημερομηνία λήξεως. Την ευθύνη για την αποτυχία τους την φέρει ο σχεδιαστής τους. Ελπίζω να ενδιαφέρθεί αυτός που θα τα υλοποιήση να μετρήση την αξία του έργου που θα παραχθεί, και εσείς οι δημοσιογράφοι, να είστε εκει να την αξιολογήσετε.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version