Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκρηξη «πυρκαγιάς» στις σχέσεις Γαλουζή-Ρούσσου (VIDEO) Κύριο

Ο κ. Γ. Ρούσσος στην πρόσφατη συνέντευξή του (1/2/11) αναφερόμενος στον επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζή αξιολόγησε ως «μη επαρκή» την τοποθέτησή του στο δημ. σ/λιο της 21.1.11, πάνω στην πρόταση της δημ. Αρχής να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Κάννης για να προβεί σε διεθνή έρευνα με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες αφαλάτωσης. 

 

Τη φράση αυτή του κ. Ρούσσου τη θεωρήσαμε άστοχη, αλλά την ερμηνεύσαμε σαν μια άδολη κριτική με την οποία ήθελε να πει ότι ο κ. Γαλουζής δεν είπε όσα έπρεπε ή όσα έχει να πει ο ίδιος. Ο κ. Ρούσσος δεν εκδήλωσε πρόθεση να βάλει «φωτιά» στις σχέσεις των δύο παρατάξεων, αλλά συμβαίνει και οι πυρκαγιές στα δάση να προκαλούνται όχι μόνο από εμπρηστές αλλά και από απρόσεκτους καπνιστές που πετάνε τη γόπα τους (το αποτσίγαρο) και δε βαριέσαι αδερφέ.

Αλλά η πυρκαγιά στις σχέσεις των δύο παρατάξεων έχει παρελθόν. Ο λόγος περί «ανεπάρκειας» του κ. Γαλουζή είχε «παίξει» προεκλογικά και το χρησιμοποίησε ο κ. Ρούσσος ως «όπλο». Με αυτό λοιπόν το προηγούμενο ο λόγος περί «μη επαρκούς» της τοποθέτησης του κ. Γαλουζή δικαιολογημένα προκάλεσε αντίδραση. 

Από την άλλη όμως και η παράταξη του κ. Γαλουζή, με το δελτίο τύπου που εξέδωσε την επομένη αμέσως (2/2/11), ξεπέρασε κάθε όριο ευπρεπούς πολιτικού λόγου. Ουσιαστικά πρόκειται για υβρεολόγιο, κάτι που εκθέτει την ίδια την παράταξη του κ. Γαλουζή. Στη γόπα που έριξε ο κ. Ρούσσος και προκάλεσε μια μικρή εστία φωτιάς, έτρεξε και απάντησε αμέσως η παράταξη του κ. Γαλουζή με μπιντόνι βενζίνης.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις ότι η κοινωνία δε θέλει κάθε τρεις και λίγο να ακούει «σάλπιγγες πολέμου» πάνω σε θέματα προσωπικού χαρακτήρα ή σε λαϊκίστικες επιδείξεις – και όχι για πολιτικά και αναπτυξιακά θέματα, όπως οφείλουν.

Δημοσιεύουμε μαζί και το βίντεο με τη σχετική τοποθέτηση του κ. Ρούσσου: 

 

Απάντηση στη συνέντευξη του κ. Ρούσσου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 02/02/2011

Σχετικά με την συνέντευξη του κυρίου Γ. Ρούσσου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Ο κύριος Ρούσσος συνεχίζει ακόμη να διακατέχεται από τα συνήθη σύνδρομα, που  κατακλύζουν την ψυχή του. Άκρατος εγωισμός, άκρατος κομπασμός, ανάδειξη του εγώ ως υπέρτατης αξίας, εμπάθεια, μισαλλοδοξία και υποτίμηση κάθε μη Ρουσσικού αποτέλεσαν τα κυρίαρχα στοιχεία της συνέντευξής του. Ειρωνεύτηκε την παράταξή μας σχετικά με τη γνώση μας για το θέμα της αυτοχρηματοδότησης , διεκδικώντας για τον εαυτό του τον τίτλο του διδασκάλου και του γεννήτορα των μη αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η παράταξή μας στο προεκλογικό της πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της και στις εμφανίσεις των στελεχών της στα Μ.Μ.Ε., διεκήρυσσε με κάθε τρόπο τις διαφορές μας από τις θέσεις της παράταξης Διακομιχάλη, για το θέμα της αυτοχρηματοδότησης, στα έργα όπως η αφαλάτωση, οι θερμοπηγές κ.α.. Ο κύριος Ρούσσος θυμήθηκε την αυτοχρηματοδότηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής, όταν πια είχε λήξει το συμβόλαιο της «ανίερης» συμμαχίας Ρούσσου-Διακομιχάλη.
Ο Δήμαρχος των εργολάβων, ως ακραιφνής χαμαιλέων, παρουσιάζεται σήμερα ως ο προστάτης της αυτεπιστασίας και του Δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, ενδυόμενος τον μανδύα του λαϊκού ήρωα, εκπροσώπου των λαϊκών συμφερόντων.
Ο μέντορας των εργολαβιών, με απύθμενο θράσος, χαρακτήρισε την αντιπολιτευτική μας τακτική ως «μη επαρκή», όταν ο ίδιος και η παράταξή του σκηνοθετούσαν την αποχώρηση τους από το δημοτικό συμβούλιο, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν, επί της ουσίας, όπως απέφυγαν μέχρι τώρα να προτείνουν τα μέλη, που θα στελεχώσουν τις επιτροπές του Δήμου, λόγω απουσίας του ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ.
Όλη αυτή την ασφυξία της παράταξής του από τον ίδιο, ο κύριος Ρούσσος την μετέφρασε ως «συνοχή».
Εμείς  έχουμε να του πούμε τα εξής: Καλά θα κάνει ο κύριος Ρούσσος να μας μιμηθεί στον τρόπο άσκησης της αντιπολιτευτικής πρακτικής. Η στείρα αντιπολίτευση και η άκρατη λογοδιάρροια για τα επουσιώδη, αγνοώντας τα ουσιώδη, δεν αποτελούν και τον καλύτερο τρόπο αντιπαράθεσης. Αντίθετα η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια, η αξιοπρέπεια και η συναίνεση που εμείς με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθούμε, ας αποτελέσουν και για τον κύριο Ρούσσο καθημερινή πρακτική και παρουσία και όχι τις λέξεις αυτές να τις εντάσσει στη σφαίρα του ιδεατού

Εκ του γραφείου τύπου

Της δημοτικής παράταξης

ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

Πολυμέσα

5 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση