Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Αναστέλλεται η έντυπη ΑΡΓΩ, μένουμε στην ηλεκτρονική

Η ΑΡΓΩ στην έντυπη έκδοσή της αναστέλλεται, μέχρι νεοτέρας… Οριστική η απόφαση. Συνεχίζουμε με την ηλεκτρονική ΑΡΓΩ (www.argokalymnos.gr). 

 

22 χρόνια κυκλοφορίας

Ξεκινήσαμε πριν 22 χρόνια (1990), για να κάνουμε το κέφι μας και με προοπτική τα 3-4 χρόνια. Τελικά, την κρατήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, από ηθική υποχρέωση προς τους φίλους αναγνώστες, οι οποίοι αγαπούνε την ΑΡΓΩ και μπορούν να ενημερώνονται μόνο από την έντυπη έκδοση της. αλλά κρατήσαμε την έντυπη έκδοση ώς σήμερα και για έναν άλλο ακόμη σοβαρό λόγο: για να διαψεύσουμε τις μαντείες πολιτικών μας «φίλων» (και την λυσσαλέα υπονόμευσή τους), που κατά καιρούς μας έλεγαν, χαιρέκακα: «σε 6 μήνες θα κλείσει η ΑΡΓΩ». Ε, το τραβήξαμε κάτι… παραπάνω.

Ποτέ δεν είδαμε την υπόθεση-εφημερίδα ως επιχείρηση. Να θυμίσουμε ότι τα δύο πρώτα χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας μας δεν ζητήσαμε ούτε συνδρομή, αφήνοντας τους πολίτες να κρίνουν αν αξίζει να παίρνουν την ΑΡΓΩ. Ούτε πολιτικές βλέψεις είχαμε ποτέ. Στο δημ. σ/λιο της Καλύμνου(!) αντέχουμε… μέχρι 2 ώρες, συνήθως στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα - τέτοιας ποιότητας πολιτική ούτε να την ακούς δεν υποφέρεται.

Στροφή στην ηλεκτρονική εφημερίδα

Τώρα, για το μέλλον της έντυπης εφημερίδας, βλέπουμε… Έπειτα, συμβαίνει και το πολύ σημαντικό ότι εδώ και 4 χρόνια μπήκαμε στον κόσμο των ηλεκτρονικών εφημερίδων με την ΑΡΓΩ να γίνεται καθημερινή. Στην πράξη, on line. Δηλαδή κάθε στιγμή της ημέρας μπορούμε και καταχωρούμε ειδήσεις, θέματα ποικίλα κ.λπ. Άλλη πρόκληση πάλι κι αυτή. Η ηλεκτρονική έκδοση είναι πιο ελκυστική ειδησεογραφικά. Μέσα σε ελάχιστες ώρες γνωστοποιεί το γεγονός και το διαδίδει παντού εκ του αυτομάτου. Και έτσι όπως έχουμε οργανώσει την ΑΡΓΩ, προβάλλουμε μεγάλο αριθμό φωτογραφιών (που σε καμία έντυπη δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν), συνοδεύουμε το ρεπορτάζ και με βίντεο, οπότε «κλέβουμε» εργαλεία τόσο από την έντυπη εφημερίδα όσο και από την τηλεόραση: κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο, στα οποία ο αναγνώστης ακούει τα πρόσωπα να μιλάνε τα ίδια και όχι να του περιγράφουμε απλώς τι λέει. Επιπλέον, την ηλεκτρονική ΑΡΓΩ την ανοίγεις όποτε θέλεις και ακούς τον ομιλητή, καλλιτέχνη κ.λπ. όποτε θέλεις και για όσες φορές σ’ αρέσει. 

Οικονομική η ηλεκτρονική

Μα πάνω απ’ όλα τα έξοδα στην ηλεκτρονική, αφού και αυτή τη δουλεύουμε κυρίως με προσωπική εργασία, είναι πολύ μικρότερα. Βάζουμε τέλος στα τεράστια έξοδα για την κυκλοφορία ενός φύλου: τυπογραφείο, ετικέτες, μελάνια, χαρτί, ταχυδρομικά (φωτιά), όλα σε συνεχή αύξηση. Προς τι αυτή η ταλαιπωρία;

Φυσικά, η ηλεκτρονική ΑΡΓΩ θα συνεχίσει ως «επιτήδευμα» με τον τίτλο «ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η ΑΡΓΩ ΤΗΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ» και με τα τιμολόγια της. Στο εξής με κάποιες διαφημίσεις και δημοσιεύσεις καλύπτουμε άνετα τα έξοδα μας, ενώ προβάλλουμε τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και στα πέρατα του κόσμου. Με την ηλεκτρονική χαιρόμαστε όταν βλέπουμε να μας διαβάζουν και στις 5 ηπείρους.  

Όχι αγκαλιές…

Ας μείνουμε λοιπόν, προς το παρόν, στην ηλεκτρονική ΑΡΓΩ, και βλέπουμε... Πάντως η ΑΡΓΩ (έντυπη και ηλεκτρονική) να γίνει συνεταιριστική επιχείρηση, δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση. Ούτε να «συνεργαστεί» με κανένα πολιτικό σχηματισμό της Καλύμνου. Δε σηκώνει τις πολιτικές αγκαλιές. Και για την απόφασή μας για αναστολή δεν έχει λάβει γνώση κανένα απολύτως πολιτικό πρόσωπο. Θα το πληροφορηθούν από αυτή την ανακοίνωση.

Το αρνητικό

Το μόνο αρνητικό είναι ότι θα στεναχωρήσουμε τους φίλους μας εκείνους που δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και, έτσι, θα ζητάνε βοήθεια από δικά τους πρόσωπα για να μας διαβάσουν. Τι να κάνουμε όμως; Το μέλλον στην εφημερίδα, παγκοσμίως, είναι το διαδίκτυο.

Εμείς… αλλού

Να εξηγήσουμε όμως και κάτι άλλο. Με την έκδοση της εφημερίδας απλώς το κέφι μας κάναμε, προσφέροντας ατέλειωτες ώρες εργασίας επειδή έτσι μας άρεσε. Όμως το μυαλό μας είναι αλλού, στο βιβλίο. Μετά τα πρώτα 6 βιβλία που εκδώσαμε (αρχής γενομένης από το 1987), έχουμε ετοιμάσει νέα βιβλία, πολύ ενδιαφέροντα, και πάλι πρωτότυπα, τα οποία πρέπει να βρουν το δρόμο τους. Τώρα εξοικονομούμε περισσότερο χρόνο.

Με τόσα πολλά… που γράψαμε, ελπίζουμε να μας συγχωρήσουν οι φίλοι μας αναγνώστες για την απόφασή μας αυτή.  (ΣΝΤ)

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης  info@argokalymnos.gr

Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης [email protected]

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

3 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΪΡΗΣ δημοσιεύθηκε από ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΪΡΗΣ

  Κύριε Ρούσσο

  Στις 7 Δεκεμβρίου , αποχαιρετώντας την έντυπη μορφή της εφημερίδας , γράψατε ότι μετά απ’ αυτή την εξέλιξη «το τοπίο της έντυπης ενημέρωσης στην Κάλυμνο και κυρίως στους Καλύμνιους όπου Γης είναι πλέον απολύτως σκοτεινό χωρίς ούτε καν μια υποψία φωτός»
  Με λίγα λόγια λέτε ότι μόνο η «ΑΡΓΩ» έγραφε την αλήθεια και έριχνε άπλετο φως στα θέματα της Καλύμνου και προφανώς αφού το έκανε μόνο αυτή , οι άλλες εφημερίδες , μεταξύ αυτών και η «Καλυμνιακή» , έγραφε αναλήθειες και βύθιζε στο σκοτάδι το Νησί . Μάλιστα κάνατε και ιδιαίτερη αναφορά στους Καλύμνιους της διασποράς , θεωρώντας ότι από τώρα και στο εξής θα ενημερώνονται στραβά και σκοτεινά.
  Να σημειώσω ότι η «Καλυμνιακή» κυκλοφορεί και στις πέντε Ηπείρους , σχεδόν 18 χρόνια, ενημερώνοντας τον κάθε Καλύμνιο δύο φορές κάθε μήνα.
  Το αν ενημερώνει σωστά ή όχι , αυτό θα το κρίνουν οι αναγνώστες της και όχι μόνο εσείς , που απ’ ότι λέτε , δεν την διαβάζετε , αν και , τιμής ένεκεν , σας την στέλναμε δωρεάν .
  Ένα έχω να σας πω . Η αναλήθεια , η μικροψυχία και η κακία που αναβλύζει απ’ το σχόλιο σας , μόνο σε τέως Έπαρχο και τέως Δήμαρχο δεν ταιριάζει.
  Για να χρησιμοποιήσω και μια αγαπημένη σας λέξη , είναι το πιο σκοτεινό σχόλιο που έχω διαβάσει ποτέ .
  Μήπως το σκοτάδι στο οποίο αναφέρεστε συχνά-πυκνά , βρίσκεται μέσα σας και όχι γύρω σας ;
  Λυπάμαι πραγματικά που το διάβασα από εσάς , που πέρα από τις όποιες αντίθετες απόψεις μας , θεωρούσα ότι δεν θα ήσασταν ποτέ τόσο απροκάλυπτα , πολιτικά ιδιοτελής .

  Κώστας Ζαϊρης

 • Σύνδεσμος σχολίου pantelis δημοσιεύθηκε από pantelis

  Έτσι κι αλλιώς η ΑΡΓΩ είναι πάντοτε πιο μπροστα απο τις αλλες εφημερίδες για τη σοβαρότητα και την ποιότητα της.Μπράβο δάσκαλε που την έχεις τόσα χρόνια, και μπράβο που συνεχίζεις στο ιντερνετ!Πάντοτε πρωτοπόρος!

 • Σύνδεσμος σχολίου Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου δημοσιεύθηκε από Γιώργος Ρούσσος του Αναστασίου

  Σακελλάρη όλοι οι Καλύμνιοι σου οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και συγχαρητήρια για αυτή την πορεία των 22 χρόνων. Μεγάλη προσφορά στην Κάλυμνο , στην ποιότητα , στην ουσία , στην εγκυρότητα , στον διάλογο , στις αξίες , στην σοβαρότητα , στην ανθρωπιά , στην δημοκρατία. Για όλους εμάς του χρήστες του INTERNET απλώς κλείνει μια περίοδος με τρόπο φυσιολογικό λόγω των τεχνολογικών και οικονομικών εξελίξεων. Ευτυχώς για εμάς συνεχίζει η ηλεκτρονική ΑΡΓΩ με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά και επιπλέον με τα νέα δυναμικά χαρακτηριστικά που της προσδίδει η εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας. Δυστυχώς όμως για όλους τους συμπολίτες μας που δεν κάνουν χρήση του INTERNET υπάρχει πλέον σοβαρό πρόβλημα ενημέρωσης στο επίπεδο που την έδινε η έντυπη ΑΡΓΩ , εξέλιξη για την οποία προφανώς ο μόνος που δεν φταίει είσαι εσύ. Τολμώ να πω ότι δυστυχώς μετά το κλείσιμο της έντυπης ΑΡΓΩ το τοπίο της έντυπης ενημέρωσης στην Κάλυμνο και κυρίως στους Καλύμνιους όπου Γης είναι πλέον απολύτως σκοτεινό χωρίς ούτε καν μια υποψία φωτός . Αυτό σημαίνει δυστυχώς περαιτέρω θεμελιακά προβλήματα στην ήδη ανάπηρη και στρεβλή τοπική μας δημοκρατία.... και στην συνεννόηση των Καλυμνίων.
  Καλή δύναμη λοιπόν και να είσαι καλά για την συνέχιση της τόσο πολύτιμης για όλους μας προσπάθειας σου (μόνο πια) στην ηλεκτρονική μας ενημέρωση αλλά και στην συγγραφή μοναδικών και σημαντικών βιβλίων για την Κάλυμνο , το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version