Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πραξικόπημα με τις ιχθυοκαλλιέργειες, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΠΑΤΗ!! Κύριο

8 Υπουργοί υπέγραψαν την ΚΥΑ για τις ιχθυοκαλλιέργειες

την ημέρα που δεν υπήρχε Κυβέρνηση! (iNews16.11.11)

 

Στις 4 Νοεμβρίου , την ώρα που κατέρρεε η κυβέρνηση Παπανδρέου, την ώρα που η Ελλάδα είχε παραλύσει χωρίς Κυβέρνηση, δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για τις ιχθυοκαλλιέργειες!!

Απίστευτο!!

Η κυβέρνηση υπό κατάρρευση, και όμως εκείνη την ημέρα ένας μηχανισμός φαίνεται –στα χαρτιά- ότι λειτούργησε ρολόι...

Μέσα σε λίγες ώρες έγιναν πέντε συνεδριάσεις επιτροπών!! Στην μια από αυτές συμμετείχαν 8 Υπουργοί!!! Ναι ακριβώς την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή,

8 Υπουργοί (μαζί τους και ο Παύλος Γερουλάνος) συνεδρίαζαν – λέει- και ενέκριναν ιχθυοτροφεία στα πιο τουριστικά σημεία και του νησιού μας!!

ΑΠΑΤΗ!!

Η ΚΥΑ πέρασε με πραξικόπημα!

Παραποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες! Την ώρα που η Ελλάδα βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής, 8 Υπουργοί μαζί τους και ο Παύλος Γερουλάνος, υπέγραφαν για «τα καλά και συμφέροντα» !

Και τώρα τι γίνεται; Τι θα κάνουν οι βουλευτές των Ιονίων Νήσων; Η Βόρειος τουριστική Κέρκυρα γεμίζει κλωβούς, η Νότια Ιθάκη γίνεται ιχθυοτροφικό πάρκο ενώ η Κεφαλονιά δέχεται μεγάλο κτύπημα : Κόλπος Αργοστολίου, Φώκι, Φισκάρδο, Πόρος, Σκάλα, Ραντζακλί, Καταλειός θα γεμίσουν με Υπουργικούς κλωβούς!

Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι; Ο νέος υφυπουργός τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος πρέπει να αναλάβει δράση!

Ο βουλευτής Σπύρος Μοσχόπουλος -που είναι πλέον στην αντιπολίτευση- οφείλει να αντισταθεί στο νομοθετικό πραξικόπημα και να αναλάβει πρωτοβουλίες για συντονισμό δράσης των βουλευτών των Ιονίων νησιών

Ο Περιφερειάρχης κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Στην τελευταία συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίστηκε "από μηδενική βάση νέα μελέτη χωροθέτησης των ιχθυοκαλλιεργειών''. Μόνο που αυτή η απόφαση δεν διαβιβάστηκε πουθενά!! Ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί και μένει στα συρτάρια της Περιφέρειας! Τυχαίο;

Οι Δήμοι στον κόσμο τους!! Ο Δήμος Κεφαλονιάς απλά «παρίσταντο» στο πρόβλημα, χωρίς ουδεμία πρωτοβουλία , παρόλο που η Κεφαλονιά δέχεται το μεγαλύτερο πρόβλημα! Τυχαίο;

Η ΚΥΑ είναι πραξικόπημα! Ωμή παραβίαση κάθε νομιμότητας !

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ!! Στις 4 Νοεμβρίου στήθηκε ένας παρα-μηχανισμός για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιχθυοκαλλιεργητών σε βάρος της προστασίας του περιβάλλοντος και του τουρισμού.

από το Γραφείο Τύπου

Χθες, 14.11.2011, την ώρα που η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργάνωνε συνάντηση εργασίας με αντικείμενο την αποτροπή της θεσμοθέτησης του «Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες», δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 2505/2011, σύμφωνα με το οποίο η επίμαχη ΚΥΑ έχει εγκριθεί από τις 4.11.2011!

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, την ημέρα που θα παρεχόταν ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπανδρέου, έλαβαν χώρα τα εξής:

(α) συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξίας και έλαβε απόφαση έκφρασης γνώμης επί του Σχεδίου της ΚΥΑ,

(β) το Συμβούλιο διαβίβασε τη γνώμη στο ΥΠΕΚΑ,

 

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

5 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση