Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Δήμος Καλύμνου ας δει τι κάνει ο Δήμος Λειψών για τη Βιβλιοθήκη του

Δημοσιεύουμε ένα δελτίο τύπου του Δήμου Λειψών σχετικό με την οργάνωση της Δημοτικής του Βιβλιοθήκης. Σκοπός μας να προβάλουμε το αξιέπαινο έργο του Δήμου Λειψών, αλλά και για δώσουμε ένα ερέθισμα στο Δήμο μας…  

 

Η  Δημοτική  Βιβλιοθήκη  Λειψών  «Οδυσσέας  Ελύτης»  συμμετείχε στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών, με θέμα: «Η προσφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Τοπική Κοινωνία εν μέσω Οικονομικής Κρίσης και Διοικητικών Αλλαγών: Μια Πρόκληση για Δημιουργικές Λύσεις».

Το συνέδριο διεξήχθη υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Περιστερίου και της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης, στο Περιστέρι, στις 2 και 3 Δεκεμβρίου του 2011.

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λειψών «Οδυσσέας Ελύτης» εκπροσώπησε η βιβλιοθηκονόμος κα. Όλγα Κανελετοπούλου, παρουσιάζοντας την εισήγηση της με θέμα: «Νέοι Τρόποι Οργάνωσης Συλλογής και η Επίπτωση στην Τοπική Κοινωνία».

Στην εισήγησή της η κα. Κανελετοπούλου αναφέρθηκε στην ύπαρξη βιβλιοθήκης με πλούσια συλλογή στους Λειψούς και στην εθελοντική εργασία της για την οργάνωσή και τη λειτουργία της βιβλιοθήκης σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα. Ειδική αναφορά έγινε στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η καταλογογράφηση του υλικού μέσω απομακρυσμένης σύνδεσης, καθώς και στις επιτόπιες ενέργειες που πραγματοποιούνται  για την εξυπηρέτηση του κοινού και την ταξιθέτηση των βιβλίων.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι πολιτιστικές δράσεις για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και των εναλλακτικών μορφών προσέγγισης του κοινού, που περιλαμβάνουν: τις κινητές εκθέσεις-αφιερώματα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στους μεγάλους  Έλληνες λογοτέχνες, το Εργαστήρι κρουστών για μικρούς και μεγάλους,  και το εργαστήρι ανάγνωσης παραμυθιών που παρουσιάζονται στο χώρο της βιβλιοθήκης.

Τέλος, αναφορά έγινε στην επιτυχημένη  δράση του Συλλόγου Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών,  «Με διάβασες; Χάρισέ με! Φέρε μαζί σου ένα βιβλίο. Ζωντανέψτε τις βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών», που πραγματοποιήθηκε στην 34η έκθεση βιβλίου στις 13-29 Μαΐου του 2011 στο Ζάππειο, αλλά και σε όλους τους φορείς και τον απλό κόσμο που αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία, προσφέροντας  δωρεάν  1500 βιβλία για τον εμπλουτισμό της συλλογής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Λειψών.

Αν επιθυμείτε να δείτε όλες τις εισηγήσεις του Συνεδρίου απλά πληκτρολογείτε στο YouTube Γ΄ Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών.

***

Το πρόβλημα είναι, βρίσκουμε εμείς καιρό στην Κάλυμνο για τέτοιες δράσεις; Έχουμε τόσα δικαστήρια να διεκπεραιώσουμε…

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΓΥΜΝΙΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΝΗΣΙ ΜΕΓΑΛΟ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ...... ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!!!!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ .... ΤΑΧΑ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ!!!! ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΜΑΣ . ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΕΡΤΙΠΙ, ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version