Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νικητιάδης προς Διακομιχάλη: Στείλτε συγκεκριμένες προτάσεις Κύριο

Για το μεγάλο πρόβλημα της χωροταξίας των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας, που τον σχεδιασμό της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, «πνίγουν» την Κάλυμνο, ο υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Γ. Νικητιάδης έστειλε στο δήμαρχο Καλύμνου την παρακάτω επιστολή (όπως και στους δημάρχους Λέρου, Πάτμου Λειψών, Αστυπαλιάς), ζητώντας συγκεκριμένες προτάσεις για αναθεώρηση του χωροταξικού σχεδίου της ΚΥΑ.

 

Πίσω… από την επιστολή αυτή διαβάζουμε κάτι άλλο, που δεν το έγραψε ο κ. Νικητιάδης, και είναι το εξής: «Αγαπητοί φίλοι πέρασαν τόσοι μήνες συζήτησης του χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών και συγκεκριμένες προτάσεις δεν καταθέσατε επίσημα. Έστω και τώρα, μετά την υπογραφή της ΚΥΑ, στείλετε επιτέλους τις προτάσεις σας.

 

Η επιστολή

Προς : Δήμαρχο Καλύμνου κ. Διακομιχάλη Δημήτριο

Κοινοποίηση: ΜΜΕ Δωδεκανήσου

Αγαπητέ μου Δημήτρη ,

Όπως γνωρίζεις έχει ήδη εκδοθεί και ισχύει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 31722/04-11-12 (ΦΕΚ 2505/04-11-12) με την οποία η χώρα εξοπλίστηκε επιτέλους με ένα εθνικό Χωροταξικό Σχεδιασμό για τις υδατοκαλλιέργειες ,κάτι πολύ σημαντικό τόσο για τον ίδιο τον κλάδο των υδατοκαλλιεργειών όσο και για την αλιεία, τον τουρισμό αλλά και άλλες πλευρές της καθημερινότητας και της ανάπτυξης των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών μας .

            Πληροφορήθηκα ότι έχουν υπάρξει αντιδράσεις από αρκετές περιοχές της χώρας μας τόσο σε επίπεδο κατοίκων ,όσο και σε επίπεδο φορέων αλλά και Δήμων σχετικώς με το περιεχόμενο αυτής της ΚΥΑ.

            Τον γενικό χειρισμό και συντονισμό του Θέματος έχει το ΥΠΕΚΑ και συνεπώς σε επίπεδο Κυβέρνησης θα πρέπει η όποια περεταίρω συζήτηση για το θέμα να δρομολογηθεί από όλους τους ενδιαφερόμενους, με το ΥΠΕΚΑ.

            Σε ότι με αφορά κυρίως με την ιδιότητά μου  του βουλευτή Δωδεκανήσου , αισθάνομαι την υποχρέωση και την ευθύνη να κάνω ότι μπορώ ώστε οι όποιες προβλέψεις του εν λόγω χωροταξικού σχεδιασμού να μην δημιουργήσουν προβλήματα στην ανάπτυξη των νησιών μας και οποιαδήποτε τυχόν προβληματική διάταξη να ερμηνευτεί έτσι ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα.

            Στο πλαίσιο των ανωτέρω αναλαμβάνω με την παρούσα επιστολή μου την πρωτοβουλία συντονισμού και κωδικοποίησης των όποιων παρατηρήσεων υπάρξουν από τους Δήμους της Δωδεκανήσου ώστε στην συνέχεια να μπορέσω να προχωρήσω στην απαιτούμενη συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ για την ικανοποίηση τους. Η πρωτοβουλία αυτή επιβάλλεται δεδομένου ότι τόσο κατά τις θεσμικές διαδικασίες που προηγήθηκαν για το θέμα , όσο και κατά την επί δύο μήνες Δημόσια Ηλεκτρονική Διαβούλευση που ολοκληρώθηκε , δεν έχουν κατατεθεί δυστυχώς οι προτάσεις και απόψεις των Δήμων στο ΥΠΕΚΑ και μέχρι και σήμερα η μόνη έγγραφη θεσμική  γνώση του ΥΠΕΚΑ για τις απόψεις της περιοχής μας περιορίζεται στην γνώμη του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΝΑ με τις παρατηρήσεις που αυτή περιλαμβάνει.

            Σε παρακαλώ λοιπόν να εξαντληθεί κάθε απαιτούμενη συζήτηση με τους δημότες και φορείς του Δήμου σου  και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να καταγράψετε με την μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα σημεία της ΚΥΑ που χρειάζονται διευκρίνιση ή τροποποίηση , προτείνοντας  αν είναι δυνατόν και τις συγκεκριμένες αλλαγές  που πρέπει να γίνουν κατά την γνώμη του κάθε Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις αυτές , για να είναι πρακτικά χρήσιμες , καλό είναι εκτός των όποιων γενικών παρατηρήσεων και θέσεων για το θέμα , να περιλαμβάνουν συγκεκριμένες και κατά άρθρο παρατηρήσεις και υποδείξεις. Μια συνολική απορριπτική στάση έναντι της εν λόγω ΚΥΑ ή μια γενική κριτική της , ενώ θα είναι απολύτως σεβαστή , δεν θα με βοηθήσει στην πρωτοβουλία μου για άρση των όποιων αρνητικών της προβλέψεων για τα νησιά μας,  όχι με κατάργηση της αλλά με διευκρίνιση της ή ίσως με πιθανή τροποποίηση της.

            Είναι αυτονόητο ότι η παρούσα πρωτοβουλία μου είναι πρωτοβουλία δημιουργικής συνεργασίας των Δήμων μας με έναν βουλευτή τους και με την Κυβέρνηση και γίνεται σε εθελοντική βάση και με απόλυτο σεβασμό στην σχετική αυτονομία στον τρόπο δράσης και πολιτικής του κάθε Δήμου.

            Νομίζω ότι μια ρεαλιστική προθεσμία-στόχος  για την ολοκλήρωση της παραλαβής από εμένα των ανωτέρω αποφάσεων του Δημοτικού σου συμβουλίου είναι η 30/01/12. Μετά την ημερομηνία αυτή θα προχωρήσω στην σχετική κωδικοποίηση των αποφάσεων και στην συνέχεια στην εκδήλωση συγκεκριμένης πρωτοβουλίας προς το ΥΠΕΚΑ για την ικανοποίηση τους , κρατώντας σε ενήμερο και σε συνεργασία μαζί σου.

Ως προτεινόμενος τρόπος αποστολής των αποφάσεων του Δημοτικού σας συμβουλίου θα μπορούσε να είναι και η έγγραφη και ηλεκτρονική ενημέρωση μου  για τον ηλεκτρονικό τόπο ανάρτησης τους στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ από όπου θα μπορέσουμε να τις έχουμε με έγκυρο και διαφανή τρόπο.

Ευχαριστώ για την συνεργασία

Με εκτίμηση

Γιώργος Νικητιάδης

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

ΑΠ (Γραφείου Υφυπουργού): 723/19-12-11

ΑΠ (Δήμου): 2258/20-12-11

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version