Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Γ. Ρούσσος σε συνέντευξη τύπου για: Συναίνεση, Κάννη, ΜΜΕ κ.α…(VIDEO)

Ο τέως δήμαρχος κ. Γ. Ρούσσος και νυν αρχηγός της αξ. αντ/τευσης, μετά την περιπέτεια της υγείας του, επανάκαμψε στην πολιτική κονίστρα ορεξάτος και δυναμικός, αλλά και με πολλές παρατηρήσεις στις σημειώσεις του. 

 

Το μεσημέρι της 1.2.11, παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ, στην αίθουσα του Αναγνωστηρίου. Αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της επικαιρότητας και προσπάθησε να καλύψει το κενό της διακοπής του πολιτικού του λόγου για μεγάλο διάστημα: 3 μήνες μετά τις εκλογές και 1 μήνα από την αλλαγή «φρουράς» στο δημοτικό μέγαρο.

Ολες οι αναφορές του σε καίρια θέματα παρουσίασαν εξαιρετικό ενδιαφέρον και έδωσαν το στίγμα της πολιτικής ταυτότητας που θα παρουσιάσει η παράταξή του στη νέα αυτή περίοδο. Η εισαγωγική του ομιλία ήταν αρκετά μακροσκελής, με πολλές επισημάνσεις για τη νέα δημ. Αρχή και τη στάση των ΜΜΕ. 

 • ·  Ως πρώτο θέμα είχε την αξιολόγηση του αποτελέσματος των εκλογών, λέγοντας ότι ο κ. Διακομιχάλης κέρδισε γιατί υποσχέθηκε πολλά. Αντίθετα, εκείνος διέβλεψε τις οικονομικές συνθήκες που θα διαμορφώνονταν μετά τις εκλογές και απέφυγε τις υποσχέσεις, κρίνοντας ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εξαπάτηση του λαού. 
 • ·  Τόνισε ότι ο κ. Διακομιχάλης ήξερε πολύ καλά τι θα παραλάμβανε και ποιους οικονομικούς περιορισμούς θα του επέβαλλε η κυβέρνηση μετεκλογικά και όμως υποσχέθηκε τα πάντα.
 • ·  Ορισε το πολιτικό περίγραμμα της συναίνεσης λέγοντας: Θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα. Εμείς συναίνεση εννοούμε μόνο τη σοβαρότητα. Οποιοδήποτε άλλο πνεύμα  συναίνεσης οδηγεί σε άλλες πολιτικές διεργασίες.
 • ·  Σε πολλές αναφορές του πάνω σε δράσεις και συμπεριφορές της νέας δημ. Αρχής, ως επίλογο είχε ειδική αναφορά για τη σιωπή των ΜΜΕ, που κατά τη γνώμη του δεν ανέδειξαν το Α ή Β πρόβλημα στη σωστή του διάσταση. Αλλά και όλη του η εισαγωγή ήταν γεμάτη από παρόμοιες παρατηρήσεις.
 • ·  Ειδικότερα, καυτηρίασε την τακτική των ΜΜΕ που ξεχωρίζουν τους καλούς και τους κακούς στην παράταξη του κ. Διακομιχάλη, στα «ζεύγη»: Διακομιχάλης-Γαβαλάς, Ζωίδης-«άλλος»…
 • ·  Για την επισκευή της αίθουσας του Αναγνωστηρίου παρατήρησε ότι, αν το είχε κάνει εκείνος, θα αντιμετώπιζε σφοδρή αντίδραση, ενώ τώρα κανείς δεν έγραψε τίποτα, κανένας δε μίλησε, με εξαίρεση την κα. Φανή Καπελλά , η οποία έγραψε ένα σχετικό άρθρο στην ΑΡΓΩ – αδικώντας έτσι την εφημερίδα η οποία προηγήθηκε με δικό της άρθρο, αλλά και στη συνέχεια επανήλθε με δεύτερο. Στην παρατήρησή μας αυτή ο κ. Ρούσσος παραδέχτηκε ότι η ΑΡΓΩ έγραψε… Ένα είναι γεγονός: η ΑΡΓΩ τα «άκουσε» και από τους δύο, από τον κ. Διακομιχάλη, επειδή έγραψε αρνητικά για την επισκευή,  και από τον κ. Ρούσσο, γιατί… δεν έγραψε – μετά ήρθε η διόρθωση.
 • ·  Ο κ. Ρούσσος κατάγγειλε την επιθετικότητα του προέδρου του δημ. σ/λίου κ. Ν. Γαβαλά σε δύο περιπτώσεις, (α) κατά τη συνεδρίαση για την εξουσιοδότηση του κ. Κάννη για την αφαλάτωση, και (β) στην ραδιοφωνική παρέμβαση του σε τηλεοπτικό κανάλι, με την ιδιότητα του στελέχους της παράταξης Διακομιχάλη, κατά την οποία  το ύφος και οι λεκτικές επιθέσεις ξεπέρασαν ακόμη και τα συνήθη… όρια της επιθετικότητας. Και εδώ παρατήρησε υποτονικότητα των ΜΜΕ.
 • ·  Μίλησε για «βόμβες» που θα εκραγούν (και τα ΜΜΕ δεν γράφουν τίποτα…) στην Καθαριότητα, όπου θα λήξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων που η δική του Δημαρχία προσέλαβε, αλλά και στο ΧΥΤΑ – δεν είπε τι εννοεί.
 • ·  Για την τοποθέτηση του κ. Γ. Γαλουζή στο δημ. σ/λιο πάνω στο θέμα της  εξουσιοδότησης του κ. Γ. Κάννη να ερευνήσει τη διεθνή αγορά για τις τεχνολογίες στις αφαλατώσεις, ο κ. Ρούσσος είπε «καλώς την έκανε», αλλά την αξιολόγησε ως «μη επαρκή», ενώ για τη δική του αποχώρηση είπε ότι δέχεται «την οποιαδήποτε κριτική, με την έννοια ότι την εξετάζει».
 • ·  Στο ίδιο θέμα, αυτό της αφαλάτωσης, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ότι για τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης πρώτος εκείνος μίλησε στην Κάλυμνο, κατά το δημόσιο διάλογο – δεν καταλάβαμε πότε διεξήχθη δημόσιος διάλογος στην Κάλυμνο με θέμα τη μέθοδο κατασκευής έργων με αυτοχρηματοδότηση. Πάντως, όποιος μιλήσει πρώτος δημόσια, δεν σημαίνει ότι μόνο αυτός γνωρίζει το θέμα και οι άλλοι έχουν «μεσάνυχτα»!
 • ·   Η κορύφωση της συνέντευξης ήταν το θέμα: Γιάννης Κάνης. Ο κ. Ρούσσος διαχώρισε, με πολλή προσοχή την τιμή που τρέφει προς το πρόσωπο του κ. Κάννη, ως Καλύμνιου που διαπρέπει πολιτικά στον Καναδά και αποτελεί καύχημα της Καλύμνου, από τον έλεγχο που στην πρόταση για εξουσιοδότηση του, επιτυχημένου καθ’ όλα, επιχειρηματία Γιάννη Κάννη, η εταιρία του δραστηριοποιείται στο τομέα «προώθησης προϊόντων και ανθρώπινου δυναμικού». Η διάκριση αυτή φάνηκε να υπονοεί ότι ο κ. Κάννης θέλει μεν να βοηθήσει την Κάλυμνο στην κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης, αλλά κινείται με την ιδιότητα του επιχειρηματία που «προωθεί προϊόντα». Και σε έξαρση υπερβολής ο κ. Ρούσσος έκανε, επίσης, διάκριση μεταξύ ελληνικού και καναδικού-αμερικάνικου πολιτισμού μιλώντας για τις δημοκρατικές κατακτήσεις στην Ελλάδα και την «άγρια Δύση» σε Αμερική-Καναδά.
 • ·  Ανακοίνωσε ότι ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, ο κ. Γ. Νικητιάδης, του πρότεινε να γίνει σύμβουλός του σε θέματα τουρισμού, και ότι εκείνος εξετάζει την πρόταση.
 • ·  Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε η ΑΡΓΩ για τα οργανωτικά της παράταξής του, ανακοίνωσε τις πρώτες αποφάσεις: 

1. Ορίστηκε Πολιτικό Συμβούλιο (Π.Σ.) της παράταξης, αποτελούμενο από τους νυν και τέως δημ. σ/λους, με πρόεδρο τον ίδιο. 

2. Αναπληρωτής προέδρου στο Π.Σ. και στο δημ. σ/λιο ο κ. Μιχ. Μπούκης.

3. Αντ/δρος δημ. σ/λίου: Γιάννης Μαστροκούκος

4. Οικον. Επιτροπή: Μαν. Μουσελλής-τακτικό μέλος, Μ. Μπούκης-αναπλ. μέλος.

5. Επιτροπή. Ποιότητας Ζωής: Γ. Μαύρος-τακτ. μέλος, Α. Σκουμπουρδής- αναπλ. μέλος

6. ΔΕΥΑΚ: Μ. Λελέκης-τακτ. μέλος, Σ. Ζερβός-αναπλ. μέλος.

7. Δημ. Λιμεν. Ταμείο: Μ. Κάτρης-τακτ. μέλος, Φ. Χριστοδούλου-αναπλ. μέλος.

8. Επιτρ. Τουρισμού: Θ. Καμπούρης-τακτ. μέλος, Φ. Ζερβού-αναπλ/κό μέλος.

9. Επιτρ. Πολιτισμού: Φ. Χαλκιδιού-τακτ. μέλος, Ν. Πλάτσης-αναπλ. μέλος.

10. Επιτρ. Αθλητισμού: Γ. Τσάκου-τακτ. μέλος,  Β. Λάμπα-αναπλ. μέλος.

11. Επιτρ. Διαβούλευσης: Ειρ. Χαλκίτη- τακτ. μέλος, Απ. Τρουμουλιάρης-αναπλ. μέλος.

12. Γραφείο Τύπου της παράταξης: Γ. Ρούσσος (ο αρχηγός της παράταξης) και Μ. Μαμουζέλος.

13. Ομάδα Τύπου: Νέα στελέχη της παράταξης (για παρέμβαση στον Τύπο).

14. Εξειδικευμένα θέματα: Αναθέσεις σε συγκεκριμένα στελέχη.

Με εξαίρεση την ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος και το θέμα Κάννη, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι η συνέντευξη του κ. Ρούσσου βασικά ήταν αφιερωμένη στα ΜΜΕ, τα οποία, κατά τη γνώμη του, δεν ελέγχουν σωστά τη δημ. Αρχή. Γι’ αυτό και η απόφαση της παράταξης του είναι η συγκρότηση «Ομάδας Τύπου».

 

   

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version