Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκρηξη «πυρκαγιάς» στις σχέσεις Γαλουζή-Ρούσσου (VIDEO) Κύριο

Ο κ. Γ. Ρούσσος στην πρόσφατη συνέντευξή του (1/2/11) αναφερόμενος στον επικεφαλής της ελ. αντ/τευσης κ. Γ. Γαλουζή αξιολόγησε ως «μη επαρκή» την τοποθέτησή του στο δημ. σ/λιο της 21.1.11, πάνω στην πρόταση της δημ. Αρχής να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Κάννης για να προβεί σε διεθνή έρευνα με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες αφαλάτωσης. 

 

Τη φράση αυτή του κ. Ρούσσου τη θεωρήσαμε άστοχη, αλλά την ερμηνεύσαμε σαν μια άδολη κριτική με την οποία ήθελε να πει ότι ο κ. Γαλουζής δεν είπε όσα έπρεπε ή όσα έχει να πει ο ίδιος. Ο κ. Ρούσσος δεν εκδήλωσε πρόθεση να βάλει «φωτιά» στις σχέσεις των δύο παρατάξεων, αλλά συμβαίνει και οι πυρκαγιές στα δάση να προκαλούνται όχι μόνο από εμπρηστές αλλά και από απρόσεκτους καπνιστές που πετάνε τη γόπα τους (το αποτσίγαρο) και δε βαριέσαι αδερφέ.

Αλλά η πυρκαγιά στις σχέσεις των δύο παρατάξεων έχει παρελθόν. Ο λόγος περί «ανεπάρκειας» του κ. Γαλουζή είχε «παίξει» προεκλογικά και το χρησιμοποίησε ο κ. Ρούσσος ως «όπλο». Με αυτό λοιπόν το προηγούμενο ο λόγος περί «μη επαρκούς» της τοποθέτησης του κ. Γαλουζή δικαιολογημένα προκάλεσε αντίδραση. 

Από την άλλη όμως και η παράταξη του κ. Γαλουζή, με το δελτίο τύπου που εξέδωσε την επομένη αμέσως (2/2/11), ξεπέρασε κάθε όριο ευπρεπούς πολιτικού λόγου. Ουσιαστικά πρόκειται για υβρεολόγιο, κάτι που εκθέτει την ίδια την παράταξη του κ. Γαλουζή. Στη γόπα που έριξε ο κ. Ρούσσος και προκάλεσε μια μικρή εστία φωτιάς, έτρεξε και απάντησε αμέσως η παράταξη του κ. Γαλουζή με μπιντόνι βενζίνης.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις ότι η κοινωνία δε θέλει κάθε τρεις και λίγο να ακούει «σάλπιγγες πολέμου» πάνω σε θέματα προσωπικού χαρακτήρα ή σε λαϊκίστικες επιδείξεις – και όχι για πολιτικά και αναπτυξιακά θέματα, όπως οφείλουν.

Δημοσιεύουμε μαζί και το βίντεο με τη σχετική τοποθέτηση του κ. Ρούσσου: 

 

Απάντηση στη συνέντευξη του κ. Ρούσσου

ΚΑΛΥΜΝΟΣ 02/02/2011

Σχετικά με την συνέντευξη του κυρίου Γ. Ρούσσου, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ., έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
Ο κύριος Ρούσσος συνεχίζει ακόμη να διακατέχεται από τα συνήθη σύνδρομα, που  κατακλύζουν την ψυχή του. Άκρατος εγωισμός, άκρατος κομπασμός, ανάδειξη του εγώ ως υπέρτατης αξίας, εμπάθεια, μισαλλοδοξία και υποτίμηση κάθε μη Ρουσσικού αποτέλεσαν τα κυρίαρχα στοιχεία της συνέντευξής του. Ειρωνεύτηκε την παράταξή μας σχετικά με τη γνώση μας για το θέμα της αυτοχρηματοδότησης , διεκδικώντας για τον εαυτό του τον τίτλο του διδασκάλου και του γεννήτορα των μη αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.
Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό ότι η παράταξή μας στο προεκλογικό της πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της και στις εμφανίσεις των στελεχών της στα Μ.Μ.Ε., διεκήρυσσε με κάθε τρόπο τις διαφορές μας από τις θέσεις της παράταξης Διακομιχάλη, για το θέμα της αυτοχρηματοδότησης, στα έργα όπως η αφαλάτωση, οι θερμοπηγές κ.α.. Ο κύριος Ρούσσος θυμήθηκε την αυτοχρηματοδότηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής, όταν πια είχε λήξει το συμβόλαιο της «ανίερης» συμμαχίας Ρούσσου-Διακομιχάλη.
Ο Δήμαρχος των εργολάβων, ως ακραιφνής χαμαιλέων, παρουσιάζεται σήμερα ως ο προστάτης της αυτεπιστασίας και του Δημόσιου χαρακτήρα του Δήμου, ενδυόμενος τον μανδύα του λαϊκού ήρωα, εκπροσώπου των λαϊκών συμφερόντων.
Ο μέντορας των εργολαβιών, με απύθμενο θράσος, χαρακτήρισε την αντιπολιτευτική μας τακτική ως «μη επαρκή», όταν ο ίδιος και η παράταξή του σκηνοθετούσαν την αποχώρηση τους από το δημοτικό συμβούλιο, αποφεύγοντας να τοποθετηθούν, επί της ουσίας, όπως απέφυγαν μέχρι τώρα να προτείνουν τα μέλη, που θα στελεχώσουν τις επιτροπές του Δήμου, λόγω απουσίας του ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ.
Όλη αυτή την ασφυξία της παράταξής του από τον ίδιο, ο κύριος Ρούσσος την μετέφρασε ως «συνοχή».
Εμείς  έχουμε να του πούμε τα εξής: Καλά θα κάνει ο κύριος Ρούσσος να μας μιμηθεί στον τρόπο άσκησης της αντιπολιτευτικής πρακτικής. Η στείρα αντιπολίτευση και η άκρατη λογοδιάρροια για τα επουσιώδη, αγνοώντας τα ουσιώδη, δεν αποτελούν και τον καλύτερο τρόπο αντιπαράθεσης. Αντίθετα η σοβαρότητα, η μετριοπάθεια, η αξιοπρέπεια και η συναίνεση που εμείς με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθούμε, ας αποτελέσουν και για τον κύριο Ρούσσο καθημερινή πρακτική και παρουσία και όχι τις λέξεις αυτές να τις εντάσσει στη σφαίρα του ιδεατού

Εκ του γραφείου τύπου

Της δημοτικής παράταξης

ΝΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

5 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Μικέ σε χαιρετώ και χαίρομαι για την συζήτηση μας αυτή. Το internet με καταλυτικό τρόπο αλλάζει πλέον πολλές έννοιες και πιστεύω ότι αυτό που υπηρέτησα όσο μπόρεσα δηλαδή το πρόγραμμα "ΚΑΛΥΜΝΟΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΤΩΝ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ ΌΠΟΥ ΓΗΣ" που εκπονήσαμε και με λίγα βήματα αρχίσαμε να προσπαθούμε να το πιστέψουν όλοι οι Καλύμνιοι ως αντίληψη και επίσημη πολιτική , βρίσκει το απόλυτο εργαλείο του στο Internet. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΟΙ ΚΑΛΎΜΝΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ. Είναι δε ευτύχημα ότι έχουμε την έγκυρη αυτή δυνατότητα που μας δίνει πλεόν η ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ.
  Θα ήθελα λοιπόν Μικε να συμφωνήσουμε στο στοιχειώδες που υποθέτω ότι και εσύ επιθυμείς: Δεν είναι παραγωγικό και ζητούμενο να επιστρέφουμε στους χαρακτηρισμούς και τις πικρίες των εκλογών. Ο καθένας θα μπορούσε από την μεριά του να πει πολλά. Πρέπει να ανατρέχουμε στις εκλογές μόνο σε σχέση με το τι υποσχέθηκε η κάθε παράταξη και ιδίως αυτή που κέρδισε τις εκλογές καθώς και είναι χρήσιμο να θυμόμαστε τις θέσεις της κάθε παράταξης στις εκλογές γιατί με βάση αυτά ζητήσαμε την ψήφο των συμπολιτών μας.
  Επίσης έχει νόημα και είναι χρήσιμο να αλληλοκριτικάρουμε συμπεριφορές , απόψεις , πράξεις και στάσεις των πολιτικών προσώπων στο σήμερα.
  Συνεπώς δεν υποτιμώ την νοημοσύνη σου.Αντίθετα σε θυμάμαι πάντα ως ένα πανέξυπνο και δημιουργικό μυαλό. Μην συμπεραίνουμε στο σήμερα με βάση χαρακτηρισμούς του παρελθόντος διαφορετικά υποθυκεύουμε χωρίς να το θέλουμε τις δυνατότητες δημιουργικών στοιγμών του σήμερα με βάση πικρές στιγμές του παρελθόντος. Επιμένω λοιπόν ότι "Όσον αφορά τώρα την κατηγορία που μου προσάπτουν γιατί είπα τον κ. Γαλουζή , ανεπαρκή , θέλω σε πρώτη φάση να απαντήσω ότι δεν τον είπα ανεπαρκή" , εννοείται στην συγκεκριμένη, πρώτη και μόνη συνέντευξη μου μετά τις εκλογές και ειδικότερα στην νέα δημιοτική περίοδο και ότι "Κατά τα άλλα εμμένω στα όσα είπα για την συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στάση του κ. Γαλουζή ετην συγκεκριμένη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα και είμαι εδώ για να το συζητήσουμε"

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΙ. ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΑ ΑΣΚΟΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΙΣΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΒΛΑΨΕΙ.
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΝΩ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ;
  ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΤΕ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΔΕΧΕΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ (ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ, ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ).
  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ. ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ (ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ)ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ.
  ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ δημοσιεύθηκε από ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α ΡΟΥΣΣΟΣ

  Ειλικρινά λυπάμαι για την απαξίωση που μου στέλλει ο αγαπητός μου Ρήγας Μ. Θα ήθελα με όποιον ηλεκτρονικό τρόπο εκείνος κρίνει σκόπιμο (δημόσια σε αυτό το blog ή ιδωτικά μεσω e-mail) να μου δώσει να καταλάβω γιατί αυτό το μένος εναντίον μου.
  Όσον αφορά τώρα την κατηγορία που μου προσάπτουν γιατί είπα τον κ. Γαλουζή , ανεπαρκή , θέλω σε πρώτη φάση να απαντήσω ότι δεν τον είπα ανεπαρκή συνεπώς τουλάχιστον ο κ. Ρήγας Μ θα πρέπει να πάρει πίσω τις σχτικές κατηγορίες που ανέφερε στο ανωτέρω σχόλιο του.
  Τέλος θέλω να συμφωνήσω ότι κάθε οργισμένο ύφος σήμερα είναι παλιομοδίτικο και επικοινωνιακά λάθος. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ουσιαστικά λάθος. Η οργή ποτέ δεν πρόκειται να χάσει το νόημα της ύπαρξής της. Στην συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου απλά υπολογίστε ότι υπάρχει και ο αγώνας μου να κόψω το τσιγάρο με ότι συνεπάγεται αυτό. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη αν θέλετε το πιστελυετε , δεν λενιωθα καθόλου οργισμένος και δέχομαι κάθε κριτική αν αυτό εξέπεμψα.
  Κατά τα άλλα εμμένω στα όσα είπα για την συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στάση του κ. Γαλουζή ετην συγκεκριμένη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα και είμαι εδώ για να το συζητήσουμε.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ δημοσιεύθηκε από ΜΙΚΕΣ Β. ΡΗΓΑΣ

  Ο καθε διοικητης μιας επιχειρησης κρινεται σαν επαρκης η ανεπαρκης απο τα αποτελεσματα του. Οι δικανικοι και οι κορωνες δεν ειναι μετρο ικανοτητας και επαρκειας.
  Εαν ο κος Ρουσσος ηταν επιτυχημενος θα το εδειχναν ολοι οι οικονομικοι δεικτες του Δημου Καλυμνιων. Τα λογια ειναι ευκολα και δεν κοστιζουν, τα εργα μενουν και μας αναδεικνυουν σαν επιτυχημενους η οχι.
  Το οργισμενο υφος και η επιθετικοτητα του κου Ρουσσου ειναι καταλοιπα παλαιων εποχων και επικοινωνιακα δεν λειτουργουν πλεον.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ δημοσιεύθηκε από ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

  Κάλυμνος3-2-2011
  Κύριε Τρικοίλη,
  Πρώτα απ’ όλα πρέπει να σας συγχαρώ για την αναβάθμιση που κάματε στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας δίνοντας ταυτόχρονα την δυνατότητα στους αναγνώστες να τοποθετούνται και αυτοί για κάθε θέμα ξεχωριστά άμεσα και επώνυμα .
  Όπως ξέρετε ήμουν υποψήφιος με την παράταξη του κ. Γαλουζή και είμαι ένα από τα μέλη του γραφείου τύπου της παράταξης.
  Κύριε Τρικοίλη, σχετικά με το δελτίο τύπου που έστειλε η παράταξη μας, αν και το προσεγγίζετε εν μέρει σωστά ,όσο αναφορά «το τσιγάρο και την βενζίνα»,θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η στάση του κ .Ρούσου ούτε κάνει «άδολη κριτική» σε σχέση με τον συνδυασμό μας.
  Να σας θυμίσω, την αποκλειστική 2ωρη ομιλία που έκαμε προεκλογικά στην κεντρική πλατεία για την Ανεπάρκεια του κ. Γαλουζή.
  Επισημαίνω ότι στην συνέντευξη του κ. Ρούσου, χαρακτήρισε την θέση του Γ. Γαλουζή μη επαρκή ,όταν ο ίδιος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι απεχώρησαν, αποφυγόντας προς στιγμήν την δυσκολία τοποθέτησης της παράταξης του για το θέμα αυτό, πράγμα που αναγκάσθηκε τελικά να κάνει ο ίδιος στην συνέντευξη του, κάτω από το βάρος των συζητήσεων για την έλλειψη καθαρής θέσης για το θέμα.
  Σας θυμίζω την πρώτη μετεκλογική συνέντευξη του κ. Γαλουζή και των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας που δηλώσαμε παρόντες και ότι μετά από την απαράδεκτη συμπεριφορά των άλλων υποψηφίων και ορισμένων ΜΜΕ είμαστε αποφασισμένοι να απαντάμε τα επόμενα 3 ½ σε ότι θεωρούμε προσβλητικό, τόσο για την παράταξη όσο και για τα μέλη μας.
  Και επειδή επανήλθαν στην επικαιρότητα τα σπαθιά ….(Νίντζα) σας υπενθυμίζω το γνωμικό « μάχαιρα έδωσες μάχαιρα θα λάβεις»
  Ορμώμενος από τον τίτλο του άρθρου σας ,σας λέω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η φωτιά αντιμετωπίζεται μόνο με φωτιά.
  Και για τον κ. Ρούσο να επισημάνω: Ευγένεια δεν σημαίνει πολιτική ανεπάρκεια  Ευχαριστώ για την φιλοξενία
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version