Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πράγματι 280 «τυφλοί» στην Κάλυμνο παίρνουν επίδομα; Κύριο

Η τελευταία καταγγελία που έφτασε στην ΑΡΓΩ, πολύ πειστική, μιλάει για 280 Καλύμνιους  που παίρνουν επίδομα «τυφλότητας», ενώ οι φήμες, γενικότερα, για όργιο επιδομάτων πρόνοιας στην Κάλυμνο συνεχίζουν να γίνονται όλο και πιο επίμονες.

 

 

Όργιο επιδομάτων στην Κάλυμνο

Το θέμα των μαϊμού-επιδομάτων στην Κάλυμνο έφτασε μέχρι τα αθηναϊκά κανάλια, με την αναφορά ότι στο σάπιο καθεστώς των επιδομάτων που δίνονται στη Δωδεκάνησο, ένα νησί έχει το 50% (πλάγια πλην σαφέστατη η αναφορά στην Κάλυμνο). Οι πληροφοριες που έφρασαν στην ΑΡΓΩ ανεβάζουν τον αριθμό των ατόμων που παίρνουν επίδομα πρόνοιας στις 2.000.

Οι απορίες της κοινής γνώμης μετατρέπονται σε έντονες ερωτήσεις, αλλά απάντηση δε δίνεται. Η πρωτοβάθμια επιτροπή, που έχει τον πρώτο λόγο, σιωπά. Δε δίνει ούτε αριθμούς έστω - τα ονόματα είναι δικαίωμα του εισαγγελέα. Η δημοσιογραφία εδώ πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί. Η ΑΡΓΩ εισέπραξε από υπηρεσίες που εμπλέκονται στον κύκλο παροχής και απόδοσης επιδομάτων απλώς προφορική και, συνεπώς, μη επίσημη επιβεβαίωση των φημών - άλλοι δημοσιογράφοι, που εισχωρούν πιο εύκολα στα άδυτα του Δήμου, μπορούν να ρίξουν περισσότερο φως. Εκτός κι αν δε βλέπουν και αυτοί…  

«Τυφλός τυφλόν οδηγεί…»

Αλλά όλη αυτή η συζήτηση μέχρι σήμερα γινόταν για τα γνωστά επιδόματα, με κορυφαίο το «επίδομα παχυσαρκίας». Τώρα όμως γίνεται λόγος για ακόμη χειρότερες καταστάσεις: 280 μαϊμού τυφλοί στην Κάλυμνο!  Αν αληθεύει η πληροφορία που ήρθε στην ΑΡΓΩ, θα πρόκειται για σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων, που θα προκαλέσει απρόβλεπτο ντόμινο συνεπειών. Στη Λέρο, προ ετών, εντοπίστηκε ένας μόνο μαϊμού-τυφλός (τυφλός και οδηγός σχολικού λεωφορείου…!) και έγινε ο χαμός στα ΜΜΕ. Αν τώρα πράγματι κυκλοφορούν στην Κάλυμνο 280 «τυφλοί», αυτό θα μας κάνει πανελλήνιο θέμα. Ένα είναι βέβαιο ότι στην υπόθεση αυτή «τυφλός οδηγεί τυφλό και οι δυο μαζί θα πέσουνε σε βάραθρο»

Η πρόεδρος του νοσοκομείου & ο δήμαρχος

Τι πρέπει λοιπόν να γίνει; Το νοσοκομείο, δια της διοικήτριας κας Συφουνιού, να εκδώσει ανακοίνωση, επειδή στο νοσοκομείο είχε την έδρα της η πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή, και να μας πει αν γνωρίζει κάτι τέτοιο. Ο κ. δήμαρχος, ως προϊστάμενος του Γραφείου Πρόνοιας, να ερευνήσει το θέμα διοικητικά και να εκδώσει ανακοίνωση αν αληθεύει ο αριθμός των 280 «τυφλών» που παίρνουν επίδομα. Τέλος, το ουσιαστικότερο, η εισαγγελέας πρωτοδικών Κω να δώσει εντολές για φως στην υπόθεση. Αλλιώς θα κυκλοφορούν αδέσποτες φήμες, χωρίς να δίνεται έγκυρη απάντηση για το μέγεθος του προβλήματος.

Τι ψηφίζουν οι «τυφλοί» και οι «άλλοι»;

Και μια ερώτηση εκτός θέματος: Αυτοί οι «τυφλοί», όσοι κι αν είναι, ψηφίζουν με «ανοιχτά μάτια» στις δημοτικές εκλογές; Το ίδιο και οι «παχύσαρκοι»; Τελικά πόσα τέτοια και παρόμοια «αδερφάτα» ή «αναξιοπαθούσες» κοινωνικές ομάδες καθορίζουν (όχι απλώς επηρεάζουν, αλλά καθορίζουν) το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών; Είναι και αυτό μια απορία…

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις

6 σχόλια

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Για σάπιους θεσμούς μιλάω κύριε Τρικοίλη,και για αυτους που τους υπηρετούν..Οι πολιτικοί στην Ελλάδα περισσότερο από παντού κατάφεραν να διαβρώσουν συνηδείσεις ακόμα και των απλών ανθρώπων για να κερδίσουν την ψήφο. Αυτή την κατάντια έχετε υποχρέωση να καταδείχνετε σαν δημοσιογράφος χωρίς να προσβλέπετε σε παραταξιακά ωφέλη.Η απάτη που κατακυριαρχεί παντού στη χώρα έχει βαθιές ρίζες και είναι πολύ πιό σύνθετη απ'όσο την παρουσιάζετε. Μπορεί ο καθένας από εμάς να την υπηρετεί χωρίς να το καταλαβαίνει. Ελπιζω μέσα από τα σχόλια μου να διακρίνετε ένα μήνυμα για το τι είναι politically correct, χωρίς κάτι το προσωπικό γιά σας.

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Οι θεσμοί, κ. Πατέλλη, υπηρετούνται από ανθρώπους. Δεν είναι "μηχανές", που από μόνες τους διορθώνουν όλα τα κακώς κείμενα. Πρέπει να ελέγχονται τα "αφεντικά" των θεσμών και να λογοδοτούν. Εγώ δε στοχοποίησα τους "εξαρτημένους". Λάθος καταλάβατε. Ξαναδιαβάστε προσεκτικά το άρθρο. Όμως στην περίπτωση των επιδομάτων-"μαϊμού" την πρώτη ευθύνη τη φέρουν κυρίως οι πολιτικοί. Όμως και όσοι εισπράτουν ένα παράνομο επίδομα δεν είναι μόνο θύματα εκμετάλλευσης (πολιτικής-εκλογικής)αλλά και υπεύθυνοι για τη συμμετοχή τους στην απάτη.

 • Σύνδεσμος σχολίου Ιωάννης Ν. Πατέλλης δημοσιεύθηκε από Ιωάννης Ν. Πατέλλης

  Οι "τυφλοί" της Καλύμνου διεκδικούν και αυτοί το δικό τους μερίδιο από την απατηλή πίτα της εξάρτησης που μοιράζει στούς Έλληνες πολίτες ο πολιτικός, ο δημοσιογράφος(με τον τρόπο του),ο αρχισυνδικαλιστης (με τον δικό του),και γενικά ο φορέας κάθε επιροής ανάλογα με τον ρόλο του. Πολλές φορές οι ρόλοι είναι διπλοί και τριπλοί. Ένας αρχισυνδικαλιστής πχ. μπορεί να είναι και πολιτικό πρόσωπο οπότε μπορεί να έχει μαζεμένους πολλούς εξαρτώμενους...Είναι νομίζω άδικο κύριε Τρικοίλη να στοχεύουμε επιλεκτικά τους εξαρτημένους. Η ρίζα του κακού βρίσκεται κατα τη γνώμη μου στούς θεσμούς που χρόνια πολλά όλοι μας αποδεχόμαστε αδιαφιλονικητα και υπηρετούμε πιστά επικαλούμενοί τους υποκριτικά όταν μας βολεύει. Η περίθαλψη της πρόνοιας ή των ταμείων είναι ένας τέτοιος θεσμός χρεοκοπημένος που καλά θα κάναμε να τον αλλάξουμε μαζί με όλα τα άλλα.

 • Σύνδεσμος σχολίου Κουλιανός Γεώργιος δημοσιεύθηκε από Κουλιανός Γεώργιος

  Aν αναλογιστούμε προς ποια κατεύθυνση βαδίζει το νησί τα τελευταία τριάντα χρόνια, θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι τυφλοί απ΄ αυτούς που παίρνουν επίδομα!

 • Σύνδεσμος σχολίου Σακελλάρης Τρικοίλης δημοσιεύθηκε από Σακελλάρης Τρικοίλης

  Κύριε Αλαχούζο, δεν σπιλώνω καμιά υπόληψη, δεν υπονοώ κανέναν, εκτός κι αν εσείς θέλετε να οδηγήσετε την σκέψη των αναγνωστών κάπου. Μου κάνετε έναν εκβιασμό ανεπίτρεπτο. Να μιλήσω εγώ και όχι αυτοί που είναι αρμόδιοι; Δεν έσπευσα να καταγγείλω κανέναν. Έκανα αυτό που μου επιβαλλόταν, να ζητήσω επίσημη ανακοίνωση από την κα. Συφουνιού και από τον κ. δήμαρχο; Είναι κακό αυτό; Δεν πρέπει να ακούσουμε μια επίσημη απάντηση; Τα αθηναϊκά κανάλια έφεραν στο φως το θέμα κι εμείς δεν πρέπει να έχουμε μια επιβεβαίωση ή διάψευση; Αντί να πείτε καλώς η ΑΡΓΩ έπραξε και αντί να απαιτήσετε κι εσείς δημόσια απάντηση, μιλάτε για μη σωστή δημοσιογραφία επειδή δεν κατονομάζω πρόσωπα; Και που θες να ξέρω εγώ πόσοι είναι οι εμπλεκόμενοι στο "σύστημα" αυτό; Το πρόβλημα υπάρχει, μας αρέσει, δε μας αρέσει. Αν πράγματι σας ενδιαφέρει η αλήθεια, θα πρέπει να είστε απαιτητικός προς άλλους.

 • Σύνδεσμος σχολίου ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ δημοσιεύθηκε από ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΛΑΧΟΥΖΟΣ

  Αν πράγματι ισχύει κάτι τέτοιο, καταλαβαίνει κανείς για τι μεγέθους νοθεία μιλάμε. Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος στο μεγαλείο της!!!!! Και βέβαια αυτό που εγώ εισπράττω, είναι ο ρόλος αυτών των επιτροπών. Με ποια κριτήρια χορηγούνται αυτά τα επιδόματα; Είναι επιλεκτικά ; Δεν ανησυχούν μήπως βγουν στο φως - καλή ώρα - περισσότερες λεπτομέρειες; Δεν έχουν συναίσθηση των συνεπειών του νόμου; Μήπως καλύπτονται από ιστάμενα πρόσωπα; Μήπως είναι πιονάκια κάποιας σάπιας κατάστασης;
  Όσον αφορά κ. Τρικοίλη την τοποθέτησή σας περί καθορισμού εκλογικού αποτελέσματος σε επίπεδο τοπικό, θέλω να τονίσω ότι προφανώς αυτή η σαθρή κατάσταση δεν είναι γέννημα κάποιου τοπικού άρχοντα . Είναι μια ακόμα ανοιχτή πληγή της σάπιας και βαθιά καταρρακωμένης ελληνικής κοινωνίας. Αν πιστεύετε εσείς οι δημοσιογράφοι ότι είναι τέχνασμα πολιτικό κάποιου πολιτικού προσώπου, να προσκομίσετε αποδείξεις και όχι να αφήνετε να αιωρούνται εικασίες και χαρακτηρισμοί για κάποια πρόσωπα που σαφώς εννοείτε. Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία , αλλά σπίλωση υπολήψεων και προσπάθεια κατεύθυνσης κοινής γνώμης σε ατραπούς επικίνδυνους και απρόβλεπτους !!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version