Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνέντευξη δημάρχου… με μανιακό προπηλακισμό του Σ. Τρικοίλη Κύριο

Ο δήμαρχος κ. Δ. Διακομιχάλης δηλώνει κατ’ επανάληψη ότι γύρισε σελίδα, αλλά δεν εξήγησε ποτέ ότι επόμενη σελίδα προβλέπει ύβρεις και προπηλακισμούς.  

 

Το μεσημέρι της 12.11.11, ο κ. δήμαρχος βάρεσε… συναγερμό και κάλεσε τα ΜΜΕ για συνέντευξη, στο Πνευματικό Κέντρο (στην αρένα των έξαλλων συγκρούσεων και το κολαστήριο εκφασισμού των συνεντεύξεων).

Τα 4 θέματα ήταν 3, το εξής 1…

Τα θέματα άγνωστα, αλλά εύκολα να τα μαντέψει κανείς, αφού την προηγούμενη ημέρα ήταν καλεσμένος στο ΑΙΓΑΙΟ TV ο επικεφαλής της αξ. αντ/τευσης κ. Γ. Ρούσσος. Μίλησε ο κ. Διακομιχάλης για 3 + 1 θέματα. Τα τρία πρώτα ήταν, ας πούμε, πολιτικά-μικροπολιτικά, χωρίς να έχουν αναφορά σε κάποιο πρακτικό αντικείμενο εφαρμοσμένης πολιτικής. Το τρίτο ήταν το θέμα και το σχέδιο της ημέρας για ολομέτωπη επίθεση, σύμπασας της παράταξης, εις βάρος δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, τα θέματα ήταν: 1) Τα όσα είπε ο κ. Ρούσσος, την προηγούμενη ημέρα, στο προαναφερόμενο κανάλι για τις παρανομίες του κ. δημάρχου στη μισθοδοσία του προσωπικού του Βρεφονηπιακού Σταθμού. 2)  Η εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία και η συμβολή που είχε ο ίδιος, με τις προτάσεις του που έστειλε στον πρόεδρο τη ΚΕΔΚΕ, για την τελική διαμόρφωση του σχετικού νομοσχεδίου.  3) Η κόντρα πάνω στη φράση του κ. Ταυλάριου για «την τόνωση του πατριωτισμού των αποδήμων Καλυμνίων» και την αντίστοιχη του κ. Ρούσσου,  σε επιστολή του προς το Υπ. Εξωτερικών επί Δημαρχίας του, για ενίσχυση του «φρονήματος των αποδήμων» και της «εθνικής τους συνείδησης».  4) Το ύποπτο θέμα, με σαφέστατες ενδείξεις δόλου ήταν οι εξηγήσεις που ζήτησε από τους δημοσιογράφους Μ. Χαραμαντά, Σ. Τρικοίλη και Μπ. Μαΐλλη, οι οποίοι, κατά τη γνώμη του, τον αντιπολιτεύονται χωρίς όρια. Με άλλα λόγια, εν ψυχρώ απαίτησε απολογίες. Αποτέλεσμα, όλοι… βιάζονταν να έρθει προς συζήτηση το 4ο θέμα.

Προπηλακισμός του Σ. Τρικοίλη

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε την εισηγητική τοποθέτηση του ο κ. Διακομιχάλης, έδωσε το λόγο στους  δημοσιογράφους για υποβολή ερωτήσεων. Στα τρία πρώτα θέματα η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλά - εκεί οι στόχοι ήταν «τετριμμένοι». Ο αγώνας «κατς» δόθηκε  στο 4ο θέμα, με επιτιθέμενο το συντάκτη της «Νησιωτικής Διαδρομής» κ. Γ. Δρόσο, απόστρατο Ταξίαρχο, και θύμα τον Σακ. Τρικοίλη.  Χωρίς να τον προκαλέσει κανένας απολύτως, χωρίς ο Σ. Τρικοίλης να κάνει την παραμικρή αναφορά στο όνομά του άμεσα ή έμμεσα, πήρε το λόγο «επί προσωπικού», για να αναφερθεί στη δικαστική κόντρα που έχει με τον κ. Σ. Ζερβό και στο σχετικό άρθρο του Σ. Τρικοίλη, για να επικαλεστεί δήθεν ανακρίβειες δημοσιεύματος στην ΑΡΓΩ και να εξαπολύσει πρωτοφανή επίθεση ύβρεων με ανεξήγητο μανιακό πάθος. Το μίσος ήταν ασυγκράτητο και ο προπηλακισμός ξεπέρασε κάθε όριο ευπρέπειας. Οι φράσεις: είσαι ψεύτης, συκοφάντης, ανίδεος, δεν ξέρεις τι σου γίνεται,  και ένα πρόσωπο αγριεμένο με έκδηλο μίσος ήταν η εξωτερίκευση άγριων συναισθημάτων και η αποκάλυψη κρυφών διαθέσεων.

Στάση Σ. Τρικοίλη και… δημάρχου

Στη θυελλώδη έκρηξη του προπηλακισμού που δεχόταν ο Σ. Τρικοίλης απαντούσε στον συνταξιούχο Ταξίαρχο ήρεμα και γαλήνια, καλώντας τον να μιλάει ανάλογα του αξιώματός του. Το κακό όμως δεν είχε τελειωμό, συνεχιζόταν με όλο και μεγαλύτερο πάθος. Αλλά το πιο φοβερό σ’ αυτή την πρωτοφανή εκτροπή ήταν η στάση, πρώτον, του ρυθμιστή της συνέντευξης κ. Ταυλάριου, ο οποίος αντιδρούσε χλιαρά, για την τιμή των όπλων…, και, δεύτερον, του κ. Διακομιχάλη, που μας κάλεσε κατεπειγόντως, Σαββατιάτικα μεσημέρι (1-3μμ), για να απολαύσει τελικά  ένα οικτρό θέαμα μένοντας απαθής με ένα μειδίαμα απόμακρης ανωτερότητας. Στην ουσία έδειχνε ότι απολάμβανε ευχαρίστως τους προπηλακισμούς και δεν τον «χαλούσε» καθόλου ο πρωτοφανής εκχυδαϊσμός της συνέντευξης του. 

Το θέατρο αυτής της τρέλας τέλειωσε εν μέσω κραυγών και γενικής διάλυσης, ενώ ο Σ. Τρικοίλης αποχωρώντας δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε θα συμμετάσχει στο εξής σε συνεντεύξεις της δημ. Αρχής με υβριστή τον κ. Ταξίαρχο και στημένο παιχνίδι.  

Δεν υπάρχει κακό που να μην έχει μέσα του το καλό

Επειδή όμως, βλέπουμε τα πράγματα πάντοτε με θετική ματιά, λέμε: ουδέν κακόν αμιγές καλού:  Κερδισμένοι βγήκαμε και από αυτή ακόμη τη συνέντευξη-τσίρκο. Αποκαλύφθηκαν για άλλη μια φορά πρόσωπα και διαθέσεις. Απαλλαχτήκαμε από κάθε ψευδαίσθηση για το τι κρύβει η «αλλαγή σελίδας» του κ. δημάρχου.

Η ΑΡΓΩ απαλλάσσεται, οριστικά και αμετάκλητα, από κάθε υποχρέωση της να συμμετέχει σε τέτοιες συνεντεύξεις έσχατης υποστάθμης. Ο κ. δήμαρχος μπορεί στο εξής να συνεντευξιάζεται με τους «δικούς» του δημοσιογράφους και να υποβάλλεται στη «βάσανο» των «ερωτήσεων της σπάτουλας» για την ανάδειξη της αλήθειας που εκείνος θέλει. Εξάλλου, η πολιτική πραγματικότητα δεν έχει ανάγκη από περιγραφές, μιλάει από μόνη της. Και την αξιοπρέπειά μας ως πολίτες και πνευματικοί άνθρωποι δε θα την εκθέσουμε άλλο στα όρνεα.-             

Τελευταία τροποποίηση στις
Σακελλάρης Ν. Τρικοίλης   info@argokalymnos.gr

7 σχόλια

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση