Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εφτασαν και πάλι στα άκρα, με ασήμαντη αφορμή (video) Κύριο

Ευέξαπτοι άπαντες: παλιοί και νέοι, ήρεμοι και εριστικοί, ευπρεπείς και αγενείς, συναινετικοί και εμπρηστές της ομαλότητας. Η πολιτική ως «ακραίο σπορ».  

 

Στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, το απόγευμα της Πέμπτης 15.12.11, δεν υπήρχαν θέματα για αντιπαλότητες και πολιτικές αναμετρήσεις –  σπανίζει αυτό το είδος… Εντούτοις, δεν αποφεύχθηκε και πάλι η γενική σύρραξη.

Απουσίαζε ο κ. δήμαρχος και τον αναπλήρωσε ο αντιδ/ρχος κ. Π. Ζωίδης. Αλλά και να ήταν παρών ο κ. Διακομιχάλης, τα ίδια θα συνέβαιναν, γιατί στις καταστροφικές «καταιγίδες», που πλήττουν συχνά-πυκνά το δημ. σ/λιο, ποτέ δεν παρεμβαίνει για κατευνασμό των παθών.    

Ερώτηση Μ. Μπούκη

Τα επεισόδια της 15ης/12 ξεκίνησαν (για άλλη μια φορά) από ασήμαντη αφορμή. Στη φάση των ερωτήσεων πάνω στην προτεινόμενη από τη δημ. Αρχή αναμόρφωση του προϋπολογισμού, ο δημ. σ/λος της αξ. αντ/τευσης κ. Μιχ. Μπούκης ρώτησε για το ποσό του κωδικού που αναφέρεται στο «Ταμείο Αλληλεγγύης».

(Η ιστορία αυτή είναι πολύ… πονεμένη. Ήταν προεκλογική εξαγγελία του κ. Διακομιχάλη, ο οποίος διακήρυσσε επί ένα και πλέον χρόνο τη δέσμευση ότι το 50% των αμοιβών δημάρχου, αντιδ/ρχων, προέδρου του δημ. σ/λίου, προέδρου της ΔΕΥΑΚ, όλων εν γένει των πολιτικών προσώπων που θα έχουν έμμισθη θέση, θα πηγαίνει στο Ταμείο Αλληλεγγύης).

Ζήτησε λοιπόν ο κ. Μπούκης να μάθει τι συμβαίνει με το ταμείο αυτό, που αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση του κ. Διακομιχάλη, με την οποία εντυπωσίασε το εκλογικό σώμα.

Γενική σύρραξη

Στην ερώτηση του κ. Μπούκη απάντησε ο πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Ν. Γαβαλάς (ως εκπρόσωπος της δημ. Αρχής…), αναφερόμενος στην οικονομική κρίση που μείωσε τις απολαβές των αξιωματούχων του Δήμου, και κυρίως  στον περιορισμό που επιβάλλει ο Καλλικράτης να μην παίρνουν μισθό ως δήμαρχοι, αντιδ/ρχοι κ.λπ. όσοι είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Έως εκεί, σχεδόν καλά. Όμως, οι τοποθετήσεις που ακολούθησαν και προπάντων η μεροληψία του κ. προέδρου οδήγησαν στη γενική σύρραξη. Συγκεκριμένα ο κ. Ν. Γαβαλάς ήταν αυστηρός με τους επέδειξε τους δημ. σ/λους της αντ/τευσης και πολύ ανεκτικός προς τους δημ. σ/λους της πλειοψηφίας. Η άνιση μεταχείριση των δημ. σ/λων που ζητούσαν το λόγο ή τοποθετούνταν οδηγούσε σε κλιμακωτές εντάσεις και η κορύφωση επήλθε όταν ο κ. Γαβαλάς αφαίρεσε το λόγο από το δημ. σ/λο της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Μαγκάκη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. πρόεδρο να μη διακόπτει συνεχώς τον κ. Γαλουζή. Οι φωνές έφταναν μέχρι την πλατεία.

Με παραπαίουσα τη διαδικασία συνεχίστηκε το δημ. σ/λιο. Το λόγο πήρε η αντιδ/ρχος κα. Σεμ. Ψαρομπά και γνώρισε στο σώμα ότι δεν παίρνει καμιά απολύτως αμοιβή, ούτε ως αντιδ/ρχος ούτε από τη συμμετοχή της σε συμβούλια και επιτροπές.

Από το μέρος της αντ/τευσης, αν και όλοι οι εξέφρασαν την απεριόριστη εκτίμηση τους στο πρόσωπό της κας Ψαρομπά, η τοποθέτηση της ενόχλησε.  Ο κ. Μιχ. Λελέκης, από την αξ. αντ/τευση υπογράμμισε (σε ήρεμο τρόπο) ότι και δικοί τους αξιωματούχοι δεν πληρώνονταν (υπονοούσε τον κ. Αγ. Σκουμπουρδή ως αντιδ/ρχο και τον εαυτό του, 8 χρόνια στην ΑΝΕΚ) και όμως ποτέ δεν το έκαναν θέμα.

Το θερμόμετρο «χτύπησε κόκκινο»  όταν ο δημ. σ/λος της πλειοψηφίας κ. Θ. Τσουκαλάς, μίλησε ειρωνικά και απαξιωτικά για την αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για «προφήτες που εμφανίστηκαν μετεκλογικά, εκ των υστέρων» κ.α.  

Με την τοποθέτηση αυτή του κ. Τσουκαλά εξερράγη η ως τότε υφέρπουσα δυσαρέσκεια της αντ/τευσης προς τον κ. Γαβαλά και τον τόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την ερώτηση για τον κωδικό του Ταμείου Αλληλεγγύης. Ο κ. Γ. Γαλουζής, ο επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης, ενοχλημένος από το ύφος του κ. προέδρου και από τον ισχυρισμό του ότι μετεκλογικά τους άλλαξε τα σχέδια  ο Καλλικράτης, αλλά ενοχλημένος επίσης από τις ειρωνείες του κ. Τσουκαλά, τόνισε με έμφαση και σαφήνεια ότι οι απαγορεύσεις του Καλλικράτη, στο θέμα των αμοιβών, ήταν γνωστές από την προεκλογική περίοδο και ότι έγινε σχετική συζήτηση στο δημ. σ/λιο, αλλά ο κ. Διακομιχάλης επέμενε στις εξαγγελίες του και εξαπάτησε το εκλογικό σώμα.

Επαναφορά στην ομαλότητα

Την ηρεμία και τη σοβαρότητα επανέφερε με εκτενή τοποθέτησή του ο αντιδ/ρχος κ. Ηλ. Τσέρος, μιλώντας για την απαράδεκτη κατάσταση των συγκρούσεων συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης, μέσα σε τραγικές για τη χώρα μας και της Καλύμνου.  Στο ίδιο μήκος κύματος, της συναίνεσης και ανεκτικότητας, μίλησε και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Γ. Κοπανέζος.

Αλλά το αποτέλεσμα ήταν να κυριεύσει η απογοήτευση όλους του δημ. σ/λους, ειδικά της πλειοψηφίας, οι οποίοι παρακολουθούσαν με εμφανέστατη θλίψη την εκτροπή της διαδικασίας και την κατάπτωση του δημ. σ/λίου. Οι νέοι δημ. σ/λοι έδειχναν σοκαρισμένοι από το θέαμα. Για άλλη μια φορά οι συγκρούσεις στο δημ. σ/λιο έφτασε στα άκρα και μάλιστα με ασήμαντη αφορμή.

         

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version