Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με τη Θεατρική Ομάδα Καλύμνου στο πνεύμα των εορτών Κύριο

Μια όαση τέχνης και πολιτισμού από τη Θ.Ο.Κ., για τα παιδιά μας αυτή τη φορά, στην πολιτιστικά άνυδρη, μικρή κοινωνία μας.

 

   Κυριακή πρωί και ο καλαίσθητος χώρος της Γκαλερί του Σακελλάρη Κουτούζη είναι κατάμεστος από λιλιπούτειους επισκέπτες. Ήρθαν για να θαυμάσουν την έκθεση γλυπτικής του ιδιοκτήτη; Όχι αυτή τη φορά. Μέσα σε τούτον τον όμορφο, ατμοσφαιρικό χώρο, παιδιά διαφόρων ηλικιών, περιστοιχισμένα από έργα τέχνης και καθισμένα σε μια ζεστή μοκέτα, κρέμονται από τα χείλη της Σταματίας, του Σωτήρη, της Κατερίνας και των άλλων μελών της Θεατρικής Ομάδας Καλύμνου που αφηγούνται παραμύθια με τρόπο μοναδικό.

   Οι ζεστές φωνές των αφηγητών και οι διάλογοι των ντυμένων με κοστούμια ηθοποιών, εναλλάσσονται και πλέκονται όμορφα με τη ζωντανή μουσική και τα εφέ των πλήκτρων και της κιθάρας των μουσικών της ομάδας, παρασύροντας μικρούς και μεγάλους (αλήθεια, ποιοί το έχουν περισσότερο ανάγκη;) σ' ένα μαγευτικό ταξίδι στη χώρα των παραμυθιών. Τρείς τρυφερές ιστορίες, απλές μα όχι απλοϊκές, με ενδιαφέρουσα πλοκή και όμορφα μηνύματα παρουσιάζονται από τους ταλαντούχους και κεφάτους συντελεστές της Θ.Ο.Κ ,που αν σκεφτούμε πως τα παιδιά είναι το πιο απαιτητικό και δύσκολο να πείσεις κοινό, μπορούν να νιώθουν υπερήφανοι για το ότι πέτυχαν το σκοπό τους. Τα φωτισμένα παιδικά πρόσωπα με το μαγεμένο βλέμμα το επιβεβαιώνουν αυτό. Και το αποκορύφωμα; Η συμμετοχή στο τέλος των ίδιων των μικρών θεατώv, που φορώντας το καπέλο της μάγισσας ή του άρχοντα, προφέρουν με στόμφο μια ατάκα τους ή σκαρώνουν στα γρήγορα έναν διάλογο! (Να πως γλυκά κι αβίαστα μπορεί τo παιδί να μυηθεί στην τέχνη της ελεύθερης έκφρασης και του θεάτρου.) Ποιόν περισσότερο διασκεδαστικό και συνάμα εκπαιδευτικό τρόπο από αυτόν, για να περάσουν τα παιδιά μας το Κυριακάτικο πρωινό τους;

   Μια όαση τέχνης και πολιτισμού από τη Θ.Ο.Κ., για τα παιδιά μας αυτή τη φορά, στην πολιτιστικά άνυδρη, μικρή κοινωνία μας.

   Σας ευχαριστούμε πολύ!

(Ελπινίκη Καρβέλη, Νηπιαγωγός, Κάλυμνος, 11-12-2011)

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Κατερίνα Ιερομονάχου δημοσιεύθηκε από Κατερίνα Ιερομονάχου

    Μπορεί η θεατρική ομάδα του νησιού μας να είναι τω όντι μια όαση τέχνης και πολιτισμού, αλλά δυστυχώς παραμένει άστεγη και παραπλανημένη από τις υποσχέσεις αυτών που νομίζουν πως ασχολούνται με τα κοινά! Εύχομαι να καταλάβουν σύντομα ότι δεν πρόκειται για απλή επιθυμία μας αλλά για ανειλλημένη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version