Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου σε στενό κύκλο (video, φωτο) Κύριο

Μετά τη Δοξολογία στον ι. μητροπολιτικό ναό του Σωτήρος Χριστού, ο Δήμος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο Πνευματικό Κέντρο, σε πολύ στενό… κύκλο.

 

Στη Δοξολογία, η οποία τελέστηκε στις 10:15΄, αμέσως μετά τη Θ. Λειτουργία, παρέστησαν ο δήμαρχος κ. Διακομιχάλης, οι αντιδ/ρχοι κ. Τσέρος και Ζωίδης, ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Γαβαλάς, ο εντεταλμένος περιφ/κός σ/λος κ. Σταυλάς, ο υποδ/της και αξιωματικοί του Συντάγματος Ευζώνων Καλύμνου, δημ. σ/λοι, ο πρώην δήμαρχος κ. Ζαΐρης και ελάχιστοι  πολίτες.

Μετά τη Δοξολογία η πομπή των επισήμων μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο, όπου την υποδέχθηκε, στην εισοδο, η Δημοτική Φιλαρμονική - η οποία είχε υποδεχθεί τους επισήμους και κατά την είσοδο τους στο Χριστό. Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ανέβηκαν ελάχιστοι, αλλά ο πολύ μεγάλος αριθμός των νέων και μικρών οργανοπαικτών της φιλαρμονικής γέμισε την αίθουσα. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι δημ. σ/λοι από τη συμπ/τευση ήταν μόλις 7 και από την αντ/τευση 1, ο κ. Ρήγας, ενώ προς το τέλος προστέθηκε και δεύτερος, ο κ. Μουσελλής. Επίσης, δεν υπήρχε κανένα τηλεοπτικό μέσο.

Στη σύντομη τελετή για την κοπή της πίτας έψαλλαν οι δύο ιερείς που τέλεσαν και τη Δοξολογία στο Χριστό, ο π. Γερβ. Πέτρου και ο εφημέριος του μητρ. Ναού π. Παντ. Κρούσκος. Η φιλαρμονική, πριν και μετά την κοπή της πίτας, έπαιζε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Στο χαιρετισμό του ο κ. δήμαρχος μίλησε για την πολιτική που άσκησε η δημ. Αρχή μέσα σε συνθήκες πολύ δύσκολες, τοπικά και εθνικά, αλλά πάντα με αξιοπρέπεια, όπως τόνισε. Τελειώνοντας έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η δημ. Αρχή το 2012 και το οποίο συνόψισε στη φράση: «ο Δήμος θα δείξει το κοινωνικό πρόσωπο της πολιτικής του». Δεν προχώρησε όμως σε συγκεκριμένες αναφορές.

Μετά τον κ. δήμαρχο τις ευχές του εξέφρασε και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Περιφ. Ενότητας Καλύμνου κ. Σταυλάς, τονίζοντας την ανάγκη για χαμηλούς τόνους στην πολιτική αντιπαράθεση.

Τέλος, τις ευχές όλων πολιτικών προσώπων, για την ονομαστική του εορτή, καθότι ονομάζεται Βασίλης, είχε ο υποδ/της του Συντάγματος κ. Τσιάκος.    

 

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version