Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το 94% βαθμολογούν την Κάλυμνο κάτω από τη βάση Κύριο

Το ερώτημα που έθεσε η ΑΡΓΩ στη δημοσκόπηση (η οποία συνεχίζεται) είναι απλό και κατανοητό. Το αποτέλεσμα όμως που καταγράφεται, μέχρι τη στιγμή που συνάσσεται το παρόν άρθρο (28.12.2011, ώρα 7 μ.μ.) είναι συγκλονιστικό. 

 

Οι αναγνώστες μας (προ)κλήθηκαν από την «ΑΡΓΩ» να βαθμολογήσουν τη σημερινή Κάλυμνο, έμμεσα, δηλαδή μέσα από την πολιτική που παρακολουθούν στην πιο τραγική της ιστορική στιγμή και το πολιτιστικό επίπεδο. Ζήτησε από τους αναγνώστες: «Βαθμολογία στο Πολιτικό και Πολιτιστικό Επίπεδο, στο οποίο βρίσκεται σήμερα η Κάλυμνος» (με Άριστα το 10). 

Τα αποτελέσματα σοκάρουν. Στους 104 ψηφίσαντες, το 94,2% βάζει βαθμό στην Κάλυμνο κάτω από τη βάση, με το 78,8% να τσεκάρει τη βαθμολογία 1-2 και ένα 15,4% να βάζει βαθμό 3-4. Πάνω από τη βάση βαθμολόγησε την Κάλυμνο μόλις το 5,8% των ψηφισάντων, αλλά και σ’ αυτούς τους πολίτες με περισσότερη επιείκεια ένα 3% βάζει βαθμό μόλις 5-6 (1% βαθμολογεί την Κάλυμνο με 7-8 και υπάρχει ένα 2% που χαρίζει στην Κάλυμνο βαθμό 9-10, άγνωστο για ποιο λόγο.

Χωρίς αμφιβολία, τα αποτελέσματα, μέχρι την προαναφερόμενη ημέρα και ώρα, είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Όσο ενδεικτικό και να είναι ένα γκάλοπ ηλεκτρονικής εφημερίδας, τα ποσοστά 94,2% από τη μια (δηλαδή πάνω από τη βάση) και 5,8% από την άλλη (ο βαθμός πάνω από τη βάση) δεν επιτρέπουν και πολλές επιφυλάξεις.

Και υπόψη: είναι η πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται μετά την εφαρμογή των «περιοριστικών μέτρων», που βάλαμε στη μηχανή της εφημερίδας, ώστε να φρενάρονται οι μαζικές και δόλιες ψηφοφορίες που οργανώνουν τα γνωστά-άγνωστα κέντρα, προς δημιουργία εντυπώσεων.

Εξάλλου, και το ερώτημα είναι τέτοιο, που δεν κινητοποιεί στρατούς παρατάξεων. Προφανώς, το υποβαθμισμένο πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο της Καλύμνου όλοι το αποδίδουν στους άλλους.

Πέρα όμως από κάθε στρουθοκαμηλισμό, αυτή η δημοσκόπηση εκπέμπει ένα σαφέστατο μήνυμα στους άρχοντες του δημοτικού μεγάρου και στους πρωταγωνιστές του δημοτικού συμβουλίου (μάλλον «δραματικού»).

Θα λέγαμε ότι το ίδιο μήνυμα στέλνει και στον κόσμο των πολιτιστικών και σ’ αυτόν που θα λέγαμε (καθ’ υπέρβαση) πνευματικό κόσμο του νησιού. Μέχρι τώρα εύκολα κρίνει σε κλειστό κύκλο, αλλά δύσκολα παρεμβαίνει. Και όταν παρέμβει προτιμά τα «τσιριτρί-τσιριτρό», «τρία πουλάκια κάθονται» και «φταίνε κι αυτοί, φταίνε κι άλλοι» επομένως το αποτέλεσμα είναι Χ. Κριτική βράσε μέσα…

Στην Κάλυμνο, όπου το πολιτικό σύστημα, κατεστημένο εδώ και 35 χρόνια, απεχθάνεται την ελεύθερη σκέψη και την αυτόνομη προσωπικότητα, κάποιοι πρέπει κάποτε να μιλήσουν ελεύθερα και καθαρά. Να «βλέπουν» το δράμα της Καλύμνου και να μην κλείνουμε τα μάτια τους. Να μιλάνε και εντός θέματος, ας λένε ό,τι θέλουν…

Να μη ξεχνάμε αυτό το γκάλοπ του 94% - 6%.

 

4 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σταύρος Ρωμανός δημοσιεύθηκε από Σταύρος Ρωμανός

  Σε κάθε περίπτωση όμως φίλοι μου "είμαστε αυτό που ψηφίζουμε!!!", ή αν προτιμάτε "η κάθε κοινωνία έχει την πολιτική ηγεσία που της αξίζει"

  πικρές αλήθειες....

  Χρόνια Πολλά

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Εύστοχη η παρατήρησή σας κύριε Τσορβαντζή γιά τις επιλογές των πολιτικων φορέων μεμονομένα ή συλλογικά τα τελευταία 15-20 χρόνια και για τις συνέπειες που πληρώνουμε σήμερα. Ή προσωπική μου εμπειρία επι του θέματος είναι 3 ετων καλύπτει 2 Δημαρχίες και όλες τις αντιπολιτεύσεις. Είδα από πρώτο χέρι τον απίστευτο υπολογισμό του πολιτικου κόστους αφ'ενός και την καταφανή προάσπιση συμφερόντων αφ'εταίρου, μάλιστα δε σε περίοδο εκλογών. Αυτό βέβαια σε συνέχεια ανάλογου σκηνικού σε εθνικό επίπεδο.
  Αναφέρομαι στην δρομολόγηση Υδροπλάνων και την στάση των πολιτικών φορέων.

 • Σύνδεσμος σχολίου Τσορβαντζής Σωτήρης δημοσιεύθηκε από Τσορβαντζής Σωτήρης

  Φαντάζομαι ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν πρέπει να αιφνιδιάζει κανέναν, ούτε τον ίδιο τον πολιτικό κόσμο του νησιού. Και φυσικά δεν χρειάζονται ούτε «περιοριστικά» μέτρα (καλά κάνατε βέβαια και το αναφέρατε κ. Τρικοίλη) στην διεξαγωγή τέτοιων δημοσκοπήσεων, μιας και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε καθημερινά. Και αυτό που ζει σήμερα η Κάλυμνος είναι το άθροισμα όλων των “επιλογών” που γίνονται και έγιναν από το σύνολο των πολιτικών φορέων( άλλωστε μιλάμε για τα ίδια πρόσωπα εδώ και 15-20 χρόνια). Αν αναλογιστούμε ότι η αρχή της ανάπτυξης για έναν τόπο βασίζεται σε όλες τις πολιτικές επιλογές, τότε όλοι πρέπει να αναθεωρήσουμε.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  "την Κάλυμνο, όπου το πολιτικό σύστημα, κατεστημένο εδώ και 35 χρόνια, απεχθάνεται την ελεύθερη σκέψη και την αυτόνομη προσωπικότητα, κάποιοι πρέπει κάποτε να μιλήσουν ελεύθερα και καθαρά. Να «βλέπουν» το δράμα της Καλύμνου και να μην κλείνουμε τα μάτια τους. Να μιλάνε και εντός θέματος, ας λένε ό,τι θέλουν…"
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ..

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version