Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Αναγνωστήριο για μια ελληνοχριστιανική Εκπαίδευση Κύριο

Το Αναγνωστήριο Καλύμνου Αι Μούσαι είχε τη δική του εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες, ανήμερα της εορτής, Κυριακή 30.1.11, στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου, στις 6:30μμ.

 

Ομιλητής ήταν ο πρ. σχολ. σύμβουλος κ. Κων. Μηνέττος, αντιπρόεδρος του Αναγνωστηρίου, με θέμα: «Το νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών». Τον ομιλητή προλόγισε ο γραμματέας του Αναγνωστηρίου κ. Π. Γιαμαίος και την εκδήλωση έκλεισε ο πρόεδρος κ. Κ. Χατζηδάκης.

Ο ομιλητής εξήγησε το νόημα της εορτής των Τριών Ιεραρχών από τη δική του σκοπιά. Μίλησε για βαθιά κρίση στην οποία έχει βυθιστεί η εκπαίδευση στη χώρα μας και για την ανάγκη να ανακτήσει αυτή το ελληνοχριστιανικό της περιεχόμενο και ήθος, με την εισαγωγή στο αναλυτικό πρόγραμμα κειμένων από τα έργα των Τριών Ιεραρχών, από την Αγία Γραφή και από σύγχρονες πηγές ελληνοχριστιανικού περιεχομένου.

Το ατυχές της βραδιάς ήταν η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος από βλάβη της ΔΕΗ, 10΄ λεπτά μετά την έναρξη της εκδήλωσης, τη στιγμή που ο κ. Γιαμαίος προλόγιζε τον ομιλητή. Αυτό υποχρέωσε τον κ. Μηνέττο να διαβάσει την ομιλία του με τη βοήθεια φακού, αλλά και το προγραμματισμένο ιεροψαλτικό πρόγραμμα, με επίκαιρους βυζαντινούς ύμνους, από τη Δημοτική Χορωδία, υπό τη δ/νση του χοράρχη της κ. Γ. Χατζηθεοδώρου, να περιοριστεί σε ένα μόνο τροπάρι, στο απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών.

Πολυμέσα

1 σχόλιο

  • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

    Νομίζω ότι η διακοπή ρεύματος ταίριαζε γάντι με το σκοταδιστικό περιεχόμενο της εκδήλωσης.
    Καιρός να πάτε παρακάτω, δε νομίζετε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version