Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο διαφορετικά κείμενα με σφραγίδες της μητρόπολης. Θέμα: σκουπίδια-πολιτική Κύριο

Η αγωνία της δημ. Αρχής να καθαρίσει την Κάλυμνο και να δείξει στο εκλογικό σώμα τη διαφορά της… από την προηγούμενο δημ. Αρχή, με την Εκκλησία και πάλι δεν τα πήγε καλά. Ξεπέρασε τα όρια των σχέσεων ισορροπίας Δήμου-εκκλησίας.

 

Στις εκκλησίες διαβάστηκαν δύο κείμενα (στο Χριστό… όχι), ανάλογα με την «ταυτότητα» που ήθελε να επιδείξει ο κάθε ιερέας. Σε άλλες εκκλησίες αναγνώστηκε στο εκκλησίασμα το κείμενο του μητροπολίτη, όπως επιβάλλει η τάξη, σε άλλες του αντιδημάρχου κ. Παντ. Ζωίδη, το οποίο μάλιστα έφερε επάνω δεξιά και τη σφραγίδα της μητρόπολης – σφραγίδα μητρόπολης υπογραφή Ζωίδη!

Τι συνέβη ακριβώς; Ο μητροπολίτης – έτσι φάνηκε από τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις στα τοπικά κανάλια -  εις αντικατάσταση αυτού του κειμένου που έστειλε ο κ. Ζωίδης στη μητρόπολη, έγραψε ένα δεύτερο κείμενο με υπογραφή δική του και το έδωσε στις εκκλησίες. Παραδόξως όμως διοχετεύτηκε στους ι. ναούς και το κείμενο με την υπογραφή του κ. Ζωίδη. Και έτσι έγινε το «έλα να δεις»: σε άλλες εκκλησίες διάβαζαν το κείμενο του μητροπολίτη – και έτσι έπρεπε, ήταν κείμενο απλά συμβουλευτικό-, και σε άλλες το κείμενο του κ. Ζωίδη – ίσως αναγνωρίζοντας τον ως «ηγούμενο», όπως τον λένε οι φίλοι του λόγω των σχέσεών του με την ι. μονή Αγ. Αικατερίνης.

Ετσι προέκυψαν οι «αδελφές επιστολές». Η ανακοίνωση Ζωίδη που φέρει τη σφραγίδα της μητρόπολης στο επάνω μέρος του εγγράφου και αναγνώστηκε σαν «Προς Καλυμνίους Επιστολή αντιδημάρχου το Ανάγνωσμα, στη Θ. Λειτουργία, την Κυριακή το πρωί (30/1/11), των Τριών Ιεραρχών…!  

Ως πολιτικό κείμενο αυτό του κ. Ζωίδη μπορεί να λέει ό,τι επιθυμεί και νομίζει αναγκαίο ο συντάκτης του. Ακόμη και να λαϊκίζει. Δεν μπορεί όμως η Εκκλησία να πολιτικολογεί, στις ιερές στιγμές της Θ. Λειτουργίας, υπέρ της μιας ή της άλλης παράταξης. Ερώτημα: Αν η αντιπολίτευση να στείλει και εκείνη στους ιερείς το δικό της κείμενο-απάντηση, θα το αναγνώσουν κι αυτό; 

Είναι προφανές ότι η τοπική μας Εκκλησία έμπλεξε για άλλη μια φορά. Αιτία, η τάση των πολιτικών να «ελέγχουν» την Εκκλησία και να την χρησιμοποιούν ως «ενεργούμενο». Παράλληλα όμως και η ροπή ιερέων προς τον πολιτικό παραγοντισμό. Δεν αντιλαμβάνονται ότι έτσι παραχαράσσουν τον πνευματικό και ποιμαντικό ρόλο της Εκκλησίας.

Όλα τα πολιτικά σχήματα έρχονται και παρέρχονται, αναβαίνουν και πέφτουν. Η Εκκλησία είναι διαχρονική δύναμη, γιατί εκτός από τον υψηλό πνευματικό της ρόλο, είναι η μέγιστη ενοποιητική δύναμη. Όταν συνειδητοποιήσουν οι ιερείς αυτή τη δύναμη της εκκλησίας, θα νοιώσουν πολύ μικροί για να την «χρησιμοποιούν» ως δικό τους «όπλο» και «μέσο». Θα πάψουν να δρουν ως κομματάρχες.

Παραθέτουμε το κείμενο του κ. Ζωίδη με δικό μας γκρίζο πλαίσιο στο τμήμα του κειμένου που δεν έπρεπε καθόλου να υπάρχει:

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί Συμπολίτες και Συμπολίτισσες

Σας εύχομαι προσωπικά και εκ μέρους του Δημάρχου μας κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, αλλά και όλης της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου μας καλή χρονιά, με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και προκοπή.

Γνωρίζετε ότι έχουμε αναλάβει τις ευθύνες του Δήμου μας , όπως εσείς αποφασίσατε με την ψήφο σας. Γνωρίζετε ασφαλώς, γιατί πολλές φορές έχει ανακοινωθεί από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, ότι η κατάσταση την οποία παραλάβαμε είναι πέρα για πέρα κατάσταση διάλυσης και αποδιοργάνωσης. Τα αμάξια της καθαριότητας ήταν ακινητοποιημένα. Στους εργολάβους καθαριότητας χρωστούσαν πολλά χρήματα. Τα ταμεία του Δήμου δεν ήταν μόνο άδεια, αλλά είχαν και έχουν δυσβάστακτα χρέη.
Αυτήν την κατάσταση θα πρέπει να ανατρέψουμε.
Θα πρέπει το νησί μας να φύγει μπροστά. Να ξαναγίνει το περήφανο νησί, το νησί με τους ζωντανούς του ανθρώπους ένα νησί με αξιοπρέπεια που θα το σέβονται όλοι.

Ζητάμε τη βοήθειά σας σ’ αυτό. Δε ζητάμε μεγάλα πράγματα. Ξεκινάμε από τα μικρά, τα καθημερινά, που όμως δείχνουν πολλά. Σας παρακαλούμε, επειδή το προσωπικό της καθαριότητας είναι περιορισμένο, για ορισμένο χρονικό διάστημα να μη βγάζετε τα σκουπίδια σας από την Παρασκευή το μεσημέρι μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι. Ετσι θα αποφύγουμε τα πολλά ρεπώ των υπαλλήλων και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις ανάγκες του νησιού μας. Δεν στοιχίζει τίποτα να κρατήσουμε τα σκουπίδια μας μια μέρα στο σπίτι. Κρατάμε όμως την πόλη μας, τη γειτονιά μας καθαρή. Όπως μας ταιριάζει.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ο
Αντιδήμαρχος
Παντελής Ζωΐδης

Πολυμέσα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version