Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Στόχος ο κ. Γ. Κάννης - μήνυση κατά δ/τή του Α.Τ. & δημοσιογράφων

Η αντιπαράθεση των παρατάξεων Διακομιχάλη-Ρούσσου στο δημ. σ/λιο με αφορμή την κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης μετεξελίχθηκε σε γενική σύρραξη έντασης «κυκλώνα» που συμπαρασύρει τα πάντα.

 

Ενα πολύ σοβαρό αναπτυξιακό έργο χάθηκε «μες στους καπνούς και τις βρισιές», με συνέπεια να οδηγούνται στο «μάτι του κυκλώνα» άλλες «αναζητήσεις» αλλά και πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη συγκεκριμένη υπόθεση και γενικότερα στη λειτουργία της παράταξης του κ. Διακομιχάλη.

***

Η αρχή έγινε στην πρώτη συνεδρίαση του δημ. σ/λίου (21.1.11), όταν ο κ. Ρούσσος αποχώρησε με την ομάδα του καταγγέλλοντας τις αυθαιρεσίες του προέδρου κ. Ν. Γαβαλά. Ακολούθησε η συνέχεια στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Ρούσσος, την 1η/2/11, με την ανακοίνωσή του ότι η παράταξή του αλλάζει «γραμμή» στο θέμα Κάννη. Περίπου είπε τα εξής: Τον κ. Κάννη τον αγαπάμε και τον σεβόμαστε ως διακεκριμένο πολιτικό πρόσωπο στον Καναδά, που με τη δράση του τιμά και την πατρίδα μας, αλλά στο θέμα της αφαλάτωσης τον αντιμετωπίζουμε ως επιχειρηματία και στο εξής παύει πια να είναι για την παράταξη μας στο απυρόβλητο. Και συμπλήρωσε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι άλλος είναι ο πολιτισμός της Ελλάδας, που έχει να παρουσιάσει δημοκρατικές κατακτήσεις, και άλλος ο πολιτισμός της «Αγριας Δύσης» σε Αμερική-Καναδά.

Την επομένη, 2.2.11, τη σκυτάλη πήρε ο τέως πρόεδρος του δημ. σ/λίου κ. Σ. Ζερβός, κατά την  τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΑΙΓΑΙΟ TV. Εξήγησε γιατί παύει να είναι πια στο απυρόβλητο ο κ. Κάννης, λέγοντας ότι, εφόσον ο κ. Κάννης ανεβαίνει στο προεδρείο του δημ. σ/λίου και είναι στο πλευρό της δημ. Αρχής, θα τον αντιμετωπίζουν ως πολιτικό αντίπαλο.  

Το βράδυ όμως της προηγούμενης ημέρας, μετά τη συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Ρούσσος και τα όσα είχε πει για τον κ. Κάννη, η απάντηση στον κ. Ρούσσο δόθηκε αμέσως το ίδιο βράδυ, στο άλλο τοπικό κανάλι, το TV12, όπου φιλοξενούμενος ο κ. Κάννης και μίλησε για την πολιτική του πορεία και δράση, στον Καναδά και στην Ελλάδα, αλλά προχώρησε και σε άλλα ζητήματα. Σε κάποια αποστροφή του λόγου του αναφερόμενος στον τ. πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Γ. Μαστροκούκο, που ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος για την αφαλάτωση, είπε:  Αφού ο κ. Μαστροκούκος λέει ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, να επιστρέψει τα λεφτά που πήρε ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

***

Ενα δεύτερο σοβαρό θέμα στο οποίο στάθηκε ο κ. Ζερβός κατά την τηλεοπτική του εμφάνιση, και αποτελεί άλλο μέτωπο του πολέμου, ήταν η δημοσιογραφική έκταση που πήρε η παράνομη προσαγωγή του τ. αντιδ/ρχου κ. Φ. Χριστοδούλου στο Αστυνομικό Τμήμα (επειδή δύο δημοτικοί υπάλληλοι κατάγγειλαν ότι δεν πληρώθηκαν έγκαιρα), με εντολή του κ. διοικητή. Θύμισε ότι ο αστυνομικός βρήκε τον κ. Χριστοδούλου στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας (πώς έμαθε ότι ήταν εκεί;) και δεν του επέτρεψε (α) ούτε ολοκληρώσει την τραπεζική πράξη που είχε αρχίσει, (β) ούτε να μεταβεί στο Τμήμα με το δικό αμάξι του, αλλά να τον υποχρέωσε να μπει στο αμάξι της Αμεσης Δράσης -  μάλιστα στη θέση του συνοδηγού, ώστε να εκτίθεται σε κοινή  θέα.   

Και σε συνάφεια με την παράνομη προσαγωγή θύμισε επίσης και την εκ του αυτομάτου ανάρτηση της «είδησης» σε δύο ηλεκτρονικές σελίδες, κάτω από τίτλο που μιλούσε για «σύλληψη του αντιδημάρχου». Ο κ. Ζερβός ήταν πολύ καυστικός εναντίον του διοικητή του Αστυν. Τμήματος, λέγοντας ότι τέτοιες αυθαίρετες προσαγωγές γίνονταν μόνον επί Χούντας. Μίλησε επίσης σκληρά  για τη δημοσιογραφία των πρωταγωνιστών της «είδησης». Κλείνοντας το θέμα αυτό ανακοίνωσε ότι η παράταξη του θα υποβάλλει μηνύσεις εναντίον του κ. διοικητή και εναντίον των δύο δημοσιογράφων.

***

Αυτά αποτελούν απλώς την αρχή της σύρραξης: 1) Καταγγελία Κάννη, 2)  μηνύσεις. Το «ματς» μόλις τώρα αρχίζει, γιατί και η συνεργασία Διακομιχάλη-Κάννη για την αφαλάτωση πήρε επίσημο χαρακτήρα με την «εξουσιοδότηση Κάννη».

Ποιο είναι όμως το πρόβλημα ουσίας; Η αφαλάτωση, αν και είναι ένα έργο ύψιστης σπουδαιότητας για την ανάπτυξη της Καλύμνου, και παρ’ όλο που συμφωνούν για την κατασκευή του όλες οι παρατάξεις του δημ. σ/λίου, οδηγήθηκε έξω από το δρόμο του. Η σύγκρουση (δε μιλάμε πια για πολιτικό διάλογο) αντί να γίνεται πάνω στο θεμελιώδες ζήτημα αν το έργο πρέπει να γίνει με αυτοχρηματοδότηση ή με εθνικούς πόρους, η δημ. Αρχή έφερε στην πρώτη γραμμή το πώς θα γίνει η προμήθεια των μηχανικών εγκαταστάσεων της μονάδας αφαλάτωσης. Αντί να «παίξει» στο τραπέζι της «πολιτικής αντισφαίρισης» το δίλημμα με αυτοχρηματοδότηση ή με εθνικούς πόρους (το έργο στο Δήμο) και να ενημερωθεί ο λαός που θα υποστεί… τις αποφάσεις του δημ. σ/λίου, ο πόλεμος γίνεται για την προετοιμασία της προμήθειας. Αστοχία;

       

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πολυμέσα

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου Μιχάλης Γερακιός δημοσιεύθηκε από Μιχάλης Γερακιός

  Σαν απλός Καλύμνιος χωρίς κάποια πολιτική σκοπιμότητα αφού δεν ανήκω σε καμία παράταξη, (ναι υπάρχουμε και εμείς), έχω μερικές απορίες, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό ή να υπονοώ τίποτα. Απλώς θέλω να καλύψω την αμάθεια και το φτωχό μου μυαλό.
  Τί εστί κ. Κάννης;
  Γιατί τόσος ντόρος για την εξουσιοδότησή του;
  Γιατί δεν εξουσιοδοτείτε κάποιον άλλο σχετικό με αφαλάτωση;
  Πως ένας αξιόλογος πολιτικός (έτσι τον ονομάζετε, εγώ δεν γνωρίζω έργα και ημέρες του) μπορεί και λείπει επί 2-3 μήνες από το κοινοβούλιο της χώρας του και να κάνει διακοπές στην πατρίδα των προγόνων του; Εκτός και αν δεν κάνει διακοπές και βρίσκεται σε επαγγελματική αποστολή οπότε αποσύρω την ερώτηση...
  Έχει εμπειρία σε κατασκευή αφαλατώσεων στον
  Καναδά ο ίδιος; Αν όχι τότε γιατί να μας συμβουλεύσει; Ως τι;
  Το νερό που θα προέρχεται από τη μονάδα αφαλάτωσης θα ανήκει στη ΔΕΥΑΚ ή την εταιρία που θα το αναλάβει;
  Θα προστατευόμαστε από τα τιμολόγια που θα μπορεί να θέτει η συγκεκριμένη εταιρία;
  Γιατί δε μας βοήθησε στο καταδυτικό πάρκο, στην κατασκευή του λιμανιού, του αεροδρομίου, της νέας πλατείας (όταν πάλι ήταν δήμαρχος ο κ. Διακομιχάλης γιατί ίσως να μην έχει καλές σχέσεις με τον κ. Ρούσσο), ή έστω στην οργάνωση του αναρριχητικού τουρισμού; Γιατί δεν τον εξουσιοδοτούμε και για τον ΧΥΤΑ που είναι πιο άμεσα απαραίτητος μιας και μόνοι μας δεν μπορούμε να τον φτιάξουμε;
  Γιατί δεν τον εξουσιοδοτούμε να φτιάξει και ένα αιολικό πάρκο;
  Έχει πολύ ψωμί η υπόθεση καθώς δείχνουν τα πράγματα, γιατί άραγε ο κ. Κάννης μας βοηθάει "οικειοθελώς" τώρα ξαφνικά;
  Τέλος, κάτι που με ταλαιπωρεί χρόνια τώρα,
  Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια;

  Συγνώμη αν σας κούρασα με τις απορίες μου, δυστυχώς πολλά δεν καταλαβαίνω τελευταία οπότε είπα να ρωτήσω κάποιον σχετικό να με βοηθήσει.

  Ευχαριστώ

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version