Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εχασε ο Δήμος τα 2 εκατ. ευρώ για το Καρπάθειο Δημ. Σχολείο; Κύριο

Ο δ.σ. της μείζ. αντ/τευσης και πρώην αντιδ/ρχος κ. Φίλ. Χριστοδούλου έστειλε την παρακάτω επιστολή προς το δήμαρχο κ. Δ. Διακομιχάλη ελέγχοντας τον για την απώλεια 2 εκατ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, που προορίζονταν για την επισκευή του Καρπάθειο 4ου Δημ. Σχολείου.

 

Πριν από περίπου ένα μήνα, ο κ. δήμαρχος επισκέφθηκε το Καρπάθειο 4ο Δημ. Σχολείο, συνοδευόμενος από στελέχη της παράταξής του και με τηλεοπτική κάλυψη, για να προβεί στη δήλωση  ότι το ενδιαφέρον της δημ. Αρχής για το Καρπάθειο είναι ζωηρό και ότι σύντομα θα αρχίσει η επισκευή του. Και ως πρώτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του ανακοίνωσε ότι θα χτίσει τις πόρτες και τα παράθυρα του ερειπωμένου διδακτηρίου, ώστε να πάψει να είναι καταφύγιο περιθωριακών. Έκτοτε νεότερη ανακοίνωση εκ μέρους της δημ. Αρχής δεν υπήρξε.

Τώρα όμως πρέπει να απαντήσει στην επιστολή του κ. Χριστοδούλου.

***

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                     

«ΚΑΛΥΜΝΟΣ – ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»         

ΜΕΙΖΩΝ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ                                  

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α. ΡΟΥΣΣΟΣ

Κάλυμνος  25 Νοεμβρίου 2011                                                                 

Aρ.Πρωτ. : 0022

Προς: Δήμαρχο κ. Διακομιχάλη Δ.

Κοιν:

 1. Δημοτικούς Συμβούλους (διά της Γραμματείας του Δήμου)
 2. ΜΜΕ Καλύμνου
 3.  

ΘΕΜΑ: Καρπάθειο 4ο Δ.Σ. και κτίριο 2ου Γυμνασίου-Λυκείου Ψιλιανής

.Κύριε Δήμαρχε

Στις 21 Οκτωβρίου 2010 ψηφίστηκε από το Δ.Σ. του ΟΣΚ η Προγραμματική Σύμβαση με το Δήμο μας για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Καρπάθειου Δημοτικού Σχολείου, ύψους 1.964.500 €.

Σήμερα, ένα χρόνο και πλέον από τότε, αρνείστε να την υπογράψετε ζητώντας από τον ΟΣΚ να συμπεριλάβει στο κείμενο της σύμβασης τη δυνατότητα να εκτελέσει το έργο με αυτεπιστασία. Η εμμονή σας αυτή, παρά τις αξεπέραστες αντιρρήσεις του ΟΣΚ, οδήγησε το Δήμο στην απώλεια της δυνατότητας να εντάξει το έργο στο ΕΣΠΑ, δεδομένου, ότι, από τον Σεπτέμβριο του 2011 που έληξε η Προκήρυξη 33, έχουν απορροφηθεί όλα τα χρήματα για σχολικά κτήρια από άλλους Δήμους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οι οποίοι ενέταξαν οριστικά τα έργα τους με τεύχη Δημοπράτησης. Συγχρόνως στέρησε από την Κάλυμνο πολύτιμες θέσεις εργασίας στον χειμαζόμενο κλάδο της οικοδομής και επιτείνει την περεταίρω εγκατάλειψη, υποβάθμιση και φθορά των δύο κτιρίων με σημαντικές παράπλευρες αρνητικές συνέπειες για τις αντίστοιχες περιοχές (τόποι συγκέντρωσης ναρκομανών κ.λ.π.).

Δυστυχώς ο Δήμος μας, με απόλυτη και ακέραια ευθύνη σας , δεν έχει προχωρήσει στην ετοιμασία τευχών δημοπράτησης μέχρι σήμερα εμμένοντας στην εμμονή σας για την εκτέλεση του έργου με αυτεπιστασία, ανύπαρκτη δυνατότητα όπως σας έχει διαμηνύσει ο ΟΣΚ όχι μόνο για τα ευρωπαϊκά προγράμματα (ΕΣΠΑ) αλλά ακόμα και για τις εθνικές χρηματοδοτήσεις μέσω ΟΣΚ και όπως αυστηρά επιτάσσει η Διαχειριστική Αρχή.

Σας καλούμε να προχωρήσετε αμέσως στην ετοιμασία τευχών δημοπράτησης για το Καρπάθειο με στόχο, στην περίπτωση που περισσέψουν κάποια χρήματα από τις εκπτώσεις των έργων των άλλων Δήμων μετά την διεξαγωγή των σχετικών διαγωνισμών, να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ το 2012, λαμβάνοντας υπόψη πως μέχρι τη νέα προκήρυξη θα έχουν ετοιμάσει τεύχη δημοπράτησης και άλλοι Δήμοι.

Σας καλούμε να ασχοληθείτε και με το πρόβλημα της «Ψιλιανής» για το οποίο ένα χρόνο τώρα δεν έχετε κάμει τίποτα και βρίσκεται ακόμα στο επίπεδο των προμελετών που σας είχαμε παραδώσει.  Να προχωρήσετε στη σύνταξη των οριστικών μελετών και των τευχών δημοπράτησης, εκμεταλλευόμενος την δυνατότητα που σας παραδώσαμε μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης που έχουμε ψηφίσει με τον ΟΣΚ και της Υπουργικής Απόφασης με την οποία εξασφαλίσαμε στο Δήμο μας πάνω από 3.000.000 € για την αντιμετώπιση και αυτού του προβλήματος.

Πραγματικά και για τα δύο έργα , λεφτά υπήρχαν και μπορούν να υπάρξουν. Δεν τα έχει ανάγκη άραγε η Κάλυμνος?

Χριστοδούλου Φίλιππος

Δημοτικός Σύμβουλος

Υπεύθυνος επί Εκπαιδευτικών Θεμάτων Μείζονος Αντιπολίτευσης

Τελευταία τροποποίηση στις

1 σχόλιο

 • Σύνδεσμος σχολίου Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου δημοσιεύθηκε από Ρούσσος Γιώργος του Αντωνίου

  Αυτό ξεπερνάει και τα όρια του επικίνδυνου. Δεν φθάνει που αυτή η δημοτική αρχή δεν ετοιμάζει έργα, γυρνάει και την πλάτη και σε αυτά που τα βρήκε έτοιμα.
  Μα τι τους φταίει τέλος πάντων αυτή η Κάλυμνος, με ποιο δικαίωμα της στερούνε έργα, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, χρήματα... και μάλιστα σε τόσο δύσκολες μέρες?
  Γιατί πρέπει με το έτσι θέλω, να πιστέψουμε ότι εμείς είμαστε οι έξυπνοι και οι Νισύριοι π.χ. που τώρα τρέχουν δύο τεράστια έργα είναι βλάκες? Μήπως επειδή αυτά τα έργα δεν είναι με αυτεπιστασία παύουν να είναι έργα υποδομής, ανάπτυξη και στην τελική δουλειές για τον κόσμο?
  Τέτοια αντιμετώπιση σε τόσο κρίσιμα για τον τόπο ζητήματα δείχνουν το λιγότερο ανευθυνότητα. Σταματήστε επιτέλους να καταδικάζετε αυτό το νησί.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version