Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μ. Χρυσοχοΐδης εναντίον Γ. Νικητιάδη στον Αλιευτικό Τουρισμό Κύριο

Κυβερνητικό αλαλούμ και ύπουλες γροθιές κάτω από τη μέση. Το υπουργείο Ανάπτυξης εναντίον του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού.

 

Τα γεγονότα του προσκηνίου έχουν ως εξής: Στις 2.12.11, Το υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού εξέδωσε δελτίο τύπου για τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του υφυπουργού κ. Γ. Νικητιάδη με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων & Αλιείας κα. Μ. Δαμανάκη, για να συζητήσουν πάνω στο σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το επιτελείο του κ. Νικητιάδη - στο οποίο συμμετέχει και ο κ. Γ. Ρούσσος, ο τέως δήμαρχος Καλύμνου - για τον αλιευτικό τουρισμό και άλλες συναφείς μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Η σύσκεψη ήταν επιβεβλημένη και χρήσιμη, γιατί έπρεπε η καθ’ ύλην αρμόδια Επίτροπος της Ε.Ε. να λάβει γνώση του νομοσχεδίου, ώστε αυτό να είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις. Παράλληλα, να προσδιοριστούν οι κατάλληλες κινήσεις για εξοικονόμηση ευρωπαϊκών οι χρηματοδοτήσεων στο κεφάλαιο αυτό του εναλλακτικού τουρισμού. 

Αλλά, ενώ το υφυπουργείο Τουρισμού εργάστηκε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα για τη σύνταξη ενός αρτιότατου νομοσχεδίου, την παραμονή της εν λόγω σύσκεψης, την 1.12.11,  το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έσπευσε να «προλάβει» τον κ. Νικητιάδη βγάζοντας  στο διαδίκτυο το δικό του… σχέδιο νόμου για τον αλιευτικό τουρισμό - το οποίο αλίευσε και η ΑΡΓΩ από το διαδίκτυο. Ενα ελλιπέστατο σχέδιο νόμου, προϊόν πρόχειρης δουλειάς της εποχής του απελθόντος υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Διαμαντίδη.

Κυβερνητική «συνεργασία» απείρου κάλλους! Ο κ. Χρυσοχοΐδης έτρεξε να κερδίσει την «πρωτιά» και τις εντυπώσεις, προσπαθώντας να βάλει πίσω του τον κ. Νικητιάδη. Το υπουργείο Ανάπτυξης να καπελώσει το υπουργείο Τουρισμού. Αλλά, πάνω σε ποιο θέμα; Στον τουρισμό! Άντε τώρα να πάμε μπροστά με τέτοιο «συντροφικό» και κυβερνητικό εμφύλιο πόλεμο παρασκηνίου-προσκηνίου. Το ευτύχημα για τον τουρισμό είναι ότι υπάρχει ένας Νικητιάδης βαθύς γνώστης του αντικειμένου, εργατικότατος και, το σημαντικότερο, αποτελεσματικός. Επιπλέον και πολύ πεπειραμένος στην πολιτική, ώστε να ντριπλάρει… «τρικλοποδιές» και μάλιστα με χαμόγελο.   

Η ΑΡΓΩ δημοσιεύει το δελτίο τύπου του κ. Νικητιάδη και θεωρεί προσβολή της νοημοσύνης των αναγνωστών να δημοσιεύσει το σχέδιο νόμου του κ. Χρυσοχοΐδη.

***

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 2.12.2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύσκεψη με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρία Δαμανάκη είχε σήμερα στο γραφείο του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης όπου και συζήτησαν για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού καθώς και για την αλιεία στη Δωδεκάνησο.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την Επίτροπο για το σχέδιο νόμου για τον «τουρισμό υπαίθρου» το οποίο έχει καταρτιστεί από το υπουργείο και περιλαμβάνει και τον αλιευτικό τουρισμό ενώ παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις και για τα θέματα αλιείας.

Η κ. Δαμανάκη επισήμανε στον κ. Νικητιάδη το ενδιαφέρον της Επιτροπής για την άμεση προώθηση του σχεδίου νόμου καθώς αυτό ανοίγει τον δρόμο για την χορήγηση κοινοτικών κονδυλίων που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση του αλιευτικού τουρισμού και ευρύτερα του τουριστικού κλάδου.

Παράλληλα συζητήθηκε και το πλαίσιο συντονισμού των δραστηριοτήτων του υπουργείου με τις δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν τον αλιευτικό τουρισμό και συμφωνήθηκε να ξεκινήσει μια μόνιμη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών που εκτός από την αλληλοενημέρωση θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τον τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό μετά από πρόταση του υφυπουργού εξετάστηκε η προοπτική να πραγματοποιηθεί ειδική ημερίδα στην Κάλυμνο στην οποία θα συμμετάσχει η κα Δαμανάκη ώστε να συζητηθούν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις στον τομέα της αλιείας και το πλαίσιο επάνω στο οποίο θα αναπτυχθεί ο αλιευτικός τουρισμός.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν και οι συνεργάτες της Επιτρόπου κα. Κατερίνα Παπαδημητρίου και Κυριακή Παπανικολάου καθώς και ο ειδικός συνεργάτης του υφυπουργού κ. Γεώργιος Ρούσσος.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version