Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με συγκρατημένη ικανοποίηση ο κ. Παντ. Ζωίδης για την καθαριότητα (VIDEO) Κύριο

Η αμετακίνητη απόφαση της νέας δημ. Αρχής να καθαρίσει την Κάλυμνο με ταυτόχρονη περιστολή των δαπανών στην υπηρεσία καθαριότητας, είναι από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα. Όμως αποτελεί το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τον κ. Διακομιχάλη, γιατί πιστεύει ότι μέσω αυτής της επιχείρησης θα δώσει πειστικό δείγμα συνέπειας και αποτελεσματικότητας.

Ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος στον τομέα της καθαριότητας κ. Παντ. Ζωίδης τρέχει νυχθημερόν τα Σαββατοκύριακα, για να συμμαζέψει την αυθαιρεσία και ασυνειδησία, κυρίως σε γειτονιές των υψωμάτων της Πόθιας. Το παλεύει με πάθος, αλλά ο σχεδιασμός της δημ. Αρχής να μη βγαίνει η Υπηρεσία Καθαριότητας έξω τα Σαββατοκύριακα, για  να περισταλούν οι δαπάνες, περνάει μεγάλη δοκιμασία.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο εφαρμογής του μέτρου αυτού, 22-23 Ιανουαρίου, τα αποτελέσματα ήταν πολύ μικρά. Υπήρξε μια κάποια αλλαγή, η οποία όμως δε βελτίωσε τα πράγματα ουσιαστικά. Η δημοτική Αρχή δεν έκρυβε την απογοήτευση και την οργή της.  

Ενόψει του δευτέρου Σαββατοκύριακου, 29-30 Ιανουαρίου, ο κ. Διακομιχάλης, μες στη βδομάδα, ξεκινώντας τη νέα περίοδο της δημοσιογραφικής εκπομπής του(!) σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι (η πρώτη περίοδος ήταν προεκλογικά), έθεσε ως πρόβλημα ύψιστης προτεραιότητας την καθαριότητα. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος του χρόνου του, καταφεύγοντας στις εκκλήσεις αλλά και στις αυστηρές προειδοποιήσεις για σκληρά πρόστιμα.  

Ποια ήταν όμως τα αποτελέσματα της δεύτερης Κυριακής; Ζητήσαμε απάντηση από τον κ. Ζωίδη, με μια σύντομη συνέντευξη – στο γραφείο του, στις Τεχνικές Υπηρεσίες. Πιστεύει ότι τα πράγματα πήγαν καλύτερα, ωστόσο δεν είναι ικανοποιημένος. Συγκρατημένη η ικανοποίηση του. Περίμενε περισσότερα, αλλά διαπίστωσε ότι ενορίες, όπως ο Αγ. Μάμας, ο Αγ. Θεολόγος κ.α., παρουσίασαν το ίδιο πρόσωπο, αν όχι χειρότερο, σε αντίθεση με τη βελτιωμένη εικόνα στη Χώρα και τον Πάνορμο.  

Η προσωπική μας εντύπωση, από την περιήγησή μας σε περιοχές της κοιλάδας Πόθιας-Πανόρμου, είναι ότι και το Χωριό παρουσίασε τα ίδια προβλήματα με τις σωρούς σκουπιδιών, κυρίως γύρω από τους κάδους.

Αλλά η αιτία του προβλήματος δεν είναι παντού η ασυνειδησία. Υπάρχουν και οι αντικειμενικές δυσκολίες. Δεν είναι δυνατόν να φυλάγουν οι Καλυμνιές τα σκουπίδια τους από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή το βράδυ. Πού να θα φυλάγουν τα σκουπίδια τους τρεις ημέρες; Αν υπήρχαν, για παράδειγμα, κάποια «πηγάδια» σκουπιδιών κατά περιοχές, σαν αυτά που τοποθέτησε η προηγούμενη δημ. Αρχή, θα βοηθούσαν τις Καλυμνιές να κρατάνε πιο καθαρή τη γειτονιά τους. Και ούτε θα επιβληθούν ποτέ πρόστιμα (περιττή η απειλή) για τα σκουπίδια στους κάδους. Σε ποιους θα τα «χρεώσουν»;  

Αλλά ας ακούσουμε τι λέει στην ΑΡΓΩ ο κ. Παντ. Ζωίδης:

Τελευταία τροποποίηση στις

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version