Η Αργώ της Καλύμνου - Καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση για την Κάλυμνο και τα γύρω νησιά

Switch to desktop

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ταυλάριος-Διακομιχάλης: ούτε γάτα ούτε ζημιά – Να προσέχουν… Κύριο

Οι σχέσεις του δημάρχου κ. Δ. Διακομιχάλη με τον εκπρόσωπο τύπου και υπεύθυνο για τους απόδημους Καλύμνιους κ. Δρ. Ταυλάριο, σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του ιδίου του κ. Ταυλάριου, δεν τις έχει σκιάσει κανένα «συννεφάκι».  

 

«Διαφάνεια…»

Δύο μήνες ο κ. δήμαρχος άφησε χωρίς ενημέρωση την κοινή γνώμη, χωρίς ανοιχτή συνέντευξη τύπου. Ο κ. Διακομιχάλης είπε κατά την τελευταία συνέντευξή του (21.10.11), ότι «σκόπιμα κράτησε στο σκοτάδι τα ΜΜΕ δύο μήνες», γιατί φοβόταν, όπως είπε, μη βρει την ευκαιρία ο εργολάβος κ. Κρούσκος και του φρενάρει το έργο της σπηλαίωσης. Προφανώς αυτή η φράση του κ. Διακομιχάλη («σκόπιμα… κλπ») δε διεκδικεί εύσημα διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Παρομοίως, ο κ. Ταυλάριος, αν και, προ μηνός περίπου, είχε επιστρέψει από τα ταξίδια του στη Γαλλία και την Αυστραλία, δεν παραχώρησε καμιά συνέντευξη τύπου για ενημέρωση. Το μυστήριο λύθηκε στις 4.11.11, όταν κάλεσε τα ΜΜΕ για ειδήσεις. Όμως, αν και είχαν περάσει 2 μήνες, ειδήσεις ουσιαστικές δεν υπήρχαν. Μία από τα ίδια.

«Διέψευσε» την ΑΡΓΩ

Στα θέματα προτεραιότητας ήταν να διαψεύσει την ΑΡΓΩ για την ερώτηση που έβαλε σε άρθρο της: αν υπάρχει «τέλος εποχής» στις σχέσεις του με τον κ. δήμαρχο. Ο κ. Ταυλάριος διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Και εξέφρασε την περιέργεια τι θα γράψει η ΑΡΓΩ τώρα που διέψευσε τα περί προβλήματος στις σχέσεις του με τον κ. δήμαρχο.

Αλλά η ΑΡΓΩ δεν έχει πρόβλημα να δεχτεί ότι πάνε μια χαρά οι σχέσεις των δύο ανδρών, αφού έτσι μας λέει τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο. Θα μας επιτραπεί όμως μια κάποια επιφύλαξη, εξαιτίας της οποίας θέσαμε το ερώτημα για «τέλος εποχής». Για ποια επιφύλαξη μιλάμε; Δεν έχουμε να δημοσιοποιήσουμε πολλά. Στον κ. Ταυλάριο είπαμε ότι γνωρίζουμε καλά πως δημιουργήθηκε κάποιο σοβαρό πρόβλημα κατά την παγκαλυμνιακή συνδιάσκεψη του Καλοκαιριού (6-7.8.11). Από σεβασμό στα πρόσωπα, δεν το φέραμε στην επιφάνεια. Εμείς βλέπουμε τα πράγματα μόνο στην ουσία τους και όχι στις «παράπλευρες απώλειες» τους. Λόγω λοιπόν (α) της δίμηνης απουσίας του κ. Ταυλάριου  από τις συνεντεύξεις και (β) της «σημαδεμένης» παγκαλυμνιακής συνδιάσκεψης, ήταν λογικό να θέσουμε το ερώτημα περί σχέσεων.

Θέματα της συνέντευξης

Κατά τα άλλα, στη συνέντευξή του ο κ. Ταυλάριος για μεν το ταξίδι του στη Γαλλία και Αυστραλία είπε ότι έχει ετοιμάσει 15 σελίδες απολογισμού, αλλά πρώτα θα μιλήσει στο δημ. σ/λιο (της 8ης.11.11) και μετά στους δημοσιογράφους. Για τα άλλα θέματα είπε:

1) Ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, αφού από τη ΣΑΤΑ έχει εισπράξει μόλις το 25% των όσων είχε εισπράξει πέρσι ο κ. Ρούσσος, την ίδια χρονική περίοδο.

2)  Η Σχολή Εμπορικού Ναυτικού υπήρξε θύμα αυτής της οικονομικής δυσπραγίας. Πλην όμως ο κ. Ταυλάριος δεν απάντησε στο ερώτημα που του θέσαμε αν ο Δήμος, πέρα από την οικονομική πλευρά του θέματος, έχει προχωρήσει την ίδρυση της σχολής έστω σε επίπεδο νομοθετικό. Αν γραφειοκρατικά πέτυχε κάτι.

3)  Στο Βρεφονηπιακό Σταθμό πληρώνονται κανονικά.

4)  Το λιμάνι σύντομα θα μπει στην ευθεία της αποκατάστασης.  

5)  Για την αφαλάτωση ο Δήμος είχε απλώς μια συνεργασία με τους Καναδο-Ταϊβανέζους σε επίπεδο διερευνητικό.

6)  «Ο Δήμος θα πρέπει να γίνει οδηγός ανάπτυξης», είπε ο κ. Ταυλάριος, με την έννοια ότι «θα ανοίγει δρόμους για την ανάπτυξη», όπως διευκρίνισε απαντώντας σε δική μας ερώτηση.

7)  Το Καρπάθειο Δημ. Σχολείο το σφράγισε ο Δήμος, χτίζοντας πόρτες και παράθυρα, για να μη γίνεται καταφύγιο ναρκομανών.

8) Το Δημοτικό Ελαιοτριβείο (στον Πρόδρομο) θα λειτουργεί από 7.11.11.

Λίγη προσοχή…

Να κλείσουμε το ρεπορτάζ της συνέντευξης με μια φιλική σύσταση προς κάθε «φίλο»: Λίγη προσοχή, η ΑΡΓΩ φροντίζει εκ των προτέρων να μη διαψεύδεται. Περπατά την ημέρα και ξέρει που πατά… Λάθος μπορεί να κάνει, αλλά ζητάει και συγνώμη. Όταν όμως υπαινίσσεται κάτι καθαρά, αλλά με διακριτικότητα και ευγένεια, αυτό να το εκτιμάνε και ας μην τρέχουν να τη διαψεύσουν …

Και ένα δεύτερο ζήτημα, αν και είναι πρώτο, κατάπρωτο: Οποιος σπεύδει να λασπώσει την ΑΡΓΩ και το συντάκτη της Σακ. Τρικοίλη, να προσέχει… Για την πρόσφατη «επιχείρηση» κατασυκοφάντησης του, ως δημοσιογράφου και συγγραφέα, χρεώσαμε σαν «γνώστη», αν όχι υποκινητή (να μην υπερβάλλουμε κι όλας…), το σκληρό πυρήνα της παράταξης του κ. Διακομιχάλη και το διοικ. σ/λιο της ΑΝΕΚ. Με επιστολή μας (14.10.11) προς τον κ. δήμαρχο (και κοινοποίηση στην ΑΝΕΚ), ζητήσαμε εξηγήσεις, αλλά πέρασαν 22 ημέρες και απάντηση δε ακόμη λάβαμε.

Και λίγη ποιότητα στην πολιτική μας δε θα μας έβλαπτε… Χαλαρά και μόνο πολιτικά να ενεργούν οι πολιτικοί μας. Οι «δυνάμεις καταστροφών» και οι «κολαούζοι» είναι το ακριδομάνι που πρώτα τρώει τα αφεντικά του.

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει όλα τα πεδία με το (*). Η Αργώ της Καλύμνου διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων πριν την ανάρτησή τους. Τα ανάρμοστα και προσβλητικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.

Η Αργώ της Καλύμνου - καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση

Top Desktop version