Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Ανταρτοπόλεμος στις δημοσκοπήσεις για εντυπωσιασμό

Επειδή αυτές τις μέρες «τρέχει» στην ΑΡΓΩ δημοσκόπηση για το πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο της Καλύμνου, χρήσιμο είναι να πούμε δυο λόγια για τον πολιτικό ανταρτοπόλεμου που δε λέει να καταλαγιάσει. Τα σχόλια μου θα είναι χαλαρά... Αντί να σας πω ανέκδοτο, θα σας μιλήσω για την πολιτική στην Κάλυμνο - καλύτερο ανέκδοτο.

 

Αφορμή μου έδωσε ο εκπρόσωπος της παράταξης του κ. Γαλουζή (ελ. αντ/τευση στο Δήμο), κ. Γιάννης Διαμαντής. Θα προβώ στην αναφορά μόνο δύο παραδειγμάτων, τα οποία πιστεύω ότι θα είναι αρκετά για να πάρουν μια κάποια «γεύση» οι  αναγνώστες για πώς «δουλεύει» το πολιτικό σύστημα στην Κάλυμνο. Μπορεί τα παραδείγματα μου να είναι τυχαία συμβάντα, αλλά αυτές οι αναφορές δε θα βλάψουν κανένα. Μάλλον θα ωφελήσουν. 

1) Δύο δημοσκοπήσεις: Πριν από τη δημοσκόπηση που «τρέχει» αυτή τη στιγμή είχαμε τις δύο προηγούμενες, η μια για το νέο ΔΣ της ΑΝΕΚ και η επόμενη για τις αντ/τεύσεις στο Δήμο. 

Η πρώτη, για την ΑΝΕΚ, «έπαιζε» επί αρκετές ημέρες. Τα ποσοστά ήταν αρνητικά για το ΔΣ της ΑΝΕΚ. Αλλά, ξαφνικά, μέσα σε ένα βράδυ, συντελέστηκε εντυπωσιακή ανατροπή υπέρ της ΑΝΕΚ. Οι θετικές ψήφοι υπέρ του ΔΣ της εταιρίας πολλαπλασιάστηκαν. Βέβαια, ο τρόπος νόθευσης των αποτελεσμάτων ήταν εντελώς αδέξιος – αν και προερχόταν από «δεξιότατους». Φυσικά, μόλις διαπιστώσαμε τη δολιοφθορά, κατεβάσαμε τη δημοσκόπηση.

Αμέσως μετά αναρτήσαμε την επόμενη που ρωτούσε ποια από τις δύο αντιπολιτεύσεις στο Δήμο είναι καλύτερη, του κ. Ρούσσου ή του κ. Γαλουζή; Και αυτή η δημοσκόπηση, ενώ εξελισσόταν ομαλά, με την ημερήσια ψηφοφορία να κινείται στα συνήθη επίπεδα αριθμού ψηφοφορίας (πρώτος ερχόταν ο κ. Ρούσσος με 29% και έπονταν ο κ. Γαλουζής 12-13%), ξαφνικά, χθες το βράδυ (13.12.11), έπεσε και σ’ αυτήν τη δημοσκόπηση «καταιγίδα» ψήφων. Ο αριθμός των ψηφισάντων εκτινάχτηκε στα ύψη, με τον κ. Γαλουζή να ανεβαίνει στο 69% και τον κ. Ρούσσο να «καθίζει» στο 11%. Παρομοίως, και αυτή την «τραυματισμένη» δημοσκόπηση, την κατεβάσουμε την επομένη.

Ήταν προκλητικές οι επιθέσεις των χάκερς της πολιτικής, αλλά δε δημιουργήσαμε θέμα. Ούτε για τη μια ούτε για την άλλη δημοσκόπηση. Ειμαστε ρεαλιστές: Γνωστά τα συνεργεία δολιοφθορών. Κάθε τρεις και λίγο θα λέμε τα ίδια και τα ίδια; Γνωστές οι παράγκες στην Κάλυμνο. Ας  χορεύουν σαν μαινάδες… τα τσιφτετέλια τους, υπό τους ρυθμούς των κρουστών τους (ντέφι και ταμ-ταμ). Εξάλλου και ο Καλύμνιος πολίτης (να το πούμε κι αυτό), ενεργός ή ψόφιος, υπεύθυνος ή ανεύθυνος εντελώς, σοβαρός ή σοβαροφανής, του αρέσουν, συν τοις άλλοις, και αυτά τα κόλπα. Κουλτούρα να φύγουμε…

Γι’ αυτό και δεν έκανα κανένα σχόλιο. Όμως μου έδωσε την ευκαιρία ο κ. Διαμαντής να μιλήσω, δι’ ολίγων, για κάποιες όψεις του Καλυμνιακού «πολιτικού συστήματος». Αλλά και για τον κ. Διαμαντή δεν μπορώ να αποφύγω την εξής επισήμανση: από αστοχία στο σχόλιό του, είπε για το γκάλοπ στην ΑΡΓΩ δύο πράγματα εντελώς αντιφατικά μεταξύ τους: α) «δεν πιστεύω καθόλου σ’ αυτά τα γκάλοπ», και β) αμέσως μετά περιχαρής δηλώνει «η παράταξή μας πήρε στο γκάλοπ αυτό 69% και αυτό μας χαροποιεί».    

2) Μπλοκ ή ηλεκτρονική εφημερίδα; Και κάτι άλλο άξιο παρατήρησης. Ο κ. Διαμαντής για να αναφερθεί στην ΑΡΓΩ προτίμησε τον όρο «μπλοκ». Δηλαδή, η ΑΡΓΩ, κατά την άποψή του, είναι σαν τη διαδικτυακή σελίδα που έχει ένα κατάστημα σήμερα και σχεδόν κάθε νέος που φτιάχνει το δικό του μπλοκ.

Να υποθέσω ότι του φαινόταν του κ. Διαμαντή μήπως βαρύ να ονομάσει… την ΑΡΓΩ «ηλεκτρονική εφημερίδα»; Δεν πιστεύω να νιώθει τέτοιο βάρος, τη στιγμή μάλιστα που γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΑΡΓΩ δεν είναι απλώς καθημερινή αλλά «ανοιχτή γραμμή», on line. Δεν την ενημερώνουμε μια φορά την ημέρα, αλλά ειδήσεις και άρθρα καταχωρίζουμε όλη την ημέρα, όποτε μας… προκύψει. Πιθανόν ο κ. Διαμαντής να μην είχε πρόθεση να «χαμηλώσει», όσο γίνεται…, την ΑΡΓΩ. Πλην όμως, αυτό βγήκε.

Κανένα πρόβλημα

Να εξηγούμαστε λοιπόν: Κανένα πρόβλημα. Τα ανωτέρω τα αξιολογούμε ως τυχαία συμβάντα και εκφραστικές αστοχίες. Αλλά, ακόμη και να υπήρχε «γκρίζα πρόθεση», πάλι για μας δε θα υπήρχε πρόβλημα. Στα 22 χρόνια του «ταξιδιού» μας με την ΑΡΓΩ (22 χρόνια με την έντυπη ΑΡΓΩ, στα 4 χρόνια με την ηλεκτρονική) έχουμε γευτεί πολλά. Ξέρουμε πού ζούμε.  

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

2 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Γιάννη, ξεκίνησα τις απολογιστικές δημοσκοπήσεις του έτους από τις αντιπολιτεύσεις του 1ου έτους της νέας δημ. Αρχής. Μετά θα ακολουθήσει η δημοσκόπηση για τη Δημαρχία Διακομιχάλη. Εχω το σκοπό μου που έβαλα αυτή τη σειρά. Αλλά, επειδή επιμένει, εντελώς ανεξήγητα (που λέει ο λόγος)την αρνητική τους κρτική για τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις,θα επαναλάβω για τελευταία φορά αυτό που έχω γράψει αρκετές φορές: Οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν έχουν την ίδια εγκυρότητα με τις δμοσκοπήσεις των γνωστών εταιριών, αλλά ας μη μου πει καικανένας ότι αυτές οι "μεγάλες" δημοσκοπήσεις είναι ασφαλείς και έγκυρες. Ειδικά οι τηλεφωνικές. Πάντως, για τις δικές μου δημοσκοπήσεις, εδώ στη μικρή κοινωνία που ζούμε (και με τη συνδρομή των απανατχού Καλυμνίων) προσωπικάέχω διαπιστώσει ότι τις πρώτες 2-3 μέρες αποτυπώνουν καθαρή εικόνα. Μετά τις πρώτες μέρες, είναι φορές που εξαπολύεται φημοφορική επίθεση από τις γνωστές-άνγωστες "παράγκες" και νοθεύεται το αποτέλεσμα. Σε τέτοιες περιπτώσεις κατεβάζω αμέσως τη δημοσκόπηση. Αυτή λέει η προσωπική μου εμπειρία και η άποψή μου για τις δημοσκοπήσεις των ηλεκτρονικών εφημερίδων. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα είναι ανιαρή και βαρετή. Αυτά για τις δημοσκοπήσεις. Όσο για τα άλλα, Γιάννη, άσ' τα να φύνουνε.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ δημοσιεύθηκε από ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

  Κύριε Τρικοίλη, αγαπητέ Σακελλάρη,
  Δεν απάντησα αμέσως στο άρθρο σου, γιατί περίμενα να δω σε επανάληψη την εκπομπή του Αιγαίο ΤV που συμμετείχα, μην τυχόν είχες δίκιο . Και έχεις ΑΔΙΚΟ.
  Παρατηρώντας ξανά τα λεγόμενα μου στον κ. Χαραμαντά, έχω βάλει ένα μεγάλο κόμμα –παύση- μεταξύ της λέξης Μπλόκ, Kalymnian Voice και της ΑΡΓΩ (έμαθα στο θέατρο, είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις καλύτερα από εμένα, πως οι παύσεις στον λόγο δίνουν περισσότερο νόημα).
  Ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε έχω και τώρα να ονομάσω την ΑΡΓΩ ηλεκτρονική εφημερίδα. Είμαι εξ άλλου από τους πρώτους που σου έδωσα συγχαρητήρια για αυτή σου την προσπάθεια και λυπάμαι ταυτόχρονα που αδυνατεί η έντυπη Αργώ να έλθει σπίτι μου όπως συνέβαινε τα τελευταία 22 χρόνια.
  Όσο για τις αντιφάσεις μου που αναφέρεσαι εγώ δεν τις βλέπω.
  Αν και είμαι πλέον και εγώ fan(από το φανατικός) του ηλεκτρονικού τύπου:
  Α) Ξανά λέω ότι ΔΕΝ πιστεύω σε αυτές τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις (και εσύ λες ότι είναι ευάλωτες ) και προχωρώντας παρακάτω πιστεύω ότι και το ερώτημα που έβαλες δεν ήταν επίκαιρο 2 ½ χρόνια πριν τις εκλογές. Θα μπορούσες να ρωτήσεις τους αναγνώστες σου π.χ. Μετά από ένα χρόνο δημαρχίας Διακομιχάλη αν είμαστε ευχαριστημένοι ή όχι.
  Β) Είμαι άνθρωπος και εγώ με αισθήματα και δεν έκρυψα την χαρά μου βλέποντας αυτή την υπεροχή του συνδυασμού που υποστηρίζω -Γαλουζή- και ας λες ότι τη βομβάρδισαν, δεν μπορούσα να το ξέρω, γνωρίζεις καλύτερα..
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία.
  Για το άρθρο με την ενδοδωδεκανησιακή σύνδεση θα απαντήσω στον εκεί χώρο.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version