Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Χρόνια Πολλά, με Υγεία - Σκοτεινά τα Χριστούγεννα φέτος (φωτο) Κύριο

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Καλυμνίους και σε όλους τους φίλους μας. Ευχές για  υγεία και ψυχική γαλήνη. Αν και φέτος μας τσάκισαν οι ηγέτες του λαού και σωτήρες της πατρίδας. Αυτοί που φέτος πήραν χαμπάρι ότι μέχρι τώρα ταξιδεύαμε ίσια στα βράχια.

 

Στο ίδιο κλίμα και με πολύ πιο χαμηλό βαρομετρικό ζει η «Μητροπολιτική Κάλυμνος», που ρακένδυτη και σαν ξεπεσμένη αρχόντισσα θέλει να συνενώσει και να φέρει κοντά της τα αγαπημένα της παιδιά που ζούνε στα ξένα – και έχουν πιο γεμάτη τσέπη. Η ίδια περνάει τη χειρότερη της φάση: ανεργία, φτώχεια, άδειες τσέπες και νέκρα παντού.

Αυτά τα Χριστούγεννα θα μείνουν στην Ιστορία της Καλύμνου σαν «τα μαύρα Χριστούγεννα». Σανίδα σωτηρίας για πολλές οικογένειες στάθηκε η Εκκλησία: η Τράπεζα της Αγάπης της ι. μητρόπολης δίνει ένα πιάτο φαγητό σε μοναχικούς και ενδεείς συμπολίτες μας, και οι δραστήριοι εφημέριοι πολλών ενοριακών ναών με ευαισθησία και ανθρωπισμό φρόντισαν τους εμπερίστατους ενορίτες τους, προσφέροντας τους διακριτικά ένα κοτόπουλο – ακόμη και μια μικρή οικονομική ενίσχυση -, για να κάνουνε κι αυτοί ανθρώπινα Χριστούγεννα.

Για πρώτη φορά ο Δήμος δεν είναι σε θέση να διαθέσει ούτε πλατάρια κοτόπουλου. Πάνε εκείνες οι χουβαρντάδικες γαλοπούλες της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Ο Επίτροπος, αν και τον φοβέρισε ο δήμαρχός μας πριν αναλάβει την εξουσία με την ιστορική φράση - «κούνια που τον κούναγε» (απάντηση σε ερώτηση της «ΑΡΓΩ»), εντούτοις δεν αναγνωρίζει τέτοιες δαπάνες, γιατί βέβαια γίνεται ένας μικρός χαμός – εδώ χρωστάει ακόμη τις γαλοπούλες που διέθεσε πριν από 9 χρόνια! Πώς θα αγόραζε φέτος;

Αλλά ο Δήμος, γενικά, έφαγε όλο το 2011 στη διακριτική απουσία. Δεν ακούστηκε. Αν έλειπαν και οι γενικές συνελεύσεις καταγγελιών και μηνύσεων, αν δεν γίνονταν και αυτές οι συνεντεύξεις που μας εξηγούν τι λέει το φλιτζάνι του καφέ για τα έργα που θα γίνουν… στο άμεσο μέλλον και όπου να ‘ναι, θα ρωτούσαμε τι πάθανε οι άρχοντές μας.

Το πιο ζωντανό μέτωπο της δημοτικής πολιτικής είναι αυτό των δικαστικών αγώνων. Εδώ είναι πρωταθλήτρια. Οι απανωτές δίκες, οι καταγγελίες και οι δημόσιες διαπομπεύσεις των «αντιπάλων», τονώνουν το ενδιαφέρον του κοινού για την πολιτική. Ο πολιτικός μανδαγόρας μας «φτιάχνει» και κοιμόμαστε σαν πουλάκια.

Μ’ αυτό τον τρόπο (δίκες-μανδραγόρας, ναρκωτικό πανάρχαιο), ο Δήμος επιδίδεται απερίσπαστός στο έργο του. Σύμβολό του το χριστουγεννιάτικο καράβι του, στην πλατεία Δημαρχείου. Ταξιδεύει μες στο σκοτάδι. Αρμενίζει το πέλαγος των ανομημάτων της εθνικής μας πολιτικής και των δικών του αμαρτημάτων. Ψάχνει κάποιο μουράγιο (χωρίς σπηλαίωση) για να δέσει και να μη μένει ξυλάρμενος πάνω σε καράβι με εικονικά πανιά και χωρίς τιμόνι. Προς το παρόν το φωτισμένο καράβι του Δήμου είναι καθισμένο όχι σε ύφαλο αλλά σε βάθρο παρελάσεων, όπως ταιριάζει στην περηφάνια των Καλύμνιων. 

Φέτος ζήσαμε Χριστούγεννα σκοτεινά, σαν το φόντο της εθνικής μας πορείας και της τοπική μας οικονομίας. Άδειοι από κόσμο οι δρόμοι του νησιού την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα μαγαζιά χωρίς πελάτες. Τα αυτοκίνητα της νυκτερινής βόλτας φεύγουν βιαστικά, πεζοί αργά και που.

Μας έμειναν μόνο οι ευχές για υγεία και κουράγιο. 

(φωτο Πόθιας: 24.12.2011, 6:30΄μμ)       

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

    Ετσι είναι όπως τα λέτε κύριε Τρικοίλη, τα προβλήματα της Καλύμνου είναι πολλά, όπως άλλωστε και της Ελλάδας. Είναι και αυτά αποτέλεσμα πολλων Δημαρχιών χωρις όραμα και διαχειριστική ικανότητα. Το βλέπει κανείς στα ανεκπλήρωτα έργα για τα οποία όμως ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα, αλλά και στα εκπληρωμένα όπως το κτήριο που στεγάζει το Λιμενικό Ταμείο πχ. Ας κάνουν μιά βόλτα οι Καλύμνιοι να καμαρώσουν την περιοχή που είναι η πρώτη εντύπωση του νησιού μόλις πατήσει κανεις πόδι στο λιμάνι. Να άναρωτηθούν για το ποιός ευθύνεται για την τοποθέτηση αλλά και την κατάντια του κτηρίου αυτού όπως βέβαια και του Δημοτικου Ναυτικού Ομίλου, σε σχέση με το Ιταλικό κτήριο του Λιμεναρχείου που έχει αφεθεί να καταρέει. Ισως βέβαια αυτό να εκλαμβάνεται σαν πράξη πατριωτισμού, δεν θα μου φαινόταν παράξενο.Ισως λοιπόν η Δημαρχία Καλύμνου να έχει ανάγκη και αυτή απο μια Τρωικα για να δουλέψει σωστά? Σίγουρα πάντως απο οικουμενική διακυβέρνηση κοινής αποδοχής. Τα προβλήματα δεν αρκει να τα επισημαίνουμε και να ερίζουμε για αυτά, πρέπει πρωτίστως να τα λύνουμε και λύσεις υπάρχουν για όλα. Εγώ που είμαι απ'έξω τις βλέπω ξεκάθαρα. Χρόνια πολλά!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version