Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η παράταξη Γ. Γαλουζή απαντά σε τοπικά δημοσιεύματα (3 φωτο) Κύριο

«Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας»  -  « Δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει ότι η Κάλυμνος έχει αποκτήσει μία Νέα μεγάλη δύναμη»

 

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ : ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διεύθυνση Γραφείων Καλαμιώτισσα – Κάλυμνος τηλ/φαξ:2243022599

 e-mail: neaΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 18/01/2012

Προς:    Αθανασίου Θανάση

Διευθυντή Σύνταξης

Παλμό του Αιγαίου

 

Κοιν Μ.Μ.Ε.

 

Διαβάζοντας το άρθρο σας, με ημερομηνία ανάρτησης στην διαδικτυακή σας εφημερίδα στις 17/1/2012 και με τίτλο «Επί δύο ημέρες στον αστερισμό της…. κουμούλας», αναρωτιέται κανείς αν ορισμένα θέματα πριν γραφούν στον τοπικό μας τύπο ελέγχονται από τους συντάκτες τους. Αναφέρετε στο δημοσίευμα σας ότι, το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα από μία Δημοτική παράταξη η οποία το προέβαλε ως κυρίαρχο θέμα, το οποίο προκάλεσε μια διήμερη κόντρα και ότι αυτό είναι δείγμα μιας «πολιτικής πρακτικής που δεν συνάδει με αυτή που οφείλει να τηρεί μια αντιπολίτευση».

 

Πριν απαντήσουμε πλήρως στο δημοσίευμα σας, να σας υπενθυμίσουμε ορισμένες δεσμεύσεις μας από την ιδρυτική μας διακήρυξη. Στην σελίδα 5 της Ιδρυτικής μας Διακήρυξης αναφέρουμε «Είναι αδιαπραγμάτευτη για μας η χρηστή διοίκηση και η συνετή διοίκηση». Επίσης στην σελίδα 8 κάνουμε ειδική μνεία στο «ρουσφέτι» και στην διαφάνεια του Δήμου. Πώς λοιπόν ζητάτε από εμάς να παραμερίσουμε τις δεσμεύσεις που πήραμε ενώπιων του Καλυμνιακού λαού και για τις οποίες μας τίμησε με την ψήφο του;

 

Σε ότι αφορά την σοβαρότητα του θέματος και αν αυτό είναι ήσσονος ή μείζονος σημασίας θεωρούμε ότι όλα τα θέματα νομιμότητας είναι κυρίαρχα και ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή. Άραγε είναι σωστό ο Δήμος να φτιάχνει τοιχία αντιστήριξης μέσα σε ιδιωτικούς χώρους από ζημιές που προέκυψαν από οποιαδήποτε αιτία; Άραγε δεν υπάρχου άνεργοι οικοδόμοι προκειμένου να εκτελέσουν την δουλειά; Με ποιο δικαίωμα στέλνονται εργάτες του Δήμου να εργαστούν σε ιδιόκτητους χώρους, να καταπατήσουν ιδιοκτησίες; Ποιος αποφάσισε την παρέμβαση δημοτικών συνεργείων σε εργασία εντός ιδιωτικής περιουσίας ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου; Αναρωτηθήκατε αν το συγκεκριμένο έργο έχει άδεια; Και πως γίνονται εργασίες από εργάτες του Δήμου σε ιδιώτη που δεν έχει εκδώσει τις προβλεπόμενες άδειες; Μήπως θα έπρεπε να επισκεφθήτε το χώρο και να βάλετε την σωστή φωτογραφία και όχι να παραπλανάτε τον καλυμνιακό λαό με ψευδείς φωτογραφίες;

 

Αν όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα δεν αποτελούν κύριο θέμα για την μικρή χειμαζόμενη τοπικής μας κοινωνία τότε ποιο είναι; Είναι μείζων θέμα ο Δήμος ό οποίο ζητά από τους πολίτες του να εφαρμόζουν τους νόμους, να είναι μπροστάρης και όχι υπονομευτής της νομιμότητας. Λυπόμαστε βέβαια γιατί αυτά θα έπρεπε να τα φέρνουν στο φως τα τοπικά μέσα Ενημέρωσης και να ασκούν την όποια κριτική στην δημοτική αρχή. Αντιθέτως βλέπουμε να υπάρχει μπαράζ επιθέσεως κατά της παράταξης μας από το σύνολο του ηλεκτρονικού τύπου.

 

Κλείνουμε με το άρθρο 1 παράγραφο α του Κώδικα δεοντολογίας των δημοσιογράφων:

Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει: Να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.

 

Από το Γραφείο Τύπου

 

***

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ : ΓΑΛΟΥΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διεύθυνση Γραφείων Καλαμιώτισσα – Κάλυμνος τηλ/φαξ:2243022599

 e-mail: neaΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 18/01/2012

Προς:    Μακαρούνα Νικόλα

Παλμό της Καλύμνου

 

Αρχίζοντας την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να σας θέσουμε δύο ερωτήματα. Ποιος αποφάσισε την παρέμβαση δημοτικού συνεργείου σε ιδιωτικό χώρο, ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου; Τι είναι ποιο σημαντικό για μια πολιτική αρχή, η τήρηση των νόμων, η προστασία των αδυνάτων (ανέργων) ή η ικανοποίηση προσωπικών ρουσφετιών; Εάν απαντήσετε σε αυτά τα ερωτήματα, θα καταλάβετε πόσο έξω έχετε πέσει με την υποβάθμιση του παρόντος θέματος.

 

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή. Κτίζετε μία οικία στην Κάλυμνο, για λόγους που γνωρίζουμε αλλά δεν δημοσιεύσαμε γιατί δεν αφορούν στην πολιτική, η οικία χρήζει μίας κατασκευής ενός τοιχίου αντιστήριξης λόγο ζημιάς που προκλήθηκε από διάφορες αιτίες στον ιδιωτικό χώρο του σπιτιού. Ο Δήμος με δημοτικά συνεργεία παρενέβη να εκτελέσει αυτό το έργο. Πόσα καλύμνικα σπίτια έχουν αυτή την πολυτέλεια; Αναρωτηθήκατε αν υπήρχε άδεια κατασκευής του τοιχίου, αν ψάχνουν μεροκάματο άνεργοι συμπατριώτες μας οικοδόμοι, αν έχουν καταρρεύσει άλλα τοιχία αντιστήριξης που έχουν όλες τις νόμιμες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις και ο δήμος δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια αποκατάστασης (βλέπε παραλία Μασούρι). Αν όλα αυτά είναι ήσσονος σημασίας κατά την γνώμη σας, θεωρείτε ότι το κόστος υλικών του έργου που κυμαίνετε στα 12.000 ευρώ περίπου, είναι και αυτό ήσσονος σημασίας.

 

Αυτά κατά την κρίση σας δεν είναι μείζονα θέματα χριστής διοίκησης. Μάλιστα ανακαλύψατε και τους «Κοινούς Τόπους» που είχε προσπαθήσει να φέρει ο κύριος Ρούσσος, μόνο που η επιστολή του αναφερόταν και στην συμπολίτευση. Προσπαθείτε ανεπιτυχώς να μας ταυτίσετε με την μείζονα αντιπολίτευση, αγνοώντας σκόπιμα την αναφορά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο παλιά ήταν για να εξυπηρετήσει τον σημερινό Δήμαρχο. Δυστυχώς δεν έχετε καταλάβει ότι η Κάλυμνος έχει αποκτήσει μία Νέα μεγάλη δύναμη, η οποία έπαιζε, παίζει και θα παίζει καθοριστικό ρόλο στα πράγματα του τόπου μας.

 

Κλείνουμε όπως κλείνετε και το άρθρο σας, θα θέλαμε να γράψετε και ένα άρθρο για την αναπτυξιακή τροχιά του δήμου μας για το 2011 και πόσες επενδύσεις, μελέτες και έργα έγιναν. Πόσοι εργάσθηκαν στα προγράμματα αυτεπιστασίας, πόσοι οικοδόμοι μας εργάστηκαν σε προγράμματα του δήμου, σταμάτησε άραγε η μετανάστευση στον Δήμο μας;

Από το Γραφείο Τύπου

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version