Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα καλύμνικα κάλαντα και το «Μαρούλι» στον πρωθυπουργό

Στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο η Ένωση Καλυμνίων Αττικής Με καλύμνικα κάλαντα

 

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. 71

Αθήνα       24/12/2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Άναρχος αρχήν λαμβάνει και σαρκούται ο Θεός

ο Αγέννητος γεννάται εις τη φάτνη ταπεινός».

Μεστά σε περιεχόμενο τα καλύμνικα κάλαντα ήχησαν στο Μέγαρο Μαξίμου την παραμονή των Χριστουγέννων, προς τιμή του προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου κ. Λουκά Παπαδήμου, από τη χορευτική ομάδα της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής.

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Σάννα, υποδέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την καλυμνιακή εκπροσώπηση και με εμφανώς συγκρατημένη συγκίνηση παρακολούθησε τα κάλαντα της ιδιαίτερης πατρίδας του, από τη μεριά της καλυμνιάς μητέρας του Καλλιόπης, το γένος Κουτρούλη.

Θύμισες από τη σκληροτράχηλη ζωή των σφουγγαράδων ξύπνησε στη συνέχεια η Καίτη Κουλλιά, που με ψυχή και πολύ μαράζι απέδωσε «Το Μαρούλι» σηματοδοτώντας μέσα από το τραγούδι τη βιωματική ιδιαιτερότητα του σφουγγαράδικου πολιτισμού μας.

Χρόνια πολλά!

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Δανιήλ Ζερβός δημοσιεύθηκε από Δανιήλ Ζερβός

    Χρόνια Πολλά με υγεία και Χαρά!
    Αφού συγχαρώ το Δ.Σ. της Ένωσης Καλυμνίων Αττικής για την πρωτοβουλία να προβάλουν μ’ αυτό τον τρόπο την Κάλυμνο και τα έθιμά μας, επιτρέψτε μου να επισημάνω στον συντάκτη του πιο πάνω δημοσιευμένου Δελτίου Τύπου ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Παπαδήμος είναι Πρόεδρος της Κυβερνήσεως και όχι του Κοινοβουλίου, όπως είναι γραμμένο, προφανώς εκ παραδρομής.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version