Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος για διακανονισμό των χρεών προς τη ΔΕΗ Κύριο

Η δημ. Αρχή αναλαμβάνει ρόλο για το διακανονισμό του χρέους που οφείλουν στη ΔΕΗ επιχειρηματίες και νοικοκυριά της Καλύμνου.

 

Η ΑΡΓΩ είχε μια πληρέστατη πληροφόρηση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Ν. Γαβαλά (φωτο, δεξιά). Ο κ. δήμαρχος, μας είπε, επιδόθηκε σε αγώνα διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ, ώστε οι επαγγελματίες και αλλά και τα νοικοκυριά που απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος ή τους έχει κοπεί το ρεύμα, να τύχουν ήπιου διακανονισμού εξόφλησης του χρέους, μέσα σε δέκα μήνες.

Είναι η πιο ρεαλιστική και σοβαρή πολιτική παρέμβαση για τη διευκόλυνση των δημοτών χρωστάνε μεγάλα ποσά στη ΔΕΗ και για πολλούς μήνες. Εκτός από την εξόφληση του χρέους, άλλες δυνατές λύσεις δεν υπάρχουν. Η ΔΕΗ είναι επιχείρηση, η οποία προσέφερε ένα προϊόν και απαιτεί τα λεφτά της. Και θα τα πάρει, δεν πα’ να χαλάσει ο κόσμος. Ή, θα κόψει το ρεύμα. Το ίδιο θα συμβεί και στους λογαριασμούς με το χαράτσι της ακίνητης περιουσίας.

Απέναντι σ’ αυτή την ακαταμάχητη και σκληρή πραγματικότητα ο Δήμος απέφυγε να παίξει οποιοδήποτε παιχνίδι λαϊκισμού. Όσο ψάχνει το θέμα, όπως μας είπαν, όλο και ανακαλύπτει και σκανδαλώδεις περιπτώσεις, που εκνευρίζουν και τους πιο «επαγγελματίες του λαϊκισμού» και τους πιο φιλάνθρωπους ή και επαναστάτες. Π.χ. δεν είναι δυνατόν επιχειρηματίας που διαφημίζεται από τα ΜΜΕ, να έχει καθημερινά μεγάλη κίνηση στα καταστήματά του και να χρωστάει στη ΔΕΗ δεκάδες χιλιάδες ευρώ, αρνούμενος να πληρώσει «λόγω αδυναμίας». Ούτε ο άλλος μπορεί να έχει κάλυψη από κανέναν, όταν αρνείται να πληρώσει και αυτό το νοίκι του καταστήματος, επικαλούμενος κι αυτός αδυναμία και εκμεταλλευόμενος την παράλογη προστασία που παρέχει ο νόμος στην επαγγελματική στέγη. Ο κόσμος έχει… λαλήσει.

Η δημοτική Αρχή, ψάχνει αυτές τις ημέρες το θέμα για να δει τις πραγματικές διαστάσεις που έχει προσλάβει στον επιχειρηματικό κόσμο και στα νοικοκυριά της Καλύμνου. Σ’ αυτό, μας είπαν, ότι οφείλεται και η αναβολή της συνεδρίασης του δημ. σ/λίου, που ήταν να γίνει την παρελθούσα Παρασκευή, αναβλήθηκε για σήμερα, 16/1, και αναβλήθηκε ξανά για την προσεχή Παρασκευή,  20/1. Πάντως, η μοναδική δυνατότητα που έχει ο Δήμος για να συμπαρασταθεί στο χειμαζόμενο από την οικονομική κρίση κόσμο, είναι μια καλή ρύθμιση του χρέους.   

Η γραμμή του «δεν πληρώνω», οδήγησε σε πολλές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Η ΔΕΗ άρχισε να κόβει το ρεύμα σ’ αυτούς που χρωστάνε επί μήνες μεγάλα ποσά και δεν πληρώνουν και από 17 του μηνός θα κόβει το ρεύμα και σ’ αυτούς που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ακίνητης περιουσίας μέσω των λαγαριασμών της.

Πιθανότατα, η στάση αυτή της δημ. Αρχής και προσωπικά του κ. δημάρχου, να είναι μια (υποχρεωτική έστω) στροφή προς τον πολιτικό ρεαλισμό και το μάζεμα του λαϊκισμού. Θα δείξει…       

Τελευταία τροποποίηση στις

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version